Nektek ki a kedvencet alakotok a Tórából és a komplett Ószövetségből? Nekem Ábrahám mindkettőre a válasz.
Egyértelmüen Káin és Ábel, mert még mindig nem magyarázta meg senki, hogy lettek gyerekeik.
Egyedüli nő is csak egy volt...
Nekem az Ószövetségből is Jézus, mert ő az Ószövetségben is jött, látott, és győzött.
Viccet félretéve, talán Illés, mert szenvedélyes volt Istenért: prófétatársait mind megölték, és ő akkor sem tántorodott el, egyedül is szembeszállt a Baal prófétákkal Isten nevében.
Másrészt inspiráló, hogy úgy ment fel a mennybe, hogy nem halt meg. Talán valamiért Istennek is különleges volt, hogy ezt az ajándékot kapta tőle. Jó lenne, ha nekem sem kéne meghalnom...
Nekem a Tórából egyértelműen Jákób. Az élettörténetéből erőt lehet meríteni, hogy Isten egy elrontott élet után is fel tud emelni.
Az egész Ószövetségből pedig Dániel. Nagyon bátor ember volt, igazi hős, a hívőknek igazi példakép lehet.
Dante
# Arcus_txt
"Egyértelmüen Káin és Ábel, mert még mindig nem magyarázta meg senki, hogy lettek gyerekeik. Egyedüli nő is csak egy volt..."
Szerintem előbb olvasd el a történetet, mielőtt kommentálod. Ábelnek nem voltak gyerekei, és nem csak egy nő volt. (Ajánlom figyelmedbe: Ter 5,4)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!