Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mennyországban hogy van ez?

Mennyországban hogy van ez?

Figyelt kérdés
Azt mondják, a Mennyországban találkozhatunk a szeretteinkkel. Na de mi van akkor, ha egy tökéletes keresztény életet élő anyának a fia mondjuk rablógyilkos lesz?
2016. aug. 21. 08:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kérdező: ha olvasod a Bibliát, akkor pontosan tudod, hogy a menny átmeneti hely. A végső cél az üdvösség. Azt írja a Biblia, hogy az új Jeruzsálemben Istennel lakunk együtt, ott nem lesz fájdalom, se könny, se szenvedés. Ebből azt gondolom, hogy Isten gondoskodott már előre azoknak az anyák gondjáról, akiknek a gyermeke nem lehet ott mellettük.

Viszont az biztos, hogy a gyermek nem a miénk. Mi csak ajándékba kaptuk, de minden ember Istené.

2016. aug. 21. 12:00
 12/16 anonim ***** válasza:

Szervusz

Az előttem író utolsó mondatával értek egyet.

Isten szava azt írja:

Az anyaméh gyümölcse jutalom", vagy ajándék.

S ezt az ajándékot úgy kell kezelnünk, hogy eltudjunk "számolni" vele.

Persze nem mindig a szülő a hibás, ha egy "gyermek" butaságot csinál, főleg ha már felnőtt, saját döntéssel.

Isten néző pontjába látni:

(Lukács 11:27, 28) . . .„Boldog az a méh, amely hordozott téged, és azok az emlők, amelyeket szoptál!” 28 Ő azonban ezt mondta: „Nem, hanem inkább azok boldogok, akik hallják az Isten szavát, és megtartják!”

(Máté 12:48–50) . . .„Ki az én anyám, és kik az én testvéreim?” 49 És kinyújtva a kezét tanítványai felé, ezt mondta: „Íme! Az én anyám és az én testvéreim! 50 Mert aki cselekszi égi Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és anyám.”

2016. aug. 21. 12:35
 13/16 anonim ***** válasza:

#9-es:

Tévedsz. Nem csak a lélek (pneuma) fog feltámadni, hanem a test és a psziché is.

Jakab 1:21 szerint:

"Ezért hagyjatok fel minden tisztátalansággal és burjánzó gonoszsággal, fogadjátok szelídséggel a belétek oltott tanítást, ez képes megmenteni lelketeket."

Ebben a versben a léleknek fordított szó az eredeti görögben pszükhé, nem pneuma, tehát a pszichét is átmenti Isten.

2016. aug. 21. 16:50
 14/16 anonim ***** válasza:
A Mennyben eleve nem is lesz olyan,hogy anya,a Biblia azt írja,hogy ott olyanok lesznek az emberek,mint az angyalok,nem házasodnak,nem szaporodnak,nincs anyjuk,vagy apjuk,kizárólag Uruk van,és testvéreik. Mivel ott más testet kapnak az emberek,már nem lesznek rokoni kapcsolatok,nem lesz földi értelemben vett testvérség sem,mert ott nem a vérvonal szabja meg a rokoni kapcsolatot,hanem Krisztus,Krisztusban lesznek testvérek. Nem lesz emberek között alá-fölérendeltség,egyenlő felek lesznek,szellemi testvérekként,Isten/Jézus lesz Aki összeköti őket,és Ő lesz az egyetlen közös bennük,nem a vérvonal. Így tehát a felvetésben szereplő "anya" a Mennyben nem anya többé,hanem Isten gyermeke,aki eddig a fia volt,a testvére lehetne. Így,ahogy többen is írták,nem emberekhez fog kötődni,hanem Istenhez. :)
2016. aug. 22. 15:54
 15/16 anonim ***** válasza:

" Hmmm... Ez esetben mi jó van a Mennyországban, amiért érdemes odakerülni? Úgy tudtam, hogy ott földöntúli, véget nem érő boldogság és békesség várja az ember lelkét, akkor ez nem is igaz? "

Mert Istenhez kerül vissza az ember,egy Vele helyreállított kapcsolatban. A lélek igazi,legmélyebb vágya,hogy javuljon a kapcsolat Istennel,de ezt a test nem tudja mire vélni,mert bűnös,ezért különböző függőségekhez fordul,hogy ezzel töltse ki a tátongó űrt. Még az emberi kapcsolatok is ilyen pótlékok,amivel az ürességet próbálja kitölteni,de a leghőbb vágya nem ez,hanem Istenhez való közelség,ami a Mennyben leplezetlenül meglesz. Félreértés ne essék,nem azt mondom,hogy semmibe kell venni az emberi kapcsolatokat,sőt. Csak húzni kell egy határt,hogy nem az emberek az elsők,mivel nem ők az életadók. :)

2016. aug. 22. 16:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Szóval de,földöntúli boldogság lesz,ami pont attól lesz földöntúli,hogy nem függ földi dolgoktól. A Biblia valóban ezt írja,de azt sehol nem írja,hogy a szeretteink jelenléte miatt lennénk boldogok,ha ezen múlna,nem is neveznénk Mennyországnak,mert vajmi kevés hívőnek tér meg az összes létező barátja,rokona. Isten jelenlétéből fakad a boldogság,nem a szeretteinkéből. :)
2016. aug. 22. 16:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!