"Ilyen nem fordulhatna elő,"
Bár a Biblia írja, de ha az őrtorony azt mondja, hogy nem fordulhat elő (gondolom, mert ha ők nem képesek rá, akkor Isten sem), akkor az úgy is van, ugye?
13- az nem lehetséges.
Gyorsan felpontyoztam a 2-est, nehogy Pietro leateistázzon! -aanna-
*Megjegyzés: Bár véleményem szerint a "Mindenhol ott van csak az emberben nincs?" - kérdés a 2-ben nem jelenik meg.
Nem értek egyet a "hiszen Isten a létező dolgok összessége" tétellel.
Isten: Egy - a LÉT, ami végtelen létesültre bomlik ki. Így lehet véges gondolkodásunkkal megragadni a végtelent- additíve nem. Minden rész (Ember) hordozza az egészet (Istent). Ezért lehetséges - vagyis potenciálisan adott- az Egészről gondolkodni, kérdéseket feltenni, közeledni és eljutni Hozzá. A mikéntjéhez a világvallások adnak útmutatót, segédkönyveikben - a szentiratokban. A szentiratok sajátja: minden mondata hordozza az egészet.
Ilyesmi. Egy kicsit elkalandoztam.
5-ös, azt írod: "Szerintem keresne, keresne, keresne
------
Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön? "
Mármint miért kellene keresgélnie? Szerinted nem lát bele az emberek lelkébe, gondolataiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!