Ki lehet-e egyházi átokkal istent átkozni?
Figyelt kérdés
gondolkodtatott eme filozófiai kérdés már egy ideje gondoltam megosztom2016. nov. 6. 23:25
1/14 A kérdező kommentje:
Tehát ha a pápa kiátkozná istent gyakorlatilag elpusztulna az univerzum ? :D
2016. nov. 6. 23:27
3/14 anonim válasza:
Ha a pápa kiátkozza Istent akkor kb munkanélküli lesz és munkanélküliségbe taszítja a papokat. És vége az egyháznak. Ezt nem tenné
4/14 anonim válasza:
Csak a magyar köznyelv nevezi ezt valami miatt kiátkozásnak, valójában azonban exkommunikációról, azaz az egyházból való kiközösítésről van szó.
Az egyház Krisztus láthatatlan teste, Krisztus pedig Isten is és ember is. A válasz tehát az, hogy az egyházból nem lehet Istent kiközösíteni, hiszen ezzel fogalmi ellentmondásba kerülnénk az egyház definíciójával. De úgy is mondhatnám, ha az egyházból kiközösítenénk Istent, azzal maga az egyház szűnne meg.
5/14 anonim válasza:
Hát ha a pápa kiátkozná Istent az olyan lenne mintha Juhász Péter szerepelne a TV2-n.
6/14 anonim válasza:
Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! "máma már nem hasad tovább".
7/14 anonim válasza:
Az egyház, már réges rég óta elhagyta Istent és az utasításait vezetését is.
Egyébként meg, az élő Istent, életünk forrását, egy ember hogyan átkozhatná úgy, hogy Istennek lenne az rossz?
8/14 anonim válasza:
Hát, ha egy nehéz páncélszekrény alá ékelt pajszerrel ki lehet mozdítani a Földet a pályájáról, akkor igen.
9/14 anonim válasza:
Csak azt nem értem, hogy szerinted mégis milyen hatalma lehet a pápának az Isten felett, vagy akármelyik egyházvezetőnek?
10/14 A kérdező kommentje:
Csak ebbe a gondolati csavarnak ha belegondolunk milyen vége lehetne, egyébként azért nem írtam exkommunikációt mert megpróbáltam a magyar megfelelőjét, hogy ne lehessen beszólni, hogy miért nem azt a formát használom.
2016. nov. 7. 17:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!