Minden vallás elfogadható Isten számára?
29. megvitattad magaddal :D
2016. nov. 12. 17:05
32/35 BekiRenata válasza:
Szerintem annyi kart pusztítást nem okozott semmi mint a vallások.Embereket fordít egymás ellen.Az emberiseg annyira keresi Istent,hogy mar egy fajta versennye alakul at elitelunk másokat.Holott a szeretet (szeresd felebaratod mint önmagadat és Szeresd a te Istenedet teljes erodbol....) a törvény az egyetlen parancsolat osszefoglalva.(aki nem olvasta a bibliát azoknak mondom,hogy természetesen meg kell tartani a Mózesi parancsolatokat Ne ölj stb.)Istenhez lehet imádkozni anélkül is hogy bármilyen valláshoz szektahoz tartoznank.En nem hiszek egy vallásnak szervezetnek szektának sem.18 eves koromig kötelezően járnom kellett vallási összejövetelekre szóval van tapasztalatom.Évekig vivodtam ezzel a kérdéssel de sohasem voltam ilyen felszabadult mióta nagy nehezen megszabadultam a szuletesem óta belem vert dogmáktól es felfedeztem hogy ahhoz hogy Istennel ápolják kapcsolatot nem kell az elhatarozasomon hitemen kitartasomon kívül.Sokan azért csatlakoznak vallasokhoz mert azthiszik hogy ott jo társaságban lesznek mindenkiolyan szuper kedves ésnormalis eletet elnek meg lesz az az erzesuk hogy tartoznak valahova.Persze jo olyanok társaságában lenni akikkel azonos az érdeklődési korunk de ehhez nem kell szervezethez valláshoz csatlakozni.Ha rajtam múlna nem lenne egy szekta "vallas "sem.Inkább békére egymas elfogadására segitesere kellene torekedni.Beke legyen veletek.Peace :))))
2016. nov. 29. 18:16
33/35 A kérdező kommentje:
32.Egyetértek veled egy bizonyos mértékig,de az elsőszázadi kersztények apostolok is gyűlekezeteket alapitottak,megkeresztelkedtek és hirdették a Jézusrol szóló jó hírt.
Mivel az ember társas lény igy szüksége van társaságra,mert egymást támogatják mindenben.
Mivel részben van az ismeretünk a tökéletlenség miatt,igy egymást kiegészetjük.
A biblia azt mondja jobb kettőnek mint egynek.
"Ha rajtam múlna nem lenne egy szekta "vallas "sem"
Sajnálatos módon nem a több ezer évig vallásokon viaskodóknak, hanem a mindössze 100 (!) évig tartó marxista-leninista kegyetlenül materialista és vallásellenes ideológiának volt messze a legtöbb halálos és agyhalott zombi áldozata. Sorry, de nem kérünk rajtad múlást Renáta.
"a kommunizmus számlájára mintegy 100 millió áldozat írható (s ezek csak a halálos áldozatok):"
[link]
2016. nov. 29. 22:10
2017. jan. 1. 07:02
Kapcsolódó kérdések: