Ez most akkor ellentmondás lenne?
Nem vagyok vallásos, és nem is hiszek ezekben, ellenben nem kötözködni vagyok itt. Kíváncsi vagyok a hívők véleményére a lenti témával kapcsolatban.
Nem olyan régen olvastam, hogy régen szüléskor a nők fájdalmát tilos volt csillapítani (sőt volt, akit ki is végeztek ilyen-olyan fájdalomcsillapítás miatt), mert "a Bibliában is benne van, hogy ez a nők egyik büntetése az édenkerti események miatt".
Na most egyrészt ha a szülés fájdalma büntetés, akkor a születendő/megszületett gyerek hogy lehet Isten ajándéka? Ez a kettő elég ellentmondásos dolog.
Leegyszerűsítve: bűnhődnöm kéne azért, mert ajándékot kapok Istentől?
Másrészt: ha bűnhődnünk kell azért, amit az édenkertben elkövettünk, akkor miért fohászkodnak az emberek Isten bocsánatáért, és miért 'bocsát' meg dolgokat, ha közben az a célja, hogy bűnhődjünk?
Harmadrészt (bár ez már mellékes): miért lehetett bármikor is ilyet elkövetni, hogy kivégeztek valakit jelen esetben azért, amiért nem viselte a 'büntetése' fájdalmait?

Azok,akik Isten jellemét be akarták mocskolni,saját gonosz jellemüket vetítették rá.
Amint a halál,az Éden kertjében álló"élet fája"gyümölcse fogyasztása következményeként biztosította az életet,melyet a kiűzetés után nem fogyaszthattak,ugyanúgy az édeni étrend hiánya következtében vált a szülés fájdalmassá.

A megoldást megadta:A gerincben érzéstelenítés, fájdalommentes szülést eredményez.
Az édeni-természetes módszert-a bűn elzárta tőlünk.
Az Isten elleni lázadásunk természetes következménye ez.
#14: "a Bibliában is benne van, hogy ez a nők egyik büntetése az édenkerti események miatt".
A mesterséges fájdalomcsillapítás nem Isten műve.

Az Istentől származik az a bölcsesség,ami az emberiség javát szolgálja.
Mózes tényként közli,a szüléssel járó fájdalmat,ami az édeni étrend megváltozásával együtt járt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!