Jehova tanújaként szabad-e a kis gyermekeinknek gyerek dalokat felrakni?
6-os!
Valószínűleg ez egy olyan dolog, hogy a hitgyüliben ezek a dolgok jórészt szájhagyomány útján terjednek, a Sándor nagyon ritkán jelent ki ilyesmit nyilvánosan. A Harry Pottert azt igen, de ritkán beszél ilyen konkrétan, csak annyit, hogy ha beengeded a lakásba az okkultizmust, akkor megszállnak a démonok, és ezzel mindenki kezdjen, amit akar.
Több gyülis családdal is nagyon jóban vagyok, mindegyikük sok évtizedes, régi motoros. A manókekszes esetet egyikükről sem tudom elképzelni - ami nem azt jelenti, hogy úgy összességében ne lenne nagyon is hihető, de rájuk nem jellemző. Egyikükkel hetente összejárunk, róluk tudom konkrétan a Star Wars-t és a Pokémont, az én gyerekeimmel nyomják. :) De az biztos, hogy a saját köreikben nem reklámozzák.
Másik barátnőm a gyülekezetbe született, felnőttként is ottmaradt, de a Süsü és a Micimackó korabeli tiltását szörnyülködéssel vegyes röhögéssel meséli. Más dolgokban is jóval lazább, mint amit az ember elsőre képzelne. Ebből gondoltam, hogy már jóval kevésbé rigolyások, mint pár évtizede, de persze most is lehet elborult dolgokkal találkozni.
Az én gyerekeimnek mondjuk csak az apjuk Hit Gyülis, de még a halloweeni jelmezbálon is rész vettek, na erre varrjon mindenki gombot. :)
#9:
Csak szopatlak (mármint a tanúkat akartam szopatni). XDD
Nem vagyok tanú (Az Úr mentsen attól... ;) ). Viszont tényleg ilyen klasszikusokat hallgatok ,mert ez vagyok én. ;)
Egyébként volt-gyülis vagyok és alá támasztom azt ,amit az egyik felhasználó írt.
Én gyerek koromba egészen kb. 12 éves koromig nem hallgathattam "világi" zenét.
Igaz néha apám át kapcsolata a rádiót ,mikor anyám nem volt az autóba (mert amúgy mindig dicséreteket kellet hallgatnom). Illetve még az eurovíziós zenék voltak ,amiket hallgattam. Ennyi.
Viszont először hip-hop számot olyan 3-4 évesen hallhattam...ez viszont szép emlék.
Egyébként azt kifelejtettem ,hogy olyan 12 éves korom körül volt olyan ,hogy anyám egy videót nézett amibe egy nagyon begyöpösödött presbiter arról beszél ,hogy a Disney parázna ,meg minden lószar és a húgom játékainak a felét kidobta. És a többi...
# 11
Azt aláírom, hogy a hitgyüliben nincs minden tekintetben egységes tanítás. Pár éve még a hivatalos honlapjukon is egyik helyen az szerepelt, hogy Szentlélek az Atyától és a Fiútól származik, másik helyen meg csak az Atyától. De ez csak egy példa. Van néhány kardinális teológiai tételük, amihez valóban következetesen ragaszkodnak, de nagyon sok dologról adásról adásra mást improvizál Németh Sándor. (Oké, nem emlékszik, hogy mikor miről mit mondott, de soha senki nem nézi vissza a felvételeket?)
De egyébként nagyon sok konkrét életvezetésbeli tanácsot ad, a nézői levelekre adott válaszok nagy része ilyen. Mit szabad csinálni, nézni, hallgatni, politikailag gondolni, és mit nem szabad.
Hála Istennek ritkán hallom Németh Sándort élőben, de korábban volt rá példa. Nekem ez maradt meg belőle, hogy össze-vissza célozgat meg fenyegetőzik, a hallgatóságból meg mindenki úgy értelmezi ezt a maszlagot, ahogy tudja. És akkor megy a cirkusz, mert a szülők egyik fele kiakad, hogy az osztály másik fele démonokat visz be suliba a jégvarázsos tolltartóival.
Egyébként te hogy kerültél ki onnan? Egyszerűen fellázadtál 12 évesen?
#14:
"De egyébként nagyon sok konkrét életvezetésbeli tanácsot ad, a nézői levelekre adott válaszok nagy része ilyen. Mit szabad csinálni, nézni, hallgatni, politikailag gondolni, és mit nem szabad."
Szinte mindig erről. És még nyáron is (amikor nincs "adás idő").
Konkrétan az egész gyülekezet nem a bibliára,vagy hagyományokra épül ,hanem egy ember szavára.
18 as belenéztem ebbe "mesébe" aki ilyet nézet az óvodás gyerekével az már a gyámügy hatásköre
gyermekveszélyeztetés, minimum ez illik rá
Igaza van annak a bölcsnek, aki nem engedi napjaink elferdült hitehagyott nézeteit becsempészni a gyermekek tiszta agyába. Nincs szükség Harry Potter-féle illúziókra, vagy Star Wars-os történetekre. Maradjunk a klasszikusoknál. Ugye milyen édes kis történet, amikor Jancsit és Juliskát a banya a kemencébe akarja megsütni?
Vagy pl. sokkal nyugodtabban alszik el a pici, ha megtudja, hogy a gonosz farkas hiába zabálta föl a nagymamát és Piroskát, a vadász úgyis egy császármetszéssel megmenekíti őket.
(a vadászbácsi esetleg a Hasfelmetsző Jack?)
Na és a kérdésben említett dalok?
Ott van a katalinka esete. A törökök először sós kútba, aztán kerék alá, később kemencébe teszik, végül -mily megnyugtató végszó- "mindjárt agyon lőnek".
Vagy például az is felettébb hangulatos, amikor az angyalarcú szöszke, a csúszómászókat csalogatva azt énekli: "csigabiga told ki szarvadat, ha nem tolod összetöröm házadat" Ezek után, melyik csiga nem rohanna ki ezerrel a házából?
És végül az életre való felkészítés egyik szép példája:
A gólya-gólya-gilicének, megvágta a lábát egy török gyerek. Ez van. Na de sebaj, a magyar meggyógyítja.
Mivel is? "Síppal, dobbal, nádi hegedűvel"
(nesze neked egészségügy)
Na, szép álmokat gyerekek! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!