Mi a baj a Hitgyülekezettel?
Egyáltalán nem ismerem ezt a vallást, de mindenkitől azt hallom, hogy nagyon rossz, meg hogy szinte szekta, stb. Megindokolni nem szokták, ha rákérdezek.
Valaki el tudná mondani, hogy mi is ez, és a mi a baj vele?
Köszönöm!

Nem csak a Hit gyülekezetét lehet ide sorolni, de ha már erről van szó akkor a Bibliában leírtak szerint lehet azonosítani azt, kii azok akik szembe helyezkedve próbálnak meg Jézus nevét felhasználva, téves vallást létre hozni, és fent tartani.
Ugyan is az, hogy valaki Jézus nevében tesz dolgokat, még nem jelenti, hogy Jézus egyetért vele, és ezt maga Jézus is kihangsúlyozta.
Máté 7:21-

Bocsánat, rossz volt a szóhasználat.
Tudom, hogy ők is keresztények, persze. Csak nem tudtam, hogy ennyire nagy különbség van a vallás és a felekezet szó között.
De a kérdésre visszatérve tudnál valamit mondani?

mint minden vallással
a lelked fenyegetik az örök kárhozattal ha nem úgy fütyülsz ahogy ők akarják

Ezt azért nem tapasztalatból mondjátok, hanem mások mondták nektek. Én azt mondom, ez nem így van. Mivel a mai napon már sokat írtam a témában kapcsolatban, menbocsátjátok nekem, ha inkább belinkelem. A megszólítást és a láthatólag másnak szóló mondatokat vonjátok ki belőle:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

Elhiszem, hogy riaszt, de vannak az életben ennél riasztóbb dolgok is. Például egy felhergelt lincshangulatú tömeg, aki azért húz fel valakit a lámpavasra, mert egyikük szerint egy arra járó embernek olyasmi cipője van, mint az ÁVH-soknak. Vagy azért, mert valaki az antropológiai jegyei alapján egy adott népcsoporthoz tartozik, vagy hasonlít rájuk, vagy csak szimplán nem szimpatikus.
Sokkal megnyugtatóbb lenne, ha az emberek magától értetődően alkalmaznák a római jog egyik alapelvét, és mielőtt köveket ragadnának, meghallgatnák a másik felet is. Persze ez nagyobb intelligenciát igényelne, mint amivel egy átlagos tömeg rendelkezik. De hogy egyénileg miért nincs valakinek igénye a tájékozódásra, mielőtt pálcát törne, az számomra érthetetlen. A történelem jó példát szolgáltat arra, hogy a legvéresebb kezű diktátorok, akiket a történelem utólag leírt, azok közül került ki, akik az igazság nevében léptek fel, hogy rendet csináljanak. Maga Hitler is ilyen ember volt, de a középkori szent inkvizíció, vagy az 1792-ben felállított guillotinok üzemeltetői is is csak "jót" akartak.

8-asnak: köszi :)
Asperrimus: hogy kerül ide egy kis ízelítő történelem? Én kifejezetten Hit gyülekezettel kapcsolatos kérdésre adtam választ, hogy amit csinálnak, riasztó! Az más dolog, hogy a történelemben is vannak ennél riasztóbb dolgok, a hozzászólásodra annyit írok: hogy minden vallás, ami a Földön létezik, hamis. Jézus nem vallást, hanem egyházat alapított, amelybe minden Krisztushívő tartozik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!