Jehova tanúi! Jézus vagy Jehova teremtette a világot?
én nem vagyok jehova tanúja, de én talán tudok válaszolni, mert nekem beszéltek már erről
szóval szerintük Jehova megteremtette Jézust, és Jézus minden mást, tehát a "világot" is
A 22. versben ezt mondja a bölcsesség: „Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.”
Itt nem Istenről van szó, mert Jehovának nincs kezdete mindig is volt.
Ezért a Fiú, mint a Szó, Isten Szószólója, Jehova bölcsességének tökéletes megtestesítője volt.
Bizonyos értelemben az Atya és a Fiú közti együttműködés egy építész és egy kivitelező közös munkájához hasonlítható. A kivitelező megvalósítja az építész által megálmodott terveket.
Vegyünk egy építészeti remek művet,
Amikor arról beszélnek hogy ki építette, akkor soha nem a rajta dolgozó munkásokat nevezik meg, hanem azt aki kigondolta a tervet.
Az élet erőt pedig Jehova adta, hogy létező legyen a megalkotott mű.
Úgy van, ahogyan az első válaszoló írta - legalább is a Biblia szerint
De a "mestermunkás" szó értelmezésében benne van az is, hogy Jézus az Atyjától tanult mindent, így vált mestermunkássá.... és együtt hozták létre a világegyetemet és minket is.
Azért egyszülött, vagy elsőszülött, mert Jézust egyedül teremtette meg Isten, minden mást közösen hoztak létre.
"Hamis tanító, tudod mi lesz a véged?" - nem inkább a saját végeddel kellene foglalkoznod?
Hiszen az ő "vége" Isten kezében van, nem egy ember elképzelése fogja megszabni - senki "végét" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!