Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mélyen vallásos emberek, akik...

Mélyen vallásos emberek, akik a biblia minden részében hisztek, leirnátok nekem a foglalkozásotokat? Plussz egy kort is légyszíves

Figyelt kérdés

#vallás #Isten #ürdög
2016. aug. 25. 04:02
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

És egyébként egymáshoz , hogy viszonyultok?

Kereszténység, jehova tanúi, katolikusok ....

2016. aug. 27. 01:35
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

ez az egyéntől függ, de van földrajzi megoszlás szerint is

pl Magyarországon mivel már gyakorlatilag államalapítás óta viszonylag sokszínű a hely vallási szempontból az emberek között a legtöbb esetben nagy a nyitottság és a tolerancia, simán vannak vegyes házasságok akár két nagyon elétérő felekezet között is. Tehát alapvetően elismerik egymást a felekezetek, azzal együtt, hogy nem mindenben értenek egyet, kb mint mikor két jó barát nem ugyan azt a zenét szereti, de attól még barátok. De pl Görögországban gyakran találkozni azzal ,hogy az ortodoxok, csak magukat tartják igazán kereszténynek, mivel az első kereszténység "leszármazottai" és a 20. századig kb tényleg az volt a tapasztalat h "vagyunk mi, meg vannak a szekták". De nálunk Mo.-n az ortodoxok ugyan úgy elismerik a többieket mint már írtam.

viszont van egy jehova tanúi vs mindenki más aki kereszténynek tartja magát törésvonal

Jehova tanúi mindenki mást úgynevezett hitehagyónak (árulónak) tartanak aki magát kereszténynek tartja, és vagy szándékosan gonosz a sátántól vezérelt hazudozónak és csalónak vagy ilyenektől megtévesztetteknek állítja be őket (attól függően az illető hogy viszonyul épp jehova tanúihoz)

a "mindenki más" pedig jehova tanúiról gondolja úgy, hogy mindent meghazudtolnak ami a kereszténységet jellemzi, ez olyan elvont tanítások esetében is igaz mint pl az úgynevezett szentháromság, és olyan kézzeldogható etikai kérdésekkel kapcsolatban is mint hogy pl jehova tanúi bevallottan és tudatosan nem jótékonykodnak (max egymás között), tiltanak bizonyos dolgokat, akkor is ha az akár az illető életébe kerülhet (pl vérátömlesztés) és még hosszan sorolhatnám, úgy álltalában a legtöbb keresztény aki ismeri jehova tanúit, nem ismeri el őket keresztényeknek, hiszen a 3 szempont egyikének sem felelnek meg ami alapján valakiről el szokták dönteni keresztény e

2016. aug. 27. 01:48
 23/28 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2016. aug. 27. 02:44
 24/28 anonim ***** válasza:

Engem nem érdekel más felekezetbeli hovatartozása, akkor szoktam csak eltávolodni, ha olyan tanítást akar lenyomni a torkomon, ami se nem biblikus, se nem közvetíti a szeretet.

Jelenleg három ilyen van. De amúgy azt gondolom, hogy annyira sok színű az ember, hogy mindenkinek más és más liturgia jön be. Ami nekem tetszik, az másnak nem biztos és ez visszafelé is igaz. Jártam már evangélikus, baptista, adventista, református és katolikus Istentiszteleten is (misén), mindegyik más, de ugyanarról az Istenről szól.

2016. aug. 27. 03:28
 25/28 anonim ***** válasza:

Ugyanezt tartom

Ha erzem a tanitas teves es ezt erzed akkor nyiltam jelzem nem ertek vele egyet.

Pl a muszlim tanitas a nok elnyomasa a keteszteny kisegyhazakban ez ugyanigy megtalalhato.

2016. aug. 27. 08:42
 26/28 anonim ***** válasza:

Egyetértek a #23 válaszolóval.

Még egy annyit esetleg hozzá tennék,hogy én a Jehova Tanúit habár nem tartom keresztényeknek de nem is ítélem el őket hanem inkább azt mondanám,hogy egy Jehovihmusnak nevezett új vallás hívei ami habár a kereszténységbő kopírozta is le a tanait de van benne egy fajta angyal kultusz is ami teljesen más értelmet ad az egész vallásnak. Ezért is volt szükségük egy új "bibliára" a múlt század közepén mert már nem tudták alátámasztni a tanikat az ún keresztény Bibliából.

Nagyon sokakat megtévesztenek még a keresztények közűl is mivel a kényes részek annyira jól bele vannak építve az új bibliában,hogy egy átlag keresztény észre sem veszi ezeket a különbségeket,hogy önmagától sétál be aztán a kígyó szájába.

Sőt ha egy kicsit jobban belemerülünk a tanaikban felfedezhetünk egy Allah-Jehova hasonlatot,sőt ami Jézus személyét is illeti úgyszimtén.

Azért mondtam a leg elején,hogy egy teljesen új vallás van kibontakozóban ami se nem keresztény se nem iszlám hanem egy közös vonásokból felépűlt vallás.

2016. aug. 27. 09:16
 27/28 R_S_T válasza:
60%

Azért ennyire sztem nem elfogadóak a vallások.

A Hit Gyülekezete pl lenéz minden más vallást.

A Reformátusok tévelygőknek tartják a többi vallást (legfőképpen a Katolikusokat, amiből/akik ellen indult a reformáció)

A Katolikusok talán a legelfogadóbbak (talán amiatt, hogy a híveket meg tudják tartani ezért engedékenyebbnek/elfogadóbbnak kell lenni, igazodni a mai liberális világhoz)

A zsidók/muszlimok is lenézik a többi vallást, magukat a kiválasztott népnek titulálva (de persze ha érdekeik megkívánják, akkor megtűrve a többi népet/vallást)

A Jehovákat az aktív evangelizálás miatt utasítják el a legtöbben.

A Szcientológia meg nem annyira vallás mint inkább biznisz.

Egyébként: 37/villamosmérnök

2017. ápr. 11. 11:56
 28/28 anonim ***** válasza:

Jt-k a közös ellenség. Itt csak instant lepontozásban, egyesek trágár megjegyzéseiben, valamint mindenkori elutasításban és degradálásban nyilvánul meg.

Bizonyos országokban kirugásokban, gyülekezeti helyek lerombolásában és a gyülekezet agyon verésében, másutt házaik felgyújtásában és bebörtönzéseikben nyilvánul ez meg. De nyilván meg is érdemeljük, hiszen a közvélemény szerint mi vagyunk az antikrisztusi szellem hordozói a Sátán csatlósai stb...

2018. máj. 7. 19:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!