A modernkori személyiségfejlesztés nem hasonlít kicsit a szcientológiára? Nincs köze hozzá?
A Brian Tracy és hasonló "hogyan változtassuk át a személyiségünketre" gondolok...
Az ilyen módszerekkel élő emberek mintha más világban élnének, nincsenek saját gondolataik, azt csinálják, amit a könyvekben leírtak.
Ha valamelyiküket kritika ér, és a másik érvelni szeretne miért mondta, nem engedik, mert azonnal "leirigyezik" az illetőt.
A bálványimádat is megy ezerrel (pl. Oravecz vagy Péter Szabó)...
#9 Tetszik a történet. :D Pont ezt akartam mondani én is.
Amúgy ezek a dolgok mind úgy vannak szerintem, hogy
"Az okos a butától is tanul, a buta az okostól sem."
De ezek a showbiznisz szerű dolgok nekem is bulshitnek tűnnek valamiért, noha tény,h hogy sok hasznos mondatot koppintanak le. Az önfejlesztést én is fontos dolognak tartom, de az belül indul, és nyúl segítségért, nem pedig külső sóder hatására indul el. Úgy mondanám, hogy ezek az emberek a gondolatok viszonteladói.
A szcn. egy önálló személyiségfejlesztési módszer, amelyben sok igazság található az emberről, a világról stb., de legfőképpen arról, hogyan fejlesszük az ember képességeit.
Vannak más olyan módszerek is, amelyekben sok igazság található a fenti dolgokról.
Ennélfogva mindenképpen fogsz találni hasonlóságokat benne más iskolákhoz, de különbségeket is találunk, ha megvizsgáljuk a dolgot.
Attól hogy találunk benne bizonyos hasonlóságokat, távolról sem jelenti azt, hogy a két dolog ugyanaz lenne.
Én régóta foglalkozom szcn-val, és nem találtam más olyan módszert amellyel a szcn-át helyettesíteni lehetne, főként nem hosszútávon, ill. teljes mélységében.
"Egyébként láttam egy német filmet is, amelyben egy férfi végül elvesztette a családját a szcientológia miatt."
Igen, az egy játékfilm, nem dokumentumfilm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!