Akik vallásosak és meg vannak győződve arról az ő vallásuk a helyes és igaz, mennyire ismerik a többi vallást?
Szervusz.
Én /Is/a szüleim elgondolása szerint Reformátusnak kereszteltek.
Ám a húszas éveim elején, érdeklődéssel kutattam Isten léte, és akarata után.
Ezért elkezdtem utána járni, s mivel mindenki a Zsidó nemzetet mondta választott népnek, erről az oldalról kezdtem a kutatást.
Hamarosan nyilvánvalóvá vált, dacolásom ellenére, hogy tévedtem sok mindennel kapcsolatban.
Fontos volt számomra, hogy ha a Teremtő választ, akkor azt kell tudni, mi alapján?
Persze a többi vallásnak is utána jártam, hogy azok hogyan alakultak ki, és összehasonlítottam Isten akaratával, és gondolataival.
Így tiszta képet kaptam mindenről. Mert ha nincs ismeretem valamiről, akkor nyilván csak a magamét hajtom,
viszont h Tájékozódom, akkor van összehasonlítási alap, és ahogy Pál apostol is, tudok érvelni, hogy miért nem úgy van ahogy van.
Én meggyőződtem a Biblia igazságáról és szavahihetőségéről, úgy hogy sokat tanulmányoztam. A többi szent könyvet nem tanulmányoztam, de hallottam róluk megbízható emberektől, akik viszont tanulmányozták őket. Véleményem szerint közelébe sem érnek a Bibliának, rendkívül sok pontatlanság és tévedés van bennük! Nem látom bennük az isteni ihletettséget sem.
Gondolj bele az alábbi tényekbe:
A Bibliában kb. 200 olyan tény van leírva, amit csak a XIX-XX. században fedezett fel a tudomány.
Jézus több mint 300 olyan próféciát teljesített be, amelyet több száz évvel születése előtt különböző emberek írtak le róla az Ószövetségben.
Az Apostolok cselekedeteiben leírt történelmi tények közül több mint 80-at igazolt a régészet.
A Biblia szerint Jézus tanítványai látták őt a feltámadása után. Vállalták volna-e az apostolok a brutális kínhalált, ha a feltámadás nem győzi meg őket arról, hogy Jézus valóban Isten, nem pedig csak egy erkölcsös tanító?
"A többi szent könyvet nem tanulmányoztam, de hallottam róluk megbízható emberektől, akik viszont tanulmányozták őket. Véleményem szerint közelébe sem érnek a Bibliának, rendkívül sok pontatlanság és tévedés van bennük! Nem látom bennük az isteni ihletettséget sem."
Na pont erről beszélek:) Nem olvastad de meg vagy győződve arról hogy sok pontatlanság és tévedés van bennük. Ha nem olvastad nem is láthatod az isteni ihletettséget sem.
elnézést a késői válaszolásért, tehát igen, természetesen igyekszem nyitott lenni a másképp gondolkodók igazsága felé, de eleve én nagyon sokáig ateista voltam ,csak érdekelt mindenféle kultúrális és eszmei dolog, ami ugye nyilvánvalóan a leginkább a vallásokban jelenik meg, akkor sem zártam ki ,hogy valamelyik vallásra egyszer betérek, hát így is történt :D Ugyan így, most is igyekszem nyitott lenni mások felé, bár határozott a meggyőződésem
azt a hozáállást miszerint pedig ne hallgassunk/vizsgáljunk másokat a gyengeség jelének és a vitakultúra hiányának tartom
# 12
"Az a tény hogy két vagy több vallás létezik logikusan kizárja mind a két vallás valódiságát."
Csak Arisztotelész logikai rendszerében. Vannak olyan érvényes logikai rendszerek, melyek nem alkalmazzák a harmadik kizárásának elvét, ezekben egyáltalán nem zárja ki.
Ha már logikára hivatkozunk, lássuk tisztán, mi is az a logika. ;)
""Az a tény hogy két vagy több vallás létezik logikusan kizárja mind a két vallás valódiságát."
Ezt nem értem. Béla azt állítja, hogy Tamás csokit evett. Jóska azt állítja, hogy Tamás nem evett csokit. Ez azt jelenti, hogy mindkettő valótlant állított?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!