Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tanúk, mit tesztek, ha hivatal...

Tanúk, mit tesztek, ha hivatalos ügyben találkoztok egy hitehagyottal?

Figyelt kérdés

Mondjuk bankban egy kilépett tag az ügyintéző, vagy a boltban a pénztáros. Arra a rövid időre szóba lehet állni vele? Köszönni neki? Fordított esetben a Tanú ügyintézőnek meg van engedve, hogy kiszolgálja a hitehagyott ügyfelet?

És mi történik, ha egy munkahelyen dolgoztok? A kollegális együttműködés megengedett? Ilyenkor lehet köszönni?

2016. szept. 22. 14:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A szeretetlenségen mindig elborzadok, amit képviselnek. Leginkább az a rossz, hogy nekik ez a normális.
2016. szept. 22. 18:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Kedves opendoor!

"Minden egyéb oknál nyilván tilos."

Olvasod is amit írsz? Mert ez nem keresztény hozzáállás!

Mert mi van ha bajba esik egy kiközösített? Mi van ha segítségre szorul?

Mi van azokkal, akik kénytelenek együtt élni, egy házban annak ellenére, hogy az egyikük már kiközösített?

Egy tanú gyermek a rokkant kiközösített apját vagy anyját nem gondozza?

Nem kérdezi meg, hogy szüksége van-e valamire?

Mit csinálnak ilyen helyzetben?

Azért nehogy egy szekta mondja már meg, hogy kivel kommunikálhatsz. Ez már totális kontroll!

Szívet melengető látvány, mikor a mosolyogva sétáló szülők átsietnek az utca másik oldalára, mert észreveszik a kiközösített gyermeküket szembe jönni.

Ez Krisztus akarata? Vagy a szektáé amit istenítetek?

2016. szept. 22. 19:10
 13/17 anonim ***** válasza:
Nna ezért hiányzik az "irgalom" szó a bibliájukból!
2016. szept. 22. 21:06
 14/17 anonim ***** válasza:

...mivel számomra ő olyan, ahogyan a Biblia írja, "mint egy a nemzetekből való"

Nem, nem olyan. Mert te simán elbeszélgetsz azokkal, akik nem Tanúk, és nem is voltak azok, de egy kiközösítettnek nem köszönsz, nem kérdezed meg, hogy hogy vagy, hogy érzed magad, nem mosolyogsz rá, nem kezdesz el vele beszélgetni, és nem nyomsz a kezébe egy Ébredjetek!-et.

2016. szept. 22. 22:12
 15/17 anonim ***** válasza:
#12: A Tanúk szerint semmit sem ér a rokkant szülő gondozása anélkül, hogy visszavezetnék Jehovához. Hiszen egyedül az a fo9ntos, hogy fel fog-e támadni, mert hiába gondozza, ha úgyis meg fog halni.
2016. szept. 22. 22:14
 16/17 anonim ***** válasza:
Vajon miért hallgatnak ilyenkor el a tanúk hirtelen?
2016. szept. 23. 14:17
 17/17 anonim ***** válasza:

" Ahol dolgoztam, kiközösített lett a takaritó. Kénytelen voltam a munkájával kapcsolatos dolgokról tájékoztatni. Éppen úgy tekintettem, mint egy idegent, aki az utcáról bejött(az is volt) ennyi! Nem próbált ő sem ismerősként közeledni hozzám. Azóta visszajött és továbbra is testvéri kapcsolatunk van. "

Bemásoltam ide ezt a kommentet,és kb fél órát ültem fölötte,és nem tudok egyszerűen mit mondani erre...amíg nem tanú,addig utcáról bejött idegen,aztán már hirtelen testvér...hát nekem van testvérem,és soha nem lesz számomra utcáról bejött idegen,akármit is csinál. A tanúknak ha hibázik a gyerekük,az utcán mások előtt letagadják? Azt mondják,hogy nem a gyerekük,csak egy idegen? És mit kell ahhoz csinálnia a gyereknek,hogy újra a gyereketek lehessen? Ha semmit,mert ez magától értetődő,akkor nem lehetne ugyanígy a szellemi testvérekkel is?

2016. szept. 23. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!