Egy dolgot nem ertek. Isten teremtett mindent, de akkor a gonoszat is ő teremtette?
Utolsonak:nem igazan vagyok vallasosnak mondhato csak erdekelnek ilyen kerdesek
Amugy szerintem nem tiltja a vallas az alkoholfogyasztast
"A Gonoszt Nem Isten teremtette, hanem ez a személy magától lett gonosz."
Honnan került bele a gonoszság?
V6,8: " olyannak teremtette, hogy elég gyorsan gonosz lett belőle, és ezt ő előre tudta, hogy így lesz."
Inkább olyannak teremtette, hogy lehetősége volt gonosszá válni és tudta előre, hogy gonosszá is válhat.
A döntést Isten akkor engedte át neki, amiikor lehetőséget adott az önálló döntésre. De azt már nem befolyásolta, hogy meghozza-e ezt a döntést. Mindenesetre Istennek mindkét esetre megvolt a terve...
Isten minden tökéletesnek teremtett,s ez magában foglálja azt is,hogy szabadakarattal ruházta fel értelmes alkotásait.A szabadakarat azt jelenti,hogy lehet Isten akarata,és az ellen is dönteni.
Mivel az egyenest lehetetlen kiegyenesíteni,így Lucifer,mint az angyalok fejedelme,csak görbíthetett Isten egyenes alkotásán.Ezt a görbítést hozta helyre Isten Fia,kereszthalálával.
Életet,csak Isten adhat,s bárki azt elveszi,Istent lopja meg azzal,a megölttel egyetemben.
Isten,nem teremtett pokolt,de előre szólt,hogy a bűn elválasztja az embert,az élet forrásától,s az élet megszűnte,a halál,vagyis a pokol.Ezt a poklot Jézus is megjárta,s harmadnap feltámadt.Ez mutatja,hogy a pokol nem egy kinzókamra a gonoszoknak,hanem a halál,ahonnan van feltámadás.
Remélem józanul olvasod!
#11 #Kerdezo vilagvallasok kozul szerintem csak a keresztenyseg nem tiltja az alkohol fogyasztast de a mertektelenseget igen, ami nem csak az alkoholra ervenyes egyik vallasban sem
persze biztos mivel nagyon rosszul esik sok embernek hogy alkoholt nem fogyaszthat ezert vilagvallasokban is nagyobb felekezetek ezt engedelyezhettek szerintem,
a fogyasztasat...
Kedves Közveszélyes Kontár!
Ezt írtad:
"#11 #Kerdezo vilagvallasok kozul szerintem csak a keresztenyseg nem tiltja az alkohol fogyasztast de a mertektelenseget igen, ami nem csak az alkoholra ervenyes egyik vallasban sem"
Folytatás:
Nem gondolom,hogy Isten tiltotta volna a mértékletességet,azt inkább ajánlotta,bár mérgekből nem hiszem,hogy mértékletességet ajánl.
#19 igen
mertektekTELENseget irtam bar biztos rosszul fogalmaztam ezekszerint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!