Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hány olyan keresztény van,...

Hány olyan keresztény van, aki tényleg el is olvasta az egész Bibliát?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 01:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ateista vagyok,és elejétől végéig teljesen elolvastam a Bibliát. Nem lennék ateista ha nem olvastam volna el. Igazából mindig is szkeptikus voltam,de voltak dolgok amit elhittem. De azon az egy héten,amelyiken a Bibliát olvastam rájöttem hogy ez butaság. Irracionális.
2016. aug. 22. 11:45
 12/18 anonim ***** válasza:

Én többször is végigolvastam az egész Bibliát. De ezt rajtam kívül biztosan megtették még mások is.

Dante

2016. aug. 22. 12:43
 13/18 anonim ***** válasza:

4-es vagyok!

1. Kíváncsi voltam, mi az a valami, ami már 2000 év óta ennyi embert leköt, megtart, mi az benne, ami miatt ennyien hisznek benne

2. Miután elolvastam, azt mondtam, igen vannak benne tanítások, melyeket én magam is követendő belső értékeknek tartok, és tartottam már a Biblia elolvasása előtt is

3. A Bibliát nem azért kell ismerni, hogy tudjunk a hívőkkel vitázni, hanem hogy megismerjük az ő általuk vallott igazságokat.

4. Amióta pedig egyre több és több régészeti, egyéb kutatások folynak, hogy az egyes bibliai események helyszínét, maradványait, stb. feltárják, és az abban leírtak megtörténtét igazolják. Legalább egy kicsi fogalmunk legyen, miről is szól az a kutatás, miről is szól éppen az az ismeretterjesztő film, stb. stb.

2016. aug. 22. 13:42
 14/18 A kérdező kommentje:

Maga a biblia a bizonyíték arra, hogy kamu az egész.

2016. aug. 22. 18:24
 15/18 anonim ***** válasza:

Én is erre szerettem volna célozni,csak nem ilyen provokatívan ! De lényegében igen ! Ha tényleg kiolvasod az utolsó szóig,akkor egyszerűen hihetetlenné válik !

2016. aug. 22. 18:39
 16/18 A kérdező kommentje:

Televan ellentmondásokkal is. Pl ha egyszer Isten az emberi életet 120 évben maximalizálja, akkor hogy élhetnek még később (özönvíz után) is 200< évig emberek..?

Néha kicsit szókimondó vagyok ;)

2016. aug. 22. 20:16
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha belegondolsz Noé 600 éves volt az özönvízkor,és ő volt az egyetlen olyan emberi lény a Földön akiről Isten azt gondolta hogy ő egy jó ember. Aha
2016. aug. 22. 20:27
 18/18 anonim ***** válasza:

"Televan ellentmondásokkal is. Pl ha egyszer Isten az emberi életet 120 évben maximalizálja, akkor hogy élhetnek még később (özönvíz után) is 200< évig emberek..? "

->A bibliakutatás jelenlegi állása szerint az özönvízről szóló elbeszélés nem történelem, hanem mitológia. A szerző a Gilgames eposzból merítette az anyagot az elbeszéléshez, amelyet Izrael hitéhez igazított, így állítva szembe a pogány hitvilágot a saját népe hitével. Tehát lényegében maga a szöveg a pogány mítoszok ellen van.

Dante

2016. aug. 25. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!