Jézus halálának volt értelme?
"kapnak időt lehetőséget, figyelmeztetést, oktatást is kaphatnak, kinyithatnák a szemüket"
Még egyszer: TÉNYLEG úgy gondolod, hogy ez a LEGESLEGJOBB dolog, amit egy végtelen isten képes megtenni?
Értelmes ember vagy te?
Vagy, ha már képtelen vagy gondolkodni: TE mit tennél, ha a gyereked elfordulna tőled és elmenne a világba, nélküled?
Megölnéd?
Szervusz.
A gyermekem elment a világba, nem csak drog fogyasztó, de árulja is.
:(((((
S nem Én hozom az ítéletet és nem is Én fogom végre hajtani.
Szerinted, Noé mit érezhetett, amikor a családja akik a Bárka ajtaján kívül voltak, meghaltak. Mint az apja, testvérei, stb.
Ugyan mit kellett volna tennie? Vagy mit tehetett volna?
Biztos, hogy nem a kellemes élményei között voltak ezek az események.
Vagy halt volna velük együtt? S ha háttat fordít Istennek, milyen haszna lett volna?
Nem véletlen mondta Jézus, ami elhiheted hogy nem egyszerű,
(Máté 10:37, 38) 37 Aki jobban vonzódik apjához vagy anyjához, mint énhozzám, nem méltó hozzám; és aki jobban vonzódik fiához vagy leányához, mint énhozzám, nem méltó hozzám. 38 És aki nem fogadja el kínoszlopát, és nem követ engem, nem méltó hozzám.
(Lukács 14:25, 26) . . .: 26 „Ha valaki hozzám jön, és nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, igen, még a saját lelkét is, nem lehet a tanítványom.
Nos akkor Jézus egy aljas megváltó szerinted?
Vagy azt hiszed, hogy akik szeretik a megváltójukat, mert életet ad nekik, azok érzéketlenek, és gonosz emberek?
Mert nem a lázadó családtagot támogatják?
Segítenénk rajta, Nincs kiközösítve, sosem keresztelkedett meg. nem akarja. Házat vettem volna neki, részletre, nem kell neki, mert a nevén nem lehet semmi annyi tartozást csinált bankoknál,
Nem akar se dolgozni, se semmit csinálni, csak buli, balhé, drog.
Még beszélni se lehet vele. :((((
Nem mondtam neki hogy kötelező Jehova Tanújának lenni, de mindenkinek dolgozni kell, akár tanú akár katolikus, akár ateista mert ingyen nem adnak semmit.
Neki ez az élet fekszik, Ő nem fog 60-70 ezer forintért napi 8-10 órát dolgozni.
Nos Te mit tennél?
Egyszer azt vágta a fejemhez:
"Minek szültél meg, így jártál,
Anya vagy tartsál el, amíg élsz, és hasba rúgott.
Sokat sírtam.... S itt be is fejeztem ezt a Témát!!!!!!!!!!!
Ésa.
53,1 Ki hitt a mi tanításunknak, és az Úr karja kinek jelentetett meg?
53,2 Felnőtt, mint egy vesszőszál Ő előtte, és mint gyökér a száraz földből, nem volt néki alakja és ékessége, és néztünk reá, de nem vala ábrázata kivánatos!
53,3 Útált és az emberektől elhagyott volt, fájdalmak férfia és betegség ismerője! mint a ki elől orczánkat elrejtjük, útált volt; és nem gondoltunk vele.
53,4 Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!
53,5 És ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért, békességünknek büntetése rajta van, és az ő sebeivel gyógyulánk meg.
53,6 Mindnyájan, mint juhok eltévelyedtünk, kiki az ő útára tértünk; de az Úr mindnyájunk vétkét ő reá veté.
53,7 Kínoztatott, pedig alázatos volt, és száját nem nyitotta meg, mint bárány, mely mészárszékre vitetik, és mint juh, mely megnémul az őt nyírők előtt; és száját nem nyitotta meg!
53,8 A fogságból és ítéletből ragadtatott el, és kortársainál ki gondolt arra, hogy kivágatott az élők földéből, hogy népem bűnéért lőn rajta vereség?!
53,9 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot, és álnokság sem találtatott szájában.
53,10 És az Úr akarta őt megrontani betegség által; hogyha önlelkét áldozatul adja, magot lát, és napjait meghosszabbítja, és az Úr akarata az ő keze által jó szerencsés lesz.
53,11 Mert lelke szenvedése folytán látni fog, és megelégszik, ismeretével igaz szolgám sokakat megigazít, és vétkeiket ő viseli.
53,12 Azért részt osztok néki a nagyokkal, és zsákmányt a hatalmasokkal oszt, mivelhogy életét halálra adta, és a bűnösök közé számláltatott; pedig ő sokak bűnét hordozá, és a bűnösökért imádkozott! [Máté. 27,28. Luk. 23,34. Péld. 16,19.]
Na, először is tisztázzunk valamit: Isten BÁRMIT megtehet. Nincs előtte lehetetlen.
Aztán pedig azt szerettem volna kérdezni tőled, hogy ha a gyereked drogos lesz - akkor megölöd?
Erre már megpróbáltál válaszolni, de kérlek előtte még olvasd el újból az első soromat.
Én úgy látom Jézus megpróbáltatásainak és kereszthalálának kérdését, hogy Isten a lehető legközvetlenebbül részesülni akart az emberek fájdalmaiban, ezért emberi alakot vett fel.
Ne felejtsük azt se, hogy Sátán szellemileg legyőzetett Jézus által.
Zsid.
4,15 Mert nem oly főpapunk van, a ki nem tudna megindulni gyarlóságainkon, hanem a ki megkísértetett mindenekben, hozzánk hasonlóan, kivéve a bűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!