A keresztények szerin milyen felsőbbrendű lények, entitások léteznek?
Egyrészt a fizikai síkon lehetséges e élet az emberin kívül( földönkívüliek, ergó más planéta), vagy akár itt a Földön( gondolok a jetire pl).
Másrészt szellemi hierarchia hogyan épül fel? Ugyebár angyalok, démonok ez idáig oké, de vannak e köztes lények?
Tud e a Sátán teremteni bárminemű életet, vagy akár az ember ( Homunculus, vagy gólem pl alkímisták) teremteni?
Tehát bár igazán tudom, hogy nem ez a kereszténység lényege, hanem a megváltás és az ahhoz vezető út, mégis érdekel mi erről egy átlag hívő véleménye, hogyan gondolkodik ezekről a dolgokról.
Várom akár szakavatottak válaszát is.
"Na kedves okoskák, tisztázzunk valamit:
Isten mint örökké szent és jó, Őbenne semmi gonoszság nincs. Ő rossz dolgokat, nem teremt. Isten munkája ékes és fenséges.
Ellenben mégis vannak olyan, amik - látszólag - ellentmondanak ennek a ténynek: minden baj és gonosz dolog a Sátántól van, és ez nem Isten kedves akaratából fakad.
Innentől kezdve miért nem lehet elfogadni azt, hogy
NEM Isten akaratából születnek némely embertársaink fogyatékosnak, és nem Ő hozott létre baktériumokat, sem pedig vírusokat??
Úgyhogy szerintem nem kéne letámadni senkit, pláne primitív és bunkó módon nem."
Kezdjük az elején és tisztázzuk a dolgokat, rendben? Azt hiszem abban sokunk egyetért veled, hogy Isten teremtette a világot, és amit Ő alkot az tökéletes és JÓ. És azzal is egyetértünk, hogy a Sátán rosszat akar nekünk, és ami tőle származik az Isten ellentéte, ami rossz és tökéletlen. Viszont azzal már nem fogok egyetérteni veled (ezt a magam nevében mondom, mert más nevében nem beszélhetek), hogy Isten és a Sátán egyenranguak. :) Te pedig ezt akarod, bizonygatni... Ez butaság! :) Isten valóban JÓ-t teremt, és amit Ő csinál az valóban tökéletes, viszont a Világ tökéletelen! Erre felhívnám a figyelmedet, és arra is, hogy e Világ istene a Sátán, ahogy ezt írja a Biblia is számtalan helyen (pl.: 1János 5:19; János evangéliuma 12:31, 16:11 és 14:30; Efézus 4:27; 2Korintus 4:4) Mivel a Sátán e világ istene/fejedelme (ahogy tetszik), így a Világunk rossz, gonosz és legfőbbképpen TÖKÉLETLEN is! Tehát, amit Isten megteremt az Jó és tökéletes, de a Világ elrontja, és sajnos a gyerekek betegek lesznek és a Vírusok is elszaporodnak, amiatt mert a Földön vannak hibák és lesznek is, mert az EMBER elbukot. :) A Kérdés inkább az lenne, illetve az lenne a helyénvaló kérdés, hogy te mért nem vagy képes elfogadni azt a TÉNYT(mert ez valóban tény), hogy a Sátán csak egy ANGYAL, Isten pedig maga a mindenség Ura, aki van volt és lesz is Örökkön-örökké. :) Továbbá, azt sem értem, hogy ki támadt le kit? Én nem tettem, és szerintem aki hozzászólt eddig a kérdéshez, közölük egy sem támadt rád! Ne legyél paranoiás, mert nem bántott senki, nincs semmi baj, van félreértés meglehet beszélni, csak higgadj le. Békesség neked! :)
"na szóval, nem Isten akaratából lesz fogyatékos valaki (akár születésétől kezdve), és nem az emberiség érdekében vannak vírusok és baktériumok. "
A második rész ami miatt úgy gondolom, hogy NEM olvasod a Bibliát. Ugyanis, a Biblia azt írja, hogy SEMMI nem történik Isten tudtán kívül, hisz Mindenható lény! (Az EGÉSZ Biblia ezt támasztja alá, ha végig olvastad!) Mindenttudó és Mindentlátó lény az Isten! Isten ismeri a mi gondolatainkat úgy, hogy még csak ki se találtuk, SŐT... Isten tudja azt is, hogy mit gondolunk a gondolatainkról és ismeri az én szívemet is (Zsoltárok 7:10) A Biblia továbbá azt írja, hogy szeresd embertársaidat, gondolj bele, ha valóban a Sátán gyermekei lennének és úgy viselkedett volna a Bénákkal vagy a születésétől fogva vak emberekkel Jézus, mint te. Jézus Krisztus egy szadista állat lenne! De Isten nem ezt tette! Segített és meggyógyította őket, SŐT TÖRŐDÖTT velük, ezt tanította, követendő PÉLDA EZ nem pedig egy mihaszna semmire kellő módon, elkerülni az ilyen embereket!
