Háziasszonyok, akik vasárnap szentmisére/istentiszteletre jártok, hogy oldjátok meg a főzést? Előző este vagy vasárnap korán keltek?
Nemrégiben házasodtunk össze férjemmel. Korábban a szüleimmel vagy éppen egyedül éltem, így a házimunkával komolyabban csak most kezdtem foglalkozni. A vasárnapi főzés meg, hát... szerencsére nagyon türelmes és segítőkész a párom...
De mikor értek rá? Előző este főzitek meg? Vagy felkeltek korán, hogy mire harangoznak, elkészüljetek az ebéddel, hazaérve meg elég csak felmelegíteni?
Babát is szeretnénk, na és akkor majd mi lesz?! :-) Babával hogy lehet megoldani a dolgot majd? Köszi előre is a tippeket :-)
Szia
Én így teszem: szombat este amit lehet előkészítek a vasárnapi ebédhez (sok mindent lehet: pl a rakott burgonyához mindent meg lehet előző este főzi, a töltött képosztát is megtölteni ...stb) Reggel fél 8ra kifőzöm az ebédet, reggelit készítek a családnak(3fő) és megyek 8.30-ra dolgozni(minden vasárnap). 1 órakor hazamegyek, ebédelek(ünk), és 2 órára a gyülekezetben vagyok. Már évek óta ez a menetrend, kicsit nehéz volt megszokni, de felvettem a tempót :-)
Ez csak egy lehetőség...
fontossági sorrend
értem hogy még nincs de akartok babát
1 templom, 2 ebéd, 3 baba, nem ez így nem jó
1 ebéd, 2 baba, 3 templom nem ez így se jó
1 bab, 2 ebéd, 3 most jöttél rá évekig fölös képmutatással töltötted hasznos életed drága perceit
Mikor van a mise?
Nálunk én a gyerek vagyok, de anya és a kisebb öcsém is megy mindig (kilenckor kezdődik a mise, negyed/fél tizenegyre már otthon vagyunk), utána főz. Mi viszonylag későn eszünk, vagyishát mindig amikor sikerül. Illetve néha apa vagy valamelyik mamámék főznek, ez is egy alternatíva :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!