A keresztények szerin milyen felsőbbrendű lények, entitások léteznek?
Figyelt kérdés
Egyrészt a fizikai síkon lehetséges e élet az emberin kívül( földönkívüliek, ergó más planéta), vagy akár itt a Földön( gondolok a jetire pl).
Másrészt szellemi hierarchia hogyan épül fel? Ugyebár angyalok, démonok ez idáig oké, de vannak e köztes lények?
Tud e a Sátán teremteni bárminemű életet, vagy akár az ember ( Homunculus, vagy gólem pl alkímisták) teremteni?
Tehát bár igazán tudom, hogy nem ez a kereszténység lényege, hanem a megváltás és az ahhoz vezető út, mégis érdekel mi erről egy átlag hívő véleménye, hogyan gondolkodik ezekről a dolgokról.
Várom akár szakavatottak válaszát is.
2016. nov. 19. 06:33
31/31 anonim válasza:
És a legfontosabb!!! JÉZUS a lényeg, nem tudom már elégszer hangsúlyozni! :) Nincs semmi közöm a Sátánhoz, az egy démon aki a pokolra fog kerülni! Ez nem üdvösség kérdése, és én sem amiatt voltam felháborodva, én amiatt háborodtam fel csupán, hogy a BETEG embereket a Sátán teremtményeinek akarja Kzs beállítani, holott ez így egyrész mélységesen felháborító, undorító és kicsavarodott elme állapotra utal, amit ÉN elítélek teljes mértékig. De félreértés itt SE essék ÉN RÓLAM van szó, ÉN magam mondom ezt, nem minden más keresztény! Engem ez nagyon felháborított, hogy Istent legkedvesebb teremtményeit akik csupán betegek, azokat a Sátán teremtményének tituáljuk páran. Ez szomorú és mint mondtam UNDORÍTÓ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!