A gyülekezetben a nőknek mikor kell bekötni a fejüket?
Ez igen ritka eset, hiszen asszony nem taníthat a gyülekezetben.
Esetleg akkor, ha nincs jelen képesített férfi, és ezért egy Nőnek kell azt a feladatot elvégezni, amit helyes esetben Férfi dolga.
Illetve ha nincs jelen megkeresztelt férfi, hogy imádkozzon.
s akkor, ha hallás sérültek esetében a jeltolmács Nő.
a kereszténységtől idegen a "törvényszerű" magatartás, szóval ebben az esetben sem csak mechanikusan bekötik vagy nem kötik be a fejüket a hölgyek, hanem keresik az értelmét hogy ott és akkor ennek mi votl a célja, háttere stb, és amennyiben ennek már nincs jelentőssége ott és amikor ők élnek nem viselik a kendőt
ortodoxoknál sok helyen valóban szokás egy kendőt viselni a templomban, de ezt a kutya nem kéri számon, sőt sok helyen az ortodoxok között kifejezetten, "tüntetőleg" nem viselik, ez arra nyúlik vissza hogy muzulmán megszállás alatt, gyakran pl görögök a saját nyelvükön sem szólalhattak meg nyilvánosan, a templom volt az a hely ahol szabadok lehettek, aminek a része volt hogy nem volt kötelező viselniük a kendőt
Elsőnek: mért ne taníthatna nő?
Ez hülyeség!
Én református iskolába jártam, és általános iskolában nő volt a hittantanárunk, gimiben pedig a férje, aki pedig a gyülekezet vezetője.
Istentiszteleteket is felváltva tartottak.
Akkor kell bekötni a fejüket, ha arra alkalmas párt választottak maguknak.
Voltam már olyan helyen, ahol adtak egy kendőt a nők vállára, ha ujjatlan trikóban voltak.
Vagy ha túl rövid szoknyában/nadrágban voltak, akkor azt kellett eltakarni.
Fejbekötéssel még nem találkoztam sehol kötelezőszerűen.
#5 Szia, olvasd át újra a Bibliát, és látni fogod miért nem taníthat nő, én, mint volt református többek között ezért határolódtam el a református egyháztól, mert ellene megy a Biblia, azaz Isten szavainak. De, hogy ne kelljen keresned, bemásolom.
1 Tim. 2,12 A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
1Tim 2,12
A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.
Ezért írta a válaszoló, hogy nem taníthat nő.
Igen a Biblia Istenét Jehovát szolgálom.
Csatlakozom a hozzászólóhoz, asszony nem vezethet gyülekezeti tanítást, erre kizárólag Férfi a jogosult.
Az első századi tanítványok között sem lehetett, és nem is volt asszony.
Egy Nő elmondhatja mit tanult, ám az nem egyenlő a Tanítással, valamint részt vehet a jó hír terjesztésben, ám ez sem egyenlő a Biblia oktatásával.
ne keverjük a dolgokat.
(1Timóteusz 2:11, 12) 11 Az asszony csendben tanuljon, önmaga teljes alávetésével. 12 Nem engedem meg az asszonynak, hogy tanítson, vagy hogy hatalmat gyakoroljon a férfi fölött, hanem legyen csendben.
A Nő tanul, és alkalmazza azt, s aláveti magát a kinevezett férfiak vezetésének,
Erről szól az első vers.
Nekünk asszonyoknak más a szerepünk, ami nem jelenti azt, hogy el vagyunk nyomva, vagy alsóbb rendűek lennénk.
Mert Isten szava arról is szól, hogy a Nőkkel való helytelen bánásmódért felelni fognak a férjek, férfiak.
Sőt aki férjként vissza él a kinevezésével, Isten nem hallgatja meg az imáját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!