Miért fogyasztanak a Krinsa-tudatú hívők tejtermékeket, ha a Bhagavad Gítában levélről, virágról, gyümölcsről, vízről mondja Krisna, hogy elfogadja azokat felajánlásként? A tejről és tejtermékekről szó sem esik.
Ha valaki szeretettel és odaadással
áldoz Nekem egy levelet, egy virágot,
egy gyümölcsöt vagy egy kevés vizet,
Én elfogadom azt.
(Bhagavad Gita 9.26)
38-as én voltam! Bocs, többen használjuk a gépet!
És mindenkinek a válaszát, reagálását köszönöm! Köszi, hogy megosztottátok velem elképzeléseiteket.
Nyugodtan írjatok még, ha eszetekbe jut valami.
#41-es hozzászóló: Külön köszönöm hozzászólásaidat. Szerintem korrekt viselkedés az, ha egy személy nem azért tesz valamit, mert azzal kapcsolatban számít valamire.
Tehát te nem vagy számító, érdekember. Ez mind a szememben tiszteletreméltó viselkedés.
Örülök, hogy írtál, így duplán.
#42. hsz: durvaság, otrombaság, vérszomj, bosszúvágy. Biztos, hogy így szeretnél viselkedni?
Attól, hogy vidám jelet teszel a mondatod végére, még nem lesz vicces, humoros. Biztosan sokan felhívták már erre a figyelmedet, ideje lenne megfontolnod ezt.
Észreveszed, hogy milyen ellenséges vagy?
A 9.26-os vers nem a táplálékokat sorolja fel, hanem a rituális imádat kellékeit. Az imádat legegyszerűbb formája során e négy dolgot szokták felajánlani az oltáron. A víz és a virág más kellékeket, a gyümölcs pedig a többi ételt helyettesíti.
A híveknek Bhagavad-gítán kívül más szentírásaik is vannak, amelyek részletesebben tartalmazzák a felajánlható ételeket.
#46. Nem jelennek meg nálam az ikonok. :(
#47.
"A híveknek Bhagavad-gítán kívül más szentírásaik is vannak, amelyek részletesebben tartalmazzák a felajánlható ételeket."
Megadnád kérlek ezek (más szentírásaik) címét és fellelhetőségét (a felajánlható ételeknek)?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!