Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy dolgot nem ertek. Isten...

Egy dolgot nem ertek. Isten teremtett mindent, de akkor a gonoszat is ő teremtette?

Figyelt kérdés
Esetleg az egyensuly miatt van a gonoszsag stb? Ráadásul ölni ugye bűn de azzal ha pl bűntelent ölsz meg csak átjuttatod a paradicsomba a nagy boldogsagba Szoval akkor csak annyit csinalsz h helyette dontesz? De mas emberek is dontenek helyettunk pl a szuleink az eletunkrol esetleg a kozosseg arrol h mi elfogadott meg stb Es a poklot is isten teremtette? Bocsi h ilyen furi dolgokat kerdezek de ket pohar bor utan mindig ilyenek jutnak eszembe

2016. nov. 14. 23:27
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Utolsonak:nem igazan vagyok vallasosnak mondhato csak erdekelnek ilyen kerdesek

Amugy szerintem nem tiltja a vallas az alkoholfogyasztast

2016. nov. 15. 16:14
 12/21 anonim ***** válasza:

"A Gonoszt Nem Isten teremtette, hanem ez a személy magától lett gonosz."

Honnan került bele a gonoszság?

2016. nov. 15. 17:37
 13/21 anonim ***** válasza:
Igen, a gonoszt mint olyat is ő teremtette, mert szükség volt rá a szabadsághoz.
2016. nov. 15. 19:15
 14/21 Alex Fly ***** válasza:
100%

V6,8: " olyannak teremtette, hogy elég gyorsan gonosz lett belőle, és ezt ő előre tudta, hogy így lesz."

Inkább olyannak teremtette, hogy lehetősége volt gonosszá válni és tudta előre, hogy gonosszá is válhat.

A döntést Isten akkor engedte át neki, amiikor lehetőséget adott az önálló döntésre. De azt már nem befolyásolta, hogy meghozza-e ezt a döntést. Mindenesetre Istennek mindkét esetre megvolt a terve...

2016. nov. 15. 19:21
 15/21 anonim ***** válasza:

Isten minden tökéletesnek teremtett,s ez magában foglálja azt is,hogy szabadakarattal ruházta fel értelmes alkotásait.A szabadakarat azt jelenti,hogy lehet Isten akarata,és az ellen is dönteni.

Mivel az egyenest lehetetlen kiegyenesíteni,így Lucifer,mint az angyalok fejedelme,csak görbíthetett Isten egyenes alkotásán.Ezt a görbítést hozta helyre Isten Fia,kereszthalálával.

Életet,csak Isten adhat,s bárki azt elveszi,Istent lopja meg azzal,a megölttel egyetemben.

Isten,nem teremtett pokolt,de előre szólt,hogy a bűn elválasztja az embert,az élet forrásától,s az élet megszűnte,a halál,vagyis a pokol.Ezt a poklot Jézus is megjárta,s harmadnap feltámadt.Ez mutatja,hogy a pokol nem egy kinzókamra a gonoszoknak,hanem a halál,ahonnan van feltámadás.

Remélem józanul olvasod!

2016. nov. 15. 19:26
 16/21 anonim ***** válasza:
A hetedik napon megpihent, és megpihenvén, egyre nagyobb teret enged neked és embertársaidnak, na és a szelíd és a vadállatoknak.
2016. nov. 15. 23:11
 17/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#11 #Kerdezo vilagvallasok kozul szerintem csak a keresztenyseg nem tiltja az alkohol fogyasztast de a mertektelenseget igen, ami nem csak az alkoholra ervenyes egyik vallasban sem

persze biztos mivel nagyon rosszul esik sok embernek hogy alkoholt nem fogyaszthat ezert vilagvallasokban is nagyobb felekezetek ezt engedelyezhettek szerintem,

a fogyasztasat...

2016. nov. 16. 04:14
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves Közveszélyes Kontár!

Ezt írtad:

"#11 #Kerdezo vilagvallasok kozul szerintem csak a keresztenyseg nem tiltja az alkohol fogyasztast de a mertektelenseget igen, ami nem csak az alkoholra ervenyes egyik vallasban sem"

2016. nov. 17. 05:02
 19/21 anonim ***** válasza:

Folytatás:

Nem gondolom,hogy Isten tiltotta volna a mértékletességet,azt inkább ajánlotta,bár mérgekből nem hiszem,hogy mértékletességet ajánl.

2016. nov. 17. 05:06
 20/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#19 igen

mertektekTELENseget irtam bar biztos rosszul fogalmaztam ezekszerint

2017. jún. 18. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!