Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ez most akkor ellentmondás lenne?

Ez most akkor ellentmondás lenne?

Figyelt kérdés

Nem vagyok vallásos, és nem is hiszek ezekben, ellenben nem kötözködni vagyok itt. Kíváncsi vagyok a hívők véleményére a lenti témával kapcsolatban.

Nem olyan régen olvastam, hogy régen szüléskor a nők fájdalmát tilos volt csillapítani (sőt volt, akit ki is végeztek ilyen-olyan fájdalomcsillapítás miatt), mert "a Bibliában is benne van, hogy ez a nők egyik büntetése az édenkerti események miatt".

Na most egyrészt ha a szülés fájdalma büntetés, akkor a születendő/megszületett gyerek hogy lehet Isten ajándéka? Ez a kettő elég ellentmondásos dolog.

Leegyszerűsítve: bűnhődnöm kéne azért, mert ajándékot kapok Istentől?

Másrészt: ha bűnhődnünk kell azért, amit az édenkertben elkövettünk, akkor miért fohászkodnak az emberek Isten bocsánatáért, és miért 'bocsát' meg dolgokat, ha közben az a célja, hogy bűnhődjünk?

Harmadrészt (bár ez már mellékes): miért lehetett bármikor is ilyet elkövetni, hogy kivégeztek valakit jelen esetben azért, amiért nem viselte a 'büntetése' fájdalmait?

2016. szept. 5. 12:59
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Gondolom a vallásfanatisták voltak nem tudom hány 100 évekkel ezelőtt.
2016. szept. 13. 00:36
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Azok,akik Isten jellemét be akarták mocskolni,saját gonosz jellemüket vetítették rá.

Amint a halál,az Éden kertjében álló"élet fája"gyümölcse fogyasztása következményeként biztosította az életet,melyet a kiűzetés után nem fogyaszthattak,ugyanúgy az édeni étrend hiánya következtében vált a szülés fájdalmassá.

2016. szept. 13. 04:59
 13/16 A kérdező kommentje:
#12: világos. Viszont ha a születendő gyerek Isten ajándéka, akkor Isten miért nem tesz az ellen, hogy ne fájjon? Amikor ez az ő álszentségét mutatja, hogy ajándékot ad, de fájdalmat okoz.
2016. szept. 13. 07:32
 14/16 anonim ***** válasza:

A megoldást megadta:A gerincben érzéstelenítés, fájdalommentes szülést eredményez.

Az édeni-természetes módszert-a bűn elzárta tőlünk.

Az Isten elleni lázadásunk természetes következménye ez.

2016. szept. 13. 16:40
 15/16 A kérdező kommentje:

#14: "a Bibliában is benne van, hogy ez a nők egyik büntetése az édenkerti események miatt".

A mesterséges fájdalomcsillapítás nem Isten műve.

2016. szept. 14. 07:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Az Istentől származik az a bölcsesség,ami az emberiség javát szolgálja.

Mózes tényként közli,a szüléssel járó fájdalmat,ami az édeni étrend megváltozásával együtt járt.

2016. szept. 14. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!