Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hová mehetnék gyónni Debrecenben?

Hová mehetnék gyónni Debrecenben?

Figyelt kérdés
5-6 éve nem gyóntam már, de már nagyon régóta szeretnék elmenni... A baj az, hogy nemrég költöztem Debrecenbe, szóval nincs olyan pap, akivel jóban lennék, közelebbről ismerném... Teljesen új életet szeretnék kezdeni, és úgy érzem, hogy most csak ez adhat megnyugvást, de nem tudom, hová mehetnék, ahol kedvesek hozzám. Amitől leginkább félek, azok a testi érintkezéssel kapcsolatos bűneim. Nagyon félek, kérlek adjatok tanácsot :/
2010. ápr. 20. 16:14
 1/10 anonim ***** válasza:
öööööööö...katolikus templomba?
2010. ápr. 20. 16:42
 2/10 anonim ***** válasza:

Debrecenben sajnos nem, de Szegeden és Budapestent udok ajánlani megbízható és jó papot.

Alácsi Ervin János atya a szegedi Mátyás téren álló Alsóvárosi, vagy más nevén a Havas Boldogasszony-templomban szokott misézni vasárnaponként 15:30-as kezdéssel.

Kovács Ervin atya a budapesti Március 15. téri Belvárosi másnéven másnéven Nagyboldogasszony templomban szokott misézni vasárnaponként 15:30-as kezdéssel.

Szerintem egy kisebb utazást mindenképpen megér!

A gyónáshoz segítségként ajánlok egy lelkitükröt:

[link]

Útmutató egy jó gyónáshoz: [link]

[link]

2010. ápr. 20. 17:04
 3/10 anonim ***** válasza:
Pl.Szent Anna templom, vagy a domonksok a Honvd utca környékén.
2010. ápr. 20. 17:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Igazából budapesti vagyok, sőt, hétvégén megyek is haza éppen, úgyhogy meggondolom, hová menjek. Szerettem volna Debrecenben elmenni valahová, mert valahol ez az új otthonom, és így láttam volna jónak, de tulajdonképpen úgysem a helyszín a lényeg.

Ha tudnátok mégis ajánlani valakit Debrecenben, azt is megköszönném.

2010. ápr. 20. 17:13
 5/10 A kérdező kommentje:
A Szent Annába szoktam misére járni, de gyónni oda nem szívesen megyek...
2010. ápr. 20. 17:13
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha Budapesten vagy, szerintem mindenképpen menj el Kovács Ervin atyához gyónni!
2010. ápr. 20. 17:14
 7/10 anonim ***** válasza:

A gyónás nem a pap személyiségéről szól, ill. arról , h mennire bízol meg benne, mennyire szimpatikus stb., ugyanis ISTENNEK gyónod meg a bűneidet, és ő ad föloldozás a bűneid alól, nem a pap.A pap csak egyfajta közvetítő, tehát a lényeg, h sztem teljesen mindegy, h hova és kihez mész gyónni, mert itt nem a pap személye a lényeg abszolút nem.

Persze tudom, h mire gondolsz, h egy olyan pap, aki szimpatikus stb. azt inkább avatod be a bűneidbe, de meg kellene próbálnod elvonatkoztatni ettől!

2010. ápr. 21. 00:07
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen a pap. Ugyanis egyrészt egy jó pap nagyon jó életvezetési tanácsokat tud adni gyónás közben, tud segíteni stb. Van azonban olyan pap is, aki már szinte csak egyfajta elbeszélgetésnek tekinti, ez viszont nem jó gyónásnak.
2010. ápr. 21. 02:54
 9/10 anonim ***** válasza:

A bűnbocsánat szentsége (gyónás) szempontjából teljesen mindegy a pap személye.

Életgyónás, vagy lelki-vezetés esetén - egyébként ezt célszerű időpontilag is egyeztetni,mert időigényes- a tapasztalt gyóntató sokat segíthet. De egy fiatal pap is, aki korunk gyermeke lehet nagyon hasznos.

2010. ápr. 21. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:
Érvényessége szempontából valóban mindegy a pap személye, azonban ha nem csak azt akarjuk, hogy érvényesen túlessünk rajta, hanem valódi megváltozást akarunk, akkor hasznos ha egy valódi szentéletű, igazhitű paphoz megyünk, nem valami liberálishoz.
2010. ápr. 21. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!