@ Balinhun (2-es)
Nem tudom, mennyire vagyok kedves (mindenesetre köszönöm ezt a megszólítást), de én VALÓBAN olvasom a Bibliát, és Németh Sándornak úgy adok igazat, hogy az igehirdetését a Bibliában foglaltakkal megegyezőnek tartom.
Ami a teremtést illeti, ne gondold hogy a Sátán ne ismerné a Bibliát és ne akarna állandóan szembemenni vele.
Krisztus (aki az Ige) legyőzte őt, de ő a legyőzött állapotát akarja az emberiség ellen fordítani (márcsak azért is, hogy a beavatkozásaival minél több ember utálja meg Istent).
És minthogy a sátán képes felhasználni a vallást arra, hogy a SzentÍrással ellentétes csodákat és üzeneteket jelenítsen meg, így szinte bármibe beavatkozhat, ami a földön történik.
--------------------
És még valami: engem te sértegess (már ami a 4-es számú választ (válaszodat) illeti.
Egyáltalán nem veszem semmibe a szerencsétlen és/vagy beteg emberek életét, már csak azért sem, mert a Biblia az antiszemitizmust mélységesen elítéli. Soha, soha életemben én ilyen elveket nem vallottam, sőt elárulom neked, hogy több mint 18 éve foglalkozok ilyen gyerekekkel/fiatalokkal. Voltam már olyannal, aki 21 éves korában is csecsemő szinten volt (és úgy is nézett ki).
És szerettem azt a "gyereket" (már meghalt azóta), pedig tudtam, hogy NEM Isten teremtette olyannak amilyen.
A Hit Gyülekezetét pedig ne keverd bele, mert ott a tagok SZINTÉN nem vallanak antiszemita elveket, ellenben vallanak minden olyan igaz tanítást, melyek a SzentÍrásnak megfelelnek.
"Nem tudom, mennyire vagyok kedves (mindenesetre köszönöm ezt a megszólítást), de én VALÓBAN olvasom a Bibliát, és Németh Sándornak úgy adok igazat, hogy az igehirdetését a Bibliában foglaltakkal megegyezőnek tartom.
Ami a teremtést illeti, ne gondold hogy a Sátán ne ismerné a Bibliát és ne akarna állandóan szembemenni vele.
Krisztus (aki az Ige) legyőzte őt, de ő a legyőzött állapotát akarja az emberiség ellen fordítani (márcsak azért is, hogy a beavatkozásaival minél több ember utálja meg Istent).
És minthogy a sátán képes felhasználni a vallást arra, hogy a SzentÍrással ellentétes csodákat és üzeneteket jelenítsen meg, így szinte bármibe beavatkozhat, ami a földön történik.
------
És még valami: engem te sértegess (már ami a 4-es számú választ (válaszodat) illeti.
Egyáltalán nem veszem semmibe a szerencsétlen és/vagy beteg emberek életét, már csak azért sem, mert a Biblia az antiszemitizmust mélységesen elítéli. Soha, soha életemben én ilyen elveket nem vallottam, sőt elárulom neked, hogy több mint 18 éve foglalkozok ilyen gyerekekkel/fiatalokkal. Voltam már olyannal, aki 21 éves korában is csecsemő szinten volt (és úgy is nézett ki).
És szerettem azt a "gyereket" (már meghalt azóta), pedig tudtam, hogy NEM Isten teremtette olyannak amilyen.
