Mennyországban hogy van ez?
Kérdező: ha olvasod a Bibliát, akkor pontosan tudod, hogy a menny átmeneti hely. A végső cél az üdvösség. Azt írja a Biblia, hogy az új Jeruzsálemben Istennel lakunk együtt, ott nem lesz fájdalom, se könny, se szenvedés. Ebből azt gondolom, hogy Isten gondoskodott már előre azoknak az anyák gondjáról, akiknek a gyermeke nem lehet ott mellettük.
Viszont az biztos, hogy a gyermek nem a miénk. Mi csak ajándékba kaptuk, de minden ember Istené.
Szervusz
Az előttem író utolsó mondatával értek egyet.
Isten szava azt írja:
Az anyaméh gyümölcse jutalom", vagy ajándék.
S ezt az ajándékot úgy kell kezelnünk, hogy eltudjunk "számolni" vele.
Persze nem mindig a szülő a hibás, ha egy "gyermek" butaságot csinál, főleg ha már felnőtt, saját döntéssel.
Isten néző pontjába látni:
(Lukács 11:27, 28) . . .„Boldog az a méh, amely hordozott téged, és azok az emlők, amelyeket szoptál!” 28 Ő azonban ezt mondta: „Nem, hanem inkább azok boldogok, akik hallják az Isten szavát, és megtartják!”
(Máté 12:48–50) . . .„Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét tanítványai felé, ezt mondta: „Íme! Az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és anyám.”
#9-es:
Tévedsz. Nem csak a lélek (pneuma) fog feltámadni, hanem a test és a psziché is.
Jakab 1:21 szerint:
"Ezért hagyjatok fel minden tisztátalansággal és burjánzó gonoszsággal, fogadjátok szelídséggel a belétek oltott tanítást, ez képes megmenteni lelketeket."
Ebben a versben a léleknek fordított szó az eredeti görögben pszükhé, nem pneuma, tehát a pszichét is átmenti Isten.
" Hmmm... Ez esetben mi jó van a Mennyországban, amiért érdemes odakerülni? Úgy tudtam, hogy ott földöntúli, véget nem érő boldogság és békesség várja az ember lelkét, akkor ez nem is igaz? "
Mert Istenhez kerül vissza az ember,egy Vele helyreállított kapcsolatban. A lélek igazi,legmélyebb vágya,hogy javuljon a kapcsolat Istennel,de ezt a test nem tudja mire vélni,mert bűnös,ezért különböző függőségekhez fordul,hogy ezzel töltse ki a tátongó űrt. Még az emberi kapcsolatok is ilyen pótlékok,amivel az ürességet próbálja kitölteni,de a leghőbb vágya nem ez,hanem Istenhez való közelség,ami a Mennyben leplezetlenül meglesz. Félreértés ne essék,nem azt mondom,hogy semmibe kell venni az emberi kapcsolatokat,sőt. Csak húzni kell egy határt,hogy nem az emberek az elsők,mivel nem ők az életadók. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!