Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi, ti miért mondját...

Jehova Tanúi, ti miért mondjátok hogy csaj Jehova az igaz isten itt gyakorin, mikor a jw. Orgon van olyan videó ami arról szól hogy a biblia több istenről is ír, miért írtok akkor ilyet?

Figyelt kérdés
2016. szept. 18. 16:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"Úgy csinálsz mintha tudnál héberül, de ha tudsz, akkor láthatnád a tetragrammát (יהוה) és ez nem azt jelenti, hogy „Úr”, és te írod, „eredetiben”, - hát akkor miért nem az eredetit másoltad be, vagy fordítottad? - , mert úgy látom a Zsoltárok 83:19-et idézed, helytelenül.

A „szent szellem” elleni bűn nem bocsáttatik meg; Héb 10:26,27: Mert ha készakarva gyakorolunk bűnt, miután megkaptuk az igazság pontos ismeretét, akkor nincs többé áldozat a bűnökért, hanem valami félelmetes ítéletvárás és tüzes féltékenység, amely meg fogja emészteni az ellenszegülőket.

Ha tanulmányozod a Bibliát, tudnod kellene, hogy:

. Mi a szent szellem? (Ján 20:22 Miután pedig ezt mondta, rájuk lehelt, és így szólt hozzájuk: Vegyetek szent szellemet.

. Felelősség van azon, hogy mit tanítasz másoknak a Bibliából (sem elvenni, sem hozzáadni nem szabad, sem másféleképpen magyarázni szándékosan). Jel 22:18-19 „Tanúskodom mindenkinek, aki hallja e tekercs próféciájának szavait: ha valaki hozzátesz ezekhez, az Isten azokkal a csapásokkal fogja sújtani, melyek meg vannak írva ebben a tekercsben; 19 és ha valaki elvesz e prófécia tekercsének szavaiból, az Isten elveszi annak osztályrészét az élet fáiból és a szent városból, azokból, amik meg vannak írva ebben a tekercsben.

mi az, hogy „az igazság pontos ismerete”?

És elárulnád, hogy hogy káromoljuk mi a szent szellemet?

(egy Tanú)"

Az utolsó kérdésedre, egy kérdés: Szerintetek a Szent Szellem maga Isten, vagy Isten tevékeny ereje? A Szent Szellem számotokra személy, vagy egy entitás/Erő/képesség? :) Az a Baj, hogy ha erről most, hogy ki mennyire tudja a Bibliát kezdünk el vitázni, sose fogunk leállni, szóval csak annyit mondok erre inkább, hogy a Szent Szellem tanít engem, rólad nem tudom ugyan ezt mondani, mert ha úgy lenne ahogy velem, akkor egy és ugyan azt mondanánk és nem lenne köztünk háborúskodás. :) Az első bekezdésre, meg annyit, hogy azt lehet hibásan picit de próbáltam én magam lefordítani, egy szótár segítségével, de mondom ebbe nem mennék bele túlzottan, hogy ki mennyire ismeri a Bibliát, mert a Szent Szellem nélkül az ember semennyire sem ismeri azt. :) Mi az igazság pontos ismerete? Hát, ezt a Szent Szellem tudja a legjobban kedves "egy Tanú" SENKI MÁS nem tudhatja ezt. :) Ha valaki hagyja, hogy a Szent Szellem tanítsa, akkor az tudja, mi az igazság pontos ismerete, ha viszont az illető nem hagyja, hogy a Szellem múnkálkodjon benne/rajta, akkor SEMMIT nem fog tudni, nem hogy az igazság pontos ismeretét. :) Én azt, mondom, hogy én engem a Szent Szellem maga tanít, akkor te azt fogod mondani: "Áhh, téged biztos nem!" az a baj, hogy Titeket nem tanít, mert nem hagyjátok, de ebbe sem mennék bele igazán, mert feleslegesnek találom, hogy olyannal beszélek aki nem tudja még azt sem, hogy a saját "felekezete" hogyan is káromolja a Szent Szellemet. :)

2016. szept. 24. 10:09
 12/17 anonim ***** válasza:
Még annyit kedves "egy Tanú" én is megjegyezném, hogy te mennyire, tudod mi az a Krisztus. :) De könnyítek a dolgon, ha én éppen nem tudok másképp görögűl, héberül az már alá támasztja azt, hogy nem ismerem az írást, illetve nem olvasok Bibliát? Szegényes álláspont...
2016. szept. 24. 10:14
 13/17 anonim ***** válasza:
Amit meg leírtál nevezetsen ezt itt: "יהוה" JHVH-t jelöli avagy Jehvah-t :) Még csak picit sem Jehova. :)
2016. szept. 24. 10:35
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocsáss meg, de bla-bla-bla :)

Jézus ezt mondta: Máté 28:19,20 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Vagyis "tanítsátok", Ám a szent szellem nélkül nem tudnánk tanítani, de a szent szellem, csak azokat juttatja eszünkbe, amit a Bibliából megtanultunk (2Tim 3:16.,17), a szent szellem a Biblián kívül nem tanít, hanem abból (Gal 1:8).

Hát én nem vitatkoztam. De ha te annak tituláltad, ez az utolsó írásom. Én sosem vitatkozok, csak érvelek.

