Az baj ha semmit nem tudok a saját vallásomról?
És akkor mi van?
Nem az a kérdés, hanem az, hogy MOST mit kezdesz ezzel?
Ha semmit - akkor nem vagy vallásos. Akkor NINCSEN saját vallásod!
Én még azt sem értem, hogy miért nem akarsz református "maradni", ha azt sem tudod, mit takar a reformátusság? Eddig rossz volt neked bármilyen szempontból is azért, mert református voltál? Ért bármilyen hátrány az életedben azért, mert a református felekezethez tartoztál?
Alapvetően erre a kérdésre csak nemmel felelhetsz, hiszen ha semmit sem tudsz a vallásodról, akkor nem is mondhatod életed egyetlen momentumára sem azt, hogy ez a reformátusságod miatt volt rossz. Ebben az esetben viszont miért baj az, hogy református vagy?
#14: Nem teljesen mindegy hogy mit helyettesítek be oda, ha a behelyettesített dologról lövése sincs a kérdezőnek?
Ennyi erővel akár a krattyumukk szót is behelyettesíthetném, nemdebár? Hiszen arról sem tud semmit sem a kérdező.
Épp erre szándékoztam rávilágítani az előző hozzászólásomban is.
Éppen ezért helyettesítünk be olyanokat, amiről VAN fogalma.
Azért, hogy lássa, mibe keveredhet bele alkalomadtán.
"Éppen ezért helyettesítünk be olyanokat, amiről VAN fogalma. "
A kérdező kérdése alapvetően a saját vallásáról, a reformátusságról szólt, és azt írta, NINCS fogalma a reformátusság mibenlétéről. Szóval igen, helyettesíthetsz te a reformátusság helyére bármit, az szíved joga, csak éppen annak már nem sok köze van a kérdéshez.
"éppen annak már nem sok köze van a kérdéshez"
Valóban.
CSAK példának jó.
A kérdező azt látja, hogy amiről IDÁIG fogalma se volt, azt hogyan tudja beilleszteni valahova.
A reformátusságról nem feltétlenül.
De arról igen, hogy mit jelenthet, ha olyan társasághoz tartozik, amit nem ismer.
Esetleg, ha ezt felismerte, akkor lépni is fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!