Melyik felekezetekben, gyülekezetekben kenik olajjal a betegeket?
Figyelt kérdés
Mk 6,13
„sok beteget megkentek olajjal és meggyógyultak”
Jak 5,14
„Beteg-e valaki közöttetek? Hívassa magához a gyülekezet véneit, hogy imádkozzanak érte, és kenjék meg olajjal az Úr nevében”
2016. nov. 16. 10:12
2/17 anonim 

válasza:

A katolikus és az ortodox egyházban. A betegek kenete szentség, ez a hét szentség egyike.
3/17 A kérdező kommentje:
nem tartozom egyik felekezethez sem, a Szentírást tanulmányozom. Tehát a többi felekezet be sem tartja??? pl. református, evangélikus, pünkösdista (Hit Gyülekezete, Golgota stb.),Jehova Tanúi, adventista, baptista stb.... És miért?
2016. nov. 16. 11:18
4/17 A kérdező kommentje:
tudom, kézrátétellel gyógyítják ők a betegeket, de most olajjal való megkenésről szól a kérdésem
2016. nov. 16. 11:20
5/17 anonim 

válasza:

Valószínű azért, mert:
úgy tartják, hogy babona
ez nem egy gyógyító rituálé, tehát a beteg nem gyógyul meg tőle
pogány szokásnak, hókuszpókusznak tartják
6/17 A kérdező kommentje:
Ha babona, akkor miért kenték meg olajjal a betegeket és meggyógyultak Szentírás szerint. Nem értem....
2016. nov. 16. 12:32
7/17 anonim 

válasza:

OFF
A Golgota nem pünkösdi. A felnőttkeresztséget leszámítva leginkább a metodistához áll közel.
Tudom, nem ez volt a kérdés, de valamiért él ez a dolog a köztudatban.
8/17 A kérdező kommentje:
#7 Köszönöm javításod, de jobban örültem volna, ha választ adtál volna kérdésemre :( Te Golgotába jársz?
2016. nov. 16. 15:28
9/17 anonim 

válasza:

Nem, de jártam, ahogy Hit Gyülibe is valamikor. Egyik helyen sem hallottam olajjal megkenésről, fogalmam sincs, miért, teljesen jogos a kérdésed. De vannak itt aktív hitesek, baptisták, adventisták és reformátusok is, hátha valamelyikük tud valami közelebbit.
10/17 anonim 

válasza:

A katolikus egyházban nem gyógyítás céljából kenik olajjal a betegeket. Bérmáláskor szokás a homlokra olajat kenni, valamint a hetedik szentség az utolsó kenet, ott kenik a haldokló beteget olajjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!