A Hit Gyülekezetét pedig ne keverd bele, mert ott a tagok SZINTÉN nem vallanak antiszemita elveket, ellenben vallanak minden olyan igaz tanítást, melyek a SzentÍrásnak megfelelnek."
Itt megint vissza kanyarodnék, akkor az elejére, hogy ha nem baj. :) Tehát, látom ellentmondásba keveredtünk, egyszer azt mondod, hogy: Ezek az emberek a Sátán művei és semmi közük Istenhez (nem szószerint, de értelme ugyan ez) most viszont azt mondod, hogy te szereted ezeket az embereket. Nos, a NEM baj ott van, hogy ŐKET is Isten teremtette, és Őket is Isten a kezével munkálta meg úgy mint engem, vagy a feleségemet, vagy a szeretteimet vagy embertársaimat. Kedves kzs, megint valamit félreértettél, SEMMIBEN nem támadtalak le, nem mondtam rád csúnyát sem bántót, csak annyit írtam, hogy megvan a véleményem a Hitgyülekezetéről és, hogy ha ezt valljátok, akkor igen csak szembe mentek az írásnak. :) Az Írás azt mondja, hogy Istent NEM lehet az emberből kiragadni, vagyis NEM kárhozik el egy MÁR megtért ember, aki elfogadta Krisztust megváltójának. Nem olyan nagyon régen Hallgattam Youtube-on egy Németh Sándor előadást, ahol a vezető azt mondja, hogy Istent fogja a Sátán és kiveszi az emberből. Ez tévedés, nem ezt írja a Biblia! :) Nagy bajban lennénk, ha Istent csakúgy kilehetne venni az ember Szívéből. :) Sajnos, a Rángatózás, illetve a nyelveken szólás kigúnyolása, is az Írással szemben megy! Isten, Szeret, és ad ajándékokat, amiket felismerhetsz az idők során, de a szentszellem által való megszálás NEM rángatózással, és nem kiabálással megy végbe! A Biblia ilyen esetekről is beszámol, és azokból az emberekből akiknek ilyen rángatózós esetük volt, mindből Jézus Démont űzött ki (Olvashatod ezt a Biblia össze Evangéliumában pl.: Lukács evangéliumában, ahol egy fiúból űzte ki a Sátánt, akinek habzott a szája és rángatózott!)! Ugyan akkor Németh Sándor tanítása, még abban is ellen megy Isten szavának, hogy Jézus maga Isten volt! Ugyanis, egy (vagy ugyan abban a videóban vagy másikban) videójában azt fejtegeti Sándor, hogy csak egy próféta volt. Nem! Isten maga Jézus IS! De ebbe ENNÉL jobban NEM fogok bele menni, mert FELESLEGES! :) Isten Szeret, biztos, hogy ott is vannak Keresztények, akik már nincsenek ott. :)
Balinhun
Na akkor kezdjük máshonnan.
Szerintem abban egyetértünk, hogy - a SzentÍrással megegyező állításban - Isten a teremtő.
És az is biztos, hogy az emberi életet Ő adja, és mint Szent és Jó Isten, Ő nem akar fogyatékos gyereket.
Én NEM AZT MONDTAM, hogy az ilyen gyerekek a sátáné lennének. NEM! De a sátán helyezte őket abba az állapotba, amilyenbe vannak, a betegséget tehát ő HELYEZTE beléjük.
A Sátán így sajnos képes beleszólni Isten teremtésébe, és teszi ezt azzal a céllal, hogy minél többen hidegüljenek el Istentől, és ezáltal a széles utat válasszák, ami a veszedelembe visz.
És azt is tudjuk, hogy Jézus sohasem értett egyet ezzel, nem mondott olyat, hogy "hát nincs mit tenni, ez Isten akarata". Meggyógyított mindenkit, aki hittel hozzáfordult (mint pl. a vérfolyásos asszony), és olyat is, aki más érdekében kérte a gyógyulást (mint pl. a százados).
