Hová mehetnék gyónni Debrecenben?
Debrecenben sajnos nem, de Szegeden és Budapestent udok ajánlani megbízható és jó papot.
Alácsi Ervin János atya a szegedi Mátyás téren álló Alsóvárosi, vagy más nevén a Havas Boldogasszony-templomban szokott misézni vasárnaponként 15:30-as kezdéssel.
Kovács Ervin atya a budapesti Március 15. téri Belvárosi másnéven másnéven Nagyboldogasszony templomban szokott misézni vasárnaponként 15:30-as kezdéssel.
Szerintem egy kisebb utazást mindenképpen megér!
A gyónáshoz segítségként ajánlok egy lelkitükröt:
Útmutató egy jó gyónáshoz: [link]
Köszönöm szépen! Igazából budapesti vagyok, sőt, hétvégén megyek is haza éppen, úgyhogy meggondolom, hová menjek. Szerettem volna Debrecenben elmenni valahová, mert valahol ez az új otthonom, és így láttam volna jónak, de tulajdonképpen úgysem a helyszín a lényeg.
Ha tudnátok mégis ajánlani valakit Debrecenben, azt is megköszönném.
A gyónás nem a pap személyiségéről szól, ill. arról , h mennire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb., ugyanis ISTENNEK gyónod meg a bűneidet, és ő ad föloldozás a bűneid alól, nem a pap.A pap csak egyfajta közvetítő, tehát a lényeg, h sztem teljesen mindegy, h hova és kihez mész gyónni, mert itt nem a pap személye a lényeg abszolút nem.
Persze tudom, h mire gondolsz, h egy olyan pap, aki szimpatikus stb. azt inkább avatod be a bűneidbe, de meg kellene próbálnod elvonatkoztatni ettől!
A bűnbocsánat szentsége (gyónás) szempontjából teljesen mindegy a pap személye.
Életgyónás, vagy lelki-vezetés esetén - egyébként ezt célszerű időpontilag is egyeztetni,mert időigényes- a tapasztalt gyóntató sokat segíthet. De egy fiatal pap is, aki korunk gyermeke lehet nagyon hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!