Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Jézus vagy...

Ozmium42 kérdése:

Jehova tanúi! Jézus vagy Jehova teremtette a világot?

Figyelt kérdés
Mi volt Jézus szerepe a teremtésben, mint "mestermunkás"? Ő csinálta, vagy nem? Egyszer régen felmerült ez a kérdés egy tanulmányozáson, de egy ellentmondás makacs ismételgetésén nem jutottunk túl. Itt talán el tudja magyarázni valaki, hogy ez mit jelent. Szerintem ha Jézus dolgozott a világon, akkor az az ő műve, mindegy, hogy az Atyától volt-e hozzá ereje, képessége, tehetsége, tudása. Akkor a mi teremtőnk nem közvetlenül az Atya, hanem Jézus. Egyetértetek ezzel?
2016. aug. 8. 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

én nem vagyok jehova tanúja, de én talán tudok válaszolni, mert nekem beszéltek már erről

szóval szerintük Jehova megteremtette Jézust, és Jézus minden mást, tehát a "világot" is

2016. aug. 8. 15:31
 2/12 A kérdező kommentje:
Igen, de ha meg ebből levonod a nyilvánvaló következtetést, hogy nem Jehova a teremtő, akkor kiakad az istenkáromlás-méter :D Akkor Jehova a teremtő, de akkor mit csinált Jézus, semmit? Mi szükség volt rá, ha Jehova a teremtő? :D
2016. aug. 8. 15:34
 3/12 anonim ***** válasza:
41%
Inkább ne keress a vallásban logikát! Jobban jársz.
2016. aug. 8. 16:52
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

A 22. versben ezt mondja a bölcsesség: „Maga Jehova hozott létre engem az ő útjának kezdetéül, legkorábbi műveként réges-régen.”

Itt nem Istenről van szó, mert Jehovának nincs kezdete mindig is volt.

Ezért a Fiú, mint a Szó, Isten Szószólója, Jehova bölcsességének tökéletes megtestesítője volt.

Bizonyos értelemben az Atya és a Fiú közti együttműködés egy építész és egy kivitelező közös munkájához hasonlítható. A kivitelező megvalósítja az építész által megálmodott terveket.

Vegyünk egy építészeti remek művet,

Amikor arról beszélnek hogy ki építette, akkor soha nem a rajta dolgozó munkásokat nevezik meg, hanem azt aki kigondolta a tervet.

Az élet erőt pedig Jehova adta, hogy létező legyen a megalkotott mű.

2016. aug. 8. 18:16
 5/12 anonim ***** válasza:
72%
A négyes válaszoló a Példabeszédekből idézett és már megint hibásan, ahogy valamelyik nap a testvére is. Abban az időben a jehova szó nem létezett, ami ott áll az nem név, hanem az Úr szó. Hamis tanító, tudod