Hogyha nem hiszek a végítéletben, akkor milyen vallású vagyok?

attol fugg
mert sok milliard ev is eltelhet a vegiteletig
hinduizmus viszont eltero felfogasu, bibliaban nincs benne hogy orok korforgas az elet
(vegitelet utan ujabb vegitelet lesz aztab megint es ez a vegtelensegig)

ki tudja miert toroltek lehet az oldal nem tetszett nekik
en is csak neztem miert tunt el a valszod
naiv realizmus:
a vilag osztonos materialista felfogasa, ertelmezese
ember (es intezmenyek) kozepontba allitasa

A mostani második 2. hozzászól korábbi válaszát kár volt törölni. A linkje is jó volt (el is mentettem magamnak), meg teljesen igaza is volt.
Aki besértődik egy normális válaszon, az inkább beszélgessen magában, dicsérgesse szembe saját magát, de ne itt kérdezősködjön.
Persze az a moderátor is funkcionális analfabéta, aki egy korrekt választ közkívánatra töröl.

Kedves válaszolók!
Köszönöm mindenkinek a válaszát, habár eddig még kötekedés és félig-meddig hasznos reakciók mellett nem kaptam értelmes választ. Szeretném leszögezni, hogy én nem töröltettem semmilyen választ! A moderátorok maguk törölhették a választ, nem tudom, milyen okból, milyen indíttatásból, vagy, valaki más jelenthette azt. A kereszténység tanításaiban, a Biblia jelképes értelmezésében hiszek, viszont a végítéletről, a második eljövetelről és az új ég és új föld teremtéséről szóló részekkel nem tudok egyetérteni. A világegyetem mindig is létezett (valaminek még az Ősrobbanás előtt is kellett léteznie, ha másnak nem, egy nagy semminek), így nem lehet az, hogy egyszer csak felrobban a bolygó és az emberiség sok ezer éves munkája csak úgy kárba vész itt a Földön. Ezeket figyelembe véve, melyik irányzat áll hozzám legközelebb?

Isten mindig is létezett, Ő benne áll fenn az egész teremtett világ.
Isten Jézus által teremtett mindent, ami csak van látható és láthatatlan.
Az első emberi időszak elpusztult vízözön által. A vízözön megtörténését, ma már tudósok is bebizonyították ásatásokkal és különböző mérésekkel.
Ez a mostani emberi időszak is el fog pusztulni tűz által. Ez elkerülhetetlen. Ha nem Isten tisztítja meg a földet tűz által, akkor az emberiség fogja magát az önpusztításba hajtani, hiszen már most nagymértékben pusztítja és mérgezi a földet, az élővilágot.
A bolygó nem pusztul el, hanem megtisztul, újjászületik. Ezt jelenti az Új Ég és Új Föld.
Ahogy teljesen más volt a föld a teremtéstől a vízözönig, ugyanúgy más lesz a föld a tűz általi megtisztítás után is. Tehát a bolygó nem szűnik meg létezni, hanem, megújul, megtisztul, megváltozik, azaz újjá lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!