Ateisták, szerintetek a keresztény vallás monoteista vagy politeista? Ha lehet indokoljátok is meg.
eddigi ismereteim alapján a szentháromság semmiképpen sem politeizmus, ha valaki annak gondolja, egyszerűen nem érti, ez az egyetlen istenségről alkotott képe a kereszténységnek
a szenteket sem látom "al-isteneknek", elvileg kb olyanok mintha még mindig élő emberek lennének, akiket meg lehet kérni hogy imádkozzanak érted, + a tisztelet, ami kb olyan mintha egy élő embert is tisztelnénk aki valami nagyot tett le az asztalra, a középkori katolicizmust joggal vádolták a protestánsok azzal hogy ezt erősen eltúlozza, de ma már nem hiszem ,hogy ezzel vádolnák őket ha most indulna el a reformáció
"Azért itt jóval többről van szó mint megemlékezés. Istenként tisztelik ezeket a szenteket, őket imádják, hozzájuk fohászkodnak stb. Képeket szobrokat készítenek róluk amit a tízparancsolat tilt mint bálványimádás és még az ereklyéiknek is csodatevő erőt tulajdonítanak."
Na ne viccelj. Ne akard már nekem megmagyarázni, hogy én kit hogyan tisztelek, és ehhez képest hogyan imádom Istent.
Azt, hogy te ezt nem érted, az a te dolgod. De engem ez nem is érdekel.
Csak ne akard jobban tudni nálam, hogy én mit miért csinálok, mert te ahhoz kevés vagy. ;)
Egy szkeptikust baromira nem érdekel, hogy mit mond XY jósnő. Ennek tükrében gondolod, hogy egy ateista bokros teendőit félredobálva azon töpreng, hogy vajon a keresztény vallás monoteista vagy politeista?
57 évem alatt soha meg nem fordult a fejemben, hogy ezt a problémát nekem kellene megoldanom.
"Na ne viccelj. Ne akard már nekem megmagyarázni, hogy én kit hogyan tisztelek, és ehhez képest hogyan imádom Istent."
Nem akarom megmondani, ez a magánügyed, de ha úgy teszed ahogy leírtam akkor ez bálványimádás.
"Csak ne akard jobban tudni nálam, hogy én mit miért csinálok, mert te ahhoz kevés vagy. ;)"
Jó, én kevés vagyok te pedig bálványimádó.
#15.
Te ugyanúgy fordulsz a barátaidhoz, mint a fiadhoz, mint a szüleidhez, a buszos ellenőrhöz és mint a párodhoz?
Istennek is több arca, több személye van, de az egész lényege egy. Mint a halmazállapotok. Attól még ugyanúgy víz, ugyanúgy H₂O, hogy páraként, jégként vagy folyékony vízként van jelen. Mindhárom fontos a víz körforgása szempontjából. Vagy olyan, mint a test, a lélek és a szellem. Az anya, az apa és a gyerekek. Számtalan hármasság van az életben, ami három formából egy nagy egészet alkot és együttvéve fontos, nem pedig külön-külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!