Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények! Miért abba az...

Keresztények! Miért abba az egyházba jártok, amelyikbe jártok? Megnéztetek más közösségeket is? Kerestétek a legjobbat?

Figyelt kérdés
Mivel a legtöbb keresztény felekezet azt mondja, hogy a Biblia tanítását követi, de még sincs egység, mint ami az I. században volt, ebből a következtetésem az, hogy legfeljebb egy egyház követheti tényleg a Bibliát vagy egy sem. Ez elég ijesztő, de azt olvasom a Bibliában, hogy aki tévtanokat hirdet, az felfuvalkodott (1Tim 6:3-4), illetve, hogy Isten a gőgösöknek (felfuvalkodottaknak) ellenáll, és nem ad nekik kegyelmet (Jak 4:6). Bár úgy gondolom, minden keresztény egyházban lehetnek, akik üdvözülnek, de olyan helyen, ahol tévtanításokat hirdetnek, ez elég nehéz lehet, mert állandóan ellene kell szegülni a sok felfuvalkodott embernek. Szóval keresitek a legjobb gyülekezetet? Még akkor is, ha sokan szektának tartják? (Jézust is tartották ördögtől megszállottnak, varázslónak, a népet félrevezető tévtanítónak, ezért gondolom, az olyan egyházat, amely őt követi hűen, szintén sokan tartják szektának).

2016. okt. 26. 22:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

19.Hsz!

AmikéntJézus nem változott át építőanyaggá(szegletkő),és szőlőtőkévé,birkává,ugyanúgy nem változhatott át az utolsó vacsorán az erjedetlen bor,és a kovásztalan kenyér Krisztus testévé,és vérévé,mert Isten Fia nem tanít kannibalizmusra.Másrészt a mindkét jelképet adta követőinek,sőt,a lábmosást is megparancsolta.

Az,hogy mikor,és kik tértek el először a krisztusi gyakorlattól mellékes.A Bibliai út,egyértelmű.

Keresztelés:

A Bibliában található minden bemerítés,a bemerített hite vallomására történt.Bébitől,ez nem várható el.

Az eredendő bűn,pedig Jézusra is kiterjedt volna,ha a teória megállná a helyét,de ez ellent mond mindennek.

A bébi keresztelés,a babonás pogányok,és a körülmetéléshez ragaszkodó hitetlen zsidóktól származott.

9 parancsolat:

Ha jól megszámolom,csak 8 parancsolatot tanít az ortodox egyház.Jó,hogy figyelmeztetsz!

A rézkígyóhoz,a frigyládához,kérubokhoz tilos volt imádkozni.

Egyetemes papság:

A papok feladata,közösségét tanítványokká tenni,akik papokként hirdessék Krisztus evangéliumát,papokká nevelve hallgatóit.

2016. okt. 31. 06:45
 22/33 anonim ***** válasza:

21. Hsz!

Nos mivel Jezus mindig jelezte hogy kepletesen vagy sem beszel.Az eukarisztia megalapitasakor sem a kovetoinek nem magyarazta meg hogy kepletesen beszel sem a tanitvanyainak pedig ellege zugolodtak mert nem ertettek.Amikor a szaduceusok es farizeusok kovaszarol beszel akkor elmagyarazza hogy a tanitasaikat helytelenitette..Te sajnos nem olvastad el figyelmesen a bibliat pedig sola sciptura elvevel oszhangban figyelmesebben olvashatnad...mert meg ha azt az elvet is veszuk figyelembe igazolja a gorog katolikus allaspontot ami egyezik a katolikus es ortodox allaspontan es sajna de valo apostoli...

Kereszteles: Minty irtam a bibliaban benne van hogy " az igeret nekted es fiaitoknak szol".Es ha jobban megnezzuk van egy lolyan paszus is hogy "...megkeresztelkedett o es a haza nepe" tehat mindenki aki ott volt.Regebb a nagycsaladok voltak tobbsegben igy szinte biztos hogy volt koztuk aki meg nem ertette mi tortenik megis megkereszteltek hasonloan az oszovetsegben a korulmeteles is mely a szovetseg jele volt a gyerek 8 napos koraban tortent.

9.Parancsolat:

Te eretnekseggel vadolod Szent Agostont de erdekes ezt meg az ortodoxok sem teszik meg. Onalluk megtalalhato az a parancsolat is amit te hianyolsz de megsem vetik a katolikusok es Szent Agoston szemere hogy megvaltoztatta a parancsolatot.

Szoval amig az apostoli egyhazban nem volt eretnekseggel vadolva es ezt ertem arra az idore mikor is elt akkor biztosak lehetunk benne hogy nem volt eretnek.

Egyetemes papsag: Azt a gorog katolikusok is valjak hogy tanitvanya kell tenni a kozosseget de a bibliabol is kimutathato hogy az apostolok mar biztak meg felvigyaZokat presbitereket es diakonusokat szoval nem olyan egyszeru mint ahogy elkepzeled.

Ha igy volna barki keresztelhetne, eskethetne, de meg a protestansoknal is neznenek nagyot ha nem a tiszteletes ur szolgatatna ki az urvacsorat...szoval nem anyira egyszeru ahogy probalod felvazolni.