Namost, ami engem illet, nem mihaszna módon elkerülöm őket, hanem - hétvégéken és évenkénti szabadságokon kívül - immár 18 éve már, napi szinten veszek részt halmozottan/súlyosan sérült gyerekek/fiatalok mindennapi ellátásában (beleértve az etetésüket, mobilizálásukat, stb.)
Még egyszer: annak ellenére, hogy Isten a teremtő, de létezik egy gonosz erő, amelyik képes lehet rosszá tenni azt, ami Isten fenséges és tiszta munkáját hivatott megjeleníteni. Ilyen a fogyatékos ember világrajötte.
De ez NEM jelenti azt, hogy az ilyen gyerekek a sátán munkái lennének, csak arról van szó, hogy a fogytékosságuk, az a csapás, amibe kerültek --> na AZ van Istentől.
Sajnálom hogy félreértettél, és hogy az azt hitted, hogy rosszallóan tekintek ilyen emberekre.
Pedig nem, hiszen velük vagyok, és szoktam is a gyógyulásukért imádkozni (azontúl hogy ellátom őket).
"Én NEM AZT MONDTAM, hogy az ilyen gyerekek a sátáné lennének. NEM! De a sátán helyezte őket abba az állapotba, amilyenbe vannak, a betegséget tehát ő HELYEZTE beléjük.
"NEM Isten akaratából születnek némely embertársaink fogyatékosnak, és nem Ő hozott létre baktériumokat, sem pedig vírusokat??" és "Ellenben mégis vannak olyan, amik - látszólag - ellentmondanak ennek a ténynek: minden baj és gonosz dolog a Sátántól van, és ez nem Isten kedves akaratából fakad. " Majd "Hogy tud-e a Sátán életet teremteni? Igen, tud. Hiszen az egyik tulajdonsága az, hogy utánozza Istent (persze saját maga javára fordítva): így jöttek létre a vírusok, baktériumok, vagy akár a torzult/fogyatékos emberi és állat-újszülöttek ÉS mivel a világ túlnyomóan a Sátán útján jár, emberi felelőtlenség is létrehozhat fogyatékos utódokat (pl. vérfertőzés által)."
Ezek csak azok, amiket a fogyatékkal élő emberekről mondtál/írtál. :) Sajnálattal látom, hogy még mindig abban a hiszemben vagy, hogy a Sátán és Isten egyrangban van. Ugyanis, azt mondod/írod, hogy a Sátán képes beleszólna a teremtésbe, mért lenne képes rá? :D Ez a legnagyobb butaság amit eddig láttam itt. Isten maga az ÚR, a Sátán csak egy démon ami egy angyalból lett, csak egy teremtmény! Még a szent angyaloknak SEM engedi Isten, hogy bele szóljanak a teremtésbe (ők nem is akarnak mondjuk). Isten teremt, a Világ rossz, sajnos ennek a levét az emberek Isszák, akiken Isten segít. Ennyi! A Sátán E világ istene, ezt mért olyan nagyon nehéz megértened? :D A Sátán SOHA nem teremtett még, és nem is fog! Ez röhej... Figyelj, még ezt leírom és én magam részéről befejeztem, Isten meghalt érted, EZT fogadd el. A többi NEM érdekes, nem érdekel, hogy te meddig foglalkoztál ilyen emberekkel (nagyon szép dolog ez tőled, de ennyi) Szóval, Hálistennek a SÁTÁN nem képes beleszólni a teremtésbe! Egy TEREMTMÉNY NEM képes az alkotójának a dolgába BELESZÓLNI! Ha mégis beleszól, akkor az azt jelentené, hogy a Sátánnak megadta azt a jogot, amit csak Isten (Atya, Fiú, SzentSzellem) bírtokol, SENKI MÁS. :) Szóval, akkor összegezem: Isten a teremtő, a Sátán a teremtő által létrehozott kezdetben angyal, ma már démon, ami a lényét illeti. A hazugságok atyja, és a világunk istene. Mivel, ő egy teremtmény, így KÉPTELEN alkotni, vagy teremteni, (alkotni olyan szempontból tud, hogy varázsol vagy övé a világ, már úgy értve, hogy az ő irányítása alatt van a világunk) Azt mondod, hogy a Sátán képes beleszólni Isten teremtésébe, ami ugyancsak