(egy Tanú)

2016. szept. 24. 11:42
 15/17 anonim ***** válasza:

a "Jehvah"-ra pedig míért nem így fordítottad?; szótárral fordítani meg nem ugyan az, még , aki tud héberül még az rosszul fordíthat, hát még szótárral, a másik meg ahány nyelv majdnem annyiféleképpen lelet visszaadni a Jehova nevet: a "Jehvah" pedig a Leningrádi kódexre hasonlít.

(egy Tanú)

2016. szept. 24. 11:50
 16/17 anonim ***** válasza:

" Bocsáss meg, de bla-bla-bla :)

Jézus ezt mondta: Máté 28:19,20 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Vagyis "tanítsátok", Ám a szent szellem nélkül nem tudnánk tanítani, de a szent szellem, csak azokat juttatja eszünkbe, amit a Bibliából megtanultunk (2Tim 3:16.,17), a szent szellem a Biblián kívül nem tanít, hanem abból (Gal 1:8).

Hát én nem vitatkoztam. De ha te annak tituláltad, ez az utolsó írásom. Én sosem vitatkozok, csak érvelek.

(egy Tanú)"

Aham, tehát te hiszed a Szentháromságot? a másik, kedves "egy Tanú" az, hogy a Galáciai levélben mi áll, hogy az aki más evangéliumot hírdet mint mi keresztények, az nem támasztja azt alá, hogy a Szent Szellem tanít titeket. :D Ha meg fenyegetés, akkor erre az a válaszom, hogy: 1Korintus 9-15 Nem azokat tanítom én vagy más igaz keresztény, amit embertől hallunk vagy látunk, hanem azt, amit a Szent Szellem megtanít nekem/nekünk. :) Igazán nem értem a modorodat, elmondtam én mit tanítok, és gondolok a Bibliával kapcsolatban, az hogy te/ti más véleményen vagy az engem teljesen hidegen hagy. :) Nem ismersz és én sem ismerlek téged, de ha őszinte szeretnék lenni élőbe megsem szeretnélek ismerni, főleg úgy hogy még a Bibliát nem csak te, még bele is hazudtok a magatok módján. ez az ami engem igazán bánt, hogy ti mentek házról-házra és hírdetitek azt ami az emberknek a vesztét okozza, ez a baj, nem az, hogy én mennyire tudok görögül vagy héberül vagy japánul vagy más nyelveken, van szótár használom, magamnak lefordítom, és neked is lefordítottam saját kézből, ennyi. :D Ez sem üdvösség kérdése, az már annál inkább, hogy az a két kérdésemet szépen átugrottad, nevezetesen: "A Szent Szellem személy vagy erő/képesség/entitás?" és "A Szent Szellem számotokra maga Isten vagy csak Isten tevékeny ereje?" ezt szépen átugrottad, pedig a Jehova Tanúi azt hangoztatják, hogy Isten tevékeny ereje csupán a Szent Szellem, a Biblia viszont mást ír erről: A Szent Szellem képes gondolkozni; Közben jár értem a földön, Jézus a mennyben; a Szent Szellem saját maga döntéseket képes hozni; a Szent Szellemet én megtudom szomorítani; és Ő a Vígasztaló akit Isten megígért nekünk. :) Ez itt a baj kedves "egy Tanú", hogy beszélsz-beszélsz, de látni nem látsz. :) Ha látnád azt amit leírok neked, végre TALÁN (nagyon félve, talán az a TALÁN) el is tudnál gondolkodni rajta. Tehát, összegezve: 1, Az, hogy én mennyire tudok más nyelveken senkit nem érdekel. 2, Az, hogy a Galáciai levélben az van, hogy nincs más evangéliuma Istennek, azt én a helyedben komolyan venném. Mivel gondolom tudod mi az az evangélium (öröm hír) gondolom azt is tudod, hogy mi a lényege, de ha mégsem akkor itt és most leírnám neked: A Fiú meghalt ÉRTED is a kereszten, és kifizette HELYETTED a bűneid árát. ÉRTED itta ki a halálpoharát, és azt is elviselte HELYETTED, hogy elfordúlt tőle az Atya. Isten ennyire szeret minket embereket, hogy magát adta értünk. :) Mivel az Atya is AZ Isten, a Fiú is AZ Isten, és a Szent Szellem is AZ Isten. :) Ahogy írtam is, aki tagadja a Fiút az tagadja az Atyát is. Isten szeret téged csak elkéne fogadni azt az ajándékot amit oda adna neked. Figyelj, Örökké élhetsz a mennyben ahol maga Isten lakik, kiaranyozott utcákon sétálhatsz! Neked mit sem ér Isten szerete? Mi abban a Mindenható szeretet, hogy meghal értem egy angyal, kit érdekel? (nem bántás gyanánt) Én azt megtisztelőbbnek tartom, hogy maga az ÚR halt megértem akkor, aznap a keresztfán. MINDENT elviselt helyette/értem akkor! :) Ez a Szeretet, ha maga a Király halmeg értem, nem az, ha egy katona hal meg egy másik katonáért. :) Érted te ezt? :)

2016. szept. 24. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:
Javítás: 1Korintus 2:9-15
2016. szept. 24. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!