2016. okt. 31. 13:56
 23/33 anonim ***** válasza:

Jézus rendszerint nem jelentette be hpgy akkor éppen példázatban beszél,mert minden épeszű zsidó hallgatója,azt tökéletesen értette.

Pl.:

János 15:1-17,33

Kérlek segíts,mert nem találok a Bibliában olyat,hogy Kornélius,és egész házanépe megkeresztelkedett.(Az Apcs 10:1-48-ig nincs ilyen írva.)

Ezzel vádolsz,de nem tudom mi alapján:

"Te eretnekseggel vadolod Szent Agostont..."

Honnan szedtél ilyet?

Több újprotestáns egyházban, felszentelt lelkész által felszentelt presbiterek bármilyen sakramentumot kiszolgáltathatnak.

2016. nov. 1. 02:16
 24/33 anonim ***** válasza:

Jézus rendszerint nem jelentette be hpgy akkor éppen példázatban beszél,mert minden épeszű zsidó hallgatója,azt tökéletesen értette.

Pl.:

János 15:1-17,33

Tevedes: Ha latta hogy felreertettek megmagyarazta hogy peldazat vagy sem.A kenyer es bor eseteben mindig is hangsulyozta hogy az az o teste es vere hiaba botrankoztak hagytak el nem javitotta ki kitartott a szo szerinti ertelmezes mellet...

Lathatod hogy mergmagyarazgta a kis ido meg es nem lattok valamint kis ido es ujbol lattok mondatait...ahol latta hogy ertetek a peldazatot nem magyarazott.

"Kérlek segíts,mert nem találok a Bibliában olyat,hogy Kornélius,és egész házanépe megkeresztelkedett.(Az Apcs 10:1-48-ig nincs ilyen írva.) "

Eskuszon ezt apaszust lattasm de az uj revidialt bibliakban maskepp fogalmaznak ahogy latom.Sebaj talaltam meg at nem irt reszeket mint:

App csel 2.38-39

Tehat az igetet nekik es gyerekeiteknek

[link]

Ime a gyerekeresztelesre valo felszolitas.

De van mas is:

1 korintus 1.15-16.

""Te eretnekseggel vadolod Szent Agostont..."

Honnan szedtél ilyet?"

Bocsanat ez a 82% 20. hozzaszolonak szolt azt hittem hirtelenjeben azt a hozzaszolast is te irtad.

2016. nov. 1. 12:18
 25/33 anonim ***** válasza:

Nem vádoltam eretnekséggel senkit, nem hiszem, hogy fel lennék rá hatalmazva. Azt mondtam, tévedett. Ha neked mindenki eretnek, aki nincs veled egy véleményen, az téged minősít.

Nem vagyok katolikus, pünkösdi vagyok, de nagyon szeretem az értelmes, személyeskedéstől mentes vitát akár a katolikusokkal, akár másokkal. Még a Tanúkkal is szívesen beszélgetnék, ha nem papagájként mondanák fel az Őrtornyot. Ezen az oldalon is vannak olyan katolikus válaszolók, akiket nagyon szeretek olvasni. De úgy ez nem megy, ha olyasmit adtok a vitapartneretek szájába, amit ő nem mondott, nem is gondolt.

2016. nov. 1. 14:06
 26/33 anonim ***** válasza:
Rendben utolos akkor szerinted tevedett.De mivel az apostoli egyhazban senkinek sem jutott eszebe hogy ezt a felosztast elvesse azzal vadolvan meg Szent Agostont hogy a parancsolatokbol egyet is elhagyott igy nem lehet ketsegunk a felol hogy a szobrok es kepek parancsolata nem tiltja habszlatatukat az istentiszteleten.Hisz meg az oszovetsegben is van ra pelda ugye: a kerubok a frigylada ami elott leborultak csakhogy nem a keruboknak es frigyladanak szolt a leborulas hanem Istennek.
2016. nov. 1. 20:00
 27/33 anonim ***** válasza:

Nem vagyok vallástörténész, de nem tudok arról, hogy a keresztények első nemzedéke használt volna képeket és szobrokat. Az általam olvasott apostoli levelekben nincs ilyesmiről szó. Szent Ágoston az i.sz. 4-5. században élt, azalatt már simán elterjedhettek olyan gyakorlatok, amikkel az apostolok nem valószínű, hogy egyetértettek volna.

Az "apostoli egyház" pedig a történelem során számos dologban tévedett, ezeket később el is ismerték. Ha a múltban beismerten alkalmaztak hibás gyakorlatokat, könnyen lehet, hogy most sincs igazuk mindenben.

2016. nov. 1. 22:04
 28/33 anonim ***** válasza:

Kedves 24.Hsz!

Én egyetlen idézetben sem találtam bébikeresztséget,csak hitvallás szerintit,ami egy bébitől nem várható el.

2016. nov. 2. 00:47
 29/33 anonim ***** válasza:

"Megkereszteltem azonban Stefana házanépét is"

Szoval az apostol megkeresztelte Stefanat es haza nepet ergo ott bizony kiskoruak is lehettek mert ugye irva vagyon hogy az igeret nektek es gyerekeiteknek szol.

2016. nov. 2. 13:17
 30/33 anonim ***** válasza:
De honnan veszitek, hogy volt köztük csecsemő? Egy 5-6 éves gyerek pedig már simán be tudja fogadni Krisztust, pedig még bőven kiskorú.
2016. nov. 2. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!