Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikusok! Nektek az evangél...

Katolikusok! Nektek az evangélikusok szokásai, istentiszteletei nem tűnnek egy kissé gyerekesnek?

Figyelt kérdés

Néztem ezt a videót és az a gondolat villant be, hogy

"Kereszténység óvodások számára":

https://www.youtube.com/watch?v=iBWtV3nKOlg

2016. szept. 9. 23:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Talán egy picit. De szerintem ez nem csak attól függ, hogy evangélikus vagy katolikus, hanem helytől is.

Én r. katolikus vagyok és az én városomban a pap Miatyánknál néha arra kér, hogy fogjuk meg egymás kezét, vagy a gyerekek jöjjenek kört alkotni, néha prédikációban mesét mond, a végén meg sorsolnak az előző heti rejtvényt megfejtő gyerekek között. A nyertesek kindertojást kapnak, a többi jó megfejtő is kap ajándékot. Tehát a legkisebbekkel sokat törődik az atya.

Járok még az egyik bp-i templomba is, a szaléziakhoz. Ott meg az egyik pap prédikáció közben sétál, mint amerikában szokás, és gyakran gitárzene szól, mert "nem gyászmisén vagyunk" (egyébként elég jó a hangulat is, sok fiatal jár oda).

Mindenhol más a szokás...

2016. szept. 9. 23:55
 2/6 A kérdező kommentje:

Én arra gondolok, hogy ahogy a videón is látható állandóan ezeket a vidám dalocskákat éneklik, trombitások! kisérik az orgonát, és ott vannak azok a pufók angyalszobrok, rajzfilmszerű hatást keltve.

A lelkész egyszer sem beszél démonokról, a Sátánról, a Pokolról, és a prédikációban nem idéz a Jelenések Könyvéből.

Az egész valahogy egy óvodás ünnepség hatását kelti, ahol a hívők a kereszténység bizonyos részeit ragadták ki, amiket arra használnak fel, hogy jól érezzék magukat, miközben megfeledkeznek az élet sötét oldaláról és a spirituális harcról a Jó és a Rossz, Isten és a Sátán között.

A helyiek inkább tűnnek ünneplő gyermekeknek, mint harcosoknak.

2016. szept. 10. 00:08
 3/6 anonim ***** válasza:
77%
Tudod, van az a szintje a jámborságnak, mikor ajámbor már annyira jámboran jámbor, hogy jámbor bensőjéből igazi jámbor jámborság fakad a jámbor világra. Ilyenkor a jámbor közösségek jámboran jámbor énekeket zengedezve jámbor imádattal fordulnak utukhoz, amiért az jámborságot bocsátott rájuk, hogy jámbor munkálkodásukat jámborul végezhessék, jámbor hittel, jámbor imádattal és jámbor munkálkodással.
2016. szept. 10. 01:35
 4/6 anonim ***** válasza:
49%

Kérdező: szerintem csüccs le és gondolkodj el azon, hogy Krisztus hány Istentiszteletet nevetett ki, hogy de ovis... és még azon is, hogy vajon egy értelmes ember tesz e ilyet?

Aztán kérj bocsánatot Istentől, hogy ilyen gőgös vagy és térj meg belőle.

2016. szept. 10. 09:02
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

A protestáns felekezetek közül messze az evangélikus istentiszteleti forma áll a legközelebb hozzánk katolikusokhoz. Nem tartom egyáltalán gyerekesnek.

"Én arra gondolok, hogy ahogy a videón is látható állandóan ezeket a vidám dalocskákat éneklik, trombitások! kisérik az orgonát"

PL. ez a bevonulási ének az nálunk katolikusoknál is szokott lenni.

Itt pedig trombita van (1:25-től):

https://www.youtube.com/watch?v=ImpiTA5ozys

"és ott vannak azok a pufók angyalszobrok, rajzfilmszerű hatást keltve."

Tipikus barokk stílusjegyek a katolikus templomokban is:

Ezek a Szent Péter Bazilika puttói a szenteltvíztartónál: [link]

"A lelkész egyszer sem beszél démonokról, a Sátánról, a Pokolról, és a prédikációban nem idéz a Jelenések Könyvéből."

Ez most egy istentisztelet. Itt nem beszélt. De elég fura lenne, ha mindig ugyanarról beszélne, ezért fölösleges egy prédikációból ilyen következtetéseket levonni.

2016. szept. 10. 09:04
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Egyáltalán nem. Nekem kimondottan tetszik a linkelt videó, pedig római katolikus vagyok.
2016. nov. 1. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!