ellene megy a Bibliai tanításnak! A Biblia, sehol nem ír vagy nem utal ilyenre. Innen is az látszik, hogy nem olvasod a Bibliát (ha olvasod is és megvagy térve nem figyelsz a Szentszellem tanítására!), mert butaságokat írsz, és eltérsz a tárgytól. Isten szereti az embereket, valóban nem akarja, hogy bárki is beteg legyen az közölük, de mivel a Sátán bírtokolja a Földet és az ő irányítása alatt van, így sajnos akik születnek kis részük (hálistennek) betegen jön a világra. A vírusok ugyancsak emiatt vannak, mert BETEG a világunk és ez a következménye annak, hogy Ádám elbukott. Ennyi, ezt nem kell nagy dobra verni, főleg nem ekkorára. :) Ne aggódj a Sátán képtelen teremteni! A Biblia, soha nem írt olyat ami arra utalna, hogy... Olyat viszont írt, hogy a betegségek a bűn és minden rossz a világ miatt van, illetve azért mert elbuktunk, és ennek ez a következménye. Békesség neked! :)
Balinhun (16-os)
Ezt írod velem kapcsolatban: "egyszer azt mondod, hogy: Ezek az emberek a Sátán művei és semmi közük Istenhez (nem szószerint, de értelme ugyan ez)"
> bizony nem szó szerint, mert ilyet sohasem mondtam.
Az viszont lehetséges, hogy nem voltam egyértelmű: azt akartam mondani, hogy a fogyatékos embert is Istent teremti meg, viszont az a bizonyos állapot ami érte őt, az a sátán műve. Vagyis mondhatjuk, hogy a Sátán mint hamis teremtő van jelen, hiszen azt az állapotot ő teremtette. Célja volt az, hogy meghazudtolja Isten jóságos mivoltát, és hogy Istennel hasonló helyzetben mutatkozzon (hogy 'lám, én is alkottam'), és minél több embert rántson ezzel is a veszedelembe.
-----------
Nézzük egy kicsit az észrevételeidet:
1. Úgy vettem ki a szavaidból, hogy arra vagy kíváncsi, hogy miként lehetséges, hogy az, aki már megtért Krisztushoz, hogyan kárhozhat el. Azt írod továbbá, hogy nem olyan nagyon régen hallgattál a youtube-on egy Németh Sándor előadást, ahol a vezető azt mondja, hogy Istent fogja a Sátán és kiveszi az emberből.
> Az addig valóban igaz, hogy Krisztus kiáll miérettünk (hiszen a tékozló fiú példázat erről szól), és az is igaz, hogy a SzentSzellem pecsétjével vagyunk ellátva.
De Jézus azt is mondja, hogy nem azok mennek be a Menny Királyságába, akik azt mondják hogy 'uram-uram', hanem akik hallgatják és megcselekszik az Atya akaratát (ami pedig a legszorosabban együtt jár az Igével).
Továbbá: a SzentÍrás arról is szól, hogy vannak bizonyos bűnök, amikkel nem lehet bekerülni a Mennybe: ilyen a homoszexualitás, a bálványimádás, és az okkultizmus.
Namost, ezek felismerése, és az ezekből való megtérés és szabadulás az Igehallgatás feladata.
És hogy teremtsünk megtéréshez való gyümölcsöket.
Szóval, nem annyi a keresztény-élet, hogy megtérünk, elvégezzük a vízkeresztséget, aztán 'jóccakát'. Élünk mint 'marci hevesen', és kész.
Nem! A Sátán mindent meg fog tenni, hogy elvigyen minket a keskeny útról, amire Krisztus által kerültünk, és megpróbál minden sugallatot ennek érdekében.
Na erre mondta a vezető lelkész azt, hogy a Sátán megpróbálja Istent kivenni az ember szívéből.
És ha nem esszük Krisztust (mint az Élet Kenyerét), nem követjük Istennek Szent Szellemét (aki által Krisztust Úrnak mondhatjuk), az nem lesz jó.
Mert egyre kevésbé fogjuk észrevenni a Szellem vezetését.
--------------------
Ezt írod: "a szentszellem által való megszálás NEM rángatózással, és nem kiabálással megy végbe!"
> Csakugyan?? Itt a kiabálás: Lukács 4/41--> démonizáltak szabadulása történt, és igencsak a SzentSzellem által, hiszen Krisztus munkáját mindig Ő kísérte (mármint a Szent Szellem). Vagy ott a Márk 1/26: itt is kiabálás történt.
--------------
Rángatózás: Jakab 2/19-ben a SzentÍrás azt mondja, hogy az ördögök |démonok| hisznek ÉS RETTEGNEK.
Minthogy Jézus legyőzte az alvilág fejedelemségeit (köztük démonokat is), ezek az alvilági szellemek mind-mind rettegnek Jézustól. Namost ez a démoni rettegés - mihelyst Krisztus tekintélye alá kerül - erőteljes reszketésbe kezd.
Az való igaz, hogy a rángatózós esetekben Jézus mindből Démont űzött ki, de csakis a Szent Szellem által! Jézus minden munkássága csak azután kezdődött, mihelyst a SzentSzellem rajta megnyugodott (vagyis rászállt).
-------------
A nyelveken szólás kigúnyolása: na ilyen soha nem volt. Az Egyház alapja az Apcsel 2, és az 1.Kor 14. Na ehhez tartjuk magunkat, továbbá létezik Mahesh Chavdának egy igencsak jelentős könyve is ezzel kapcsolatban.
-------------
A másik: A HGY sohasem tagadta azt, hogy Jézus a Krisztus lenne, és ily módon Isten is.
A HGY a lehető legteljesebben van tisztában ezzel, és azzal is, hogy Jézust nem lehet egyszinten említeni Ésaiással, Jeremiással, de egyik prófétával sem.
Jézust a Máté 21/11-ben tekintették prófétának, de nekünk - hála Istennek - már több bizonyosságunk van.
Mi már hisszük, hogy Jézus az Isten.
"Ezt írod: "a szentszellem által való megszálás NEM rángatózással, és nem kiabálással megy végbe!"
> Csakugyan?? Itt a kiabálás: Lukács 4/41--> démonizáltak szabadulása történt, és igencsak a SzentSzellem által, hiszen Krisztus munkáját mindig Ő kísérte (mármint a Szent Szellem). Vagy ott a Márk 1/26: itt is kiabálás történt."
Bocsánat, de erre még reagálnom kell (ami valóban az utolsó lesz, mert kezd hit térítésnek, illetve "kinek nagyobb" játékba át menni a dolog). Mond csak te valóban végig olvastad ezeket a verseket, mert NEM az látszik! :) Lukács evangéliuma 4:41 arról ír, hogy: "Többekből az ördögök is kimentek, kiáltozva: Te vagy az Isten Fia! De ő megdorgálta és nem hagyta beszélni őket, mivel tudták, hogy ő a Krisztus." ahol láthatjuk, hogy maga az ördögök mennek ki kiáltva az emberekből. :) A Másik Márk evangéliuma 1:26: "A tisztáltalan lélek pedig megrángatta az embert, és hangosan kiáltva kiment belőle." Itt is azt láthatjuk, hogy Márk arról ír, hogy Jézus mikor kiűzte a démont az emberből, az hangosan kiabálva és rángatva az embert jött ki. :) Szóval, nem tudom elfogadni, hogy a SZENTSZELLEM mikor megszál az vált ki az emberekből ilyent. Ez TELJESSÉGGEL ellentmond a Bibliának. :) És itt a pont, nem kívánok többet ezzel, foglalkozni, gondolkozz el ezeken, és imádkozz azért, hogy Isten megtisztítsa az elmédet, mert nem jó felé haladtok látszólag. :) Isten meghalt érted is a kereszten akkor, aznap. Annyira szerette Ő a világot (az embereket), hogy a saját fiát adta értünk. :) Maga az Úr halt meg érted, a kérdése minden nap ugyan az, elfogadod-e az ajándékát amit neked akar adni, személyesen. Ez egy ajándék Istentől neked személyesen. :) Rajtad áll, elfogadod-e ezt vagy sem, olvasd a Bibliát, és tanúlmányozd a Szent Szellemmel és megfogod érteni. Békesség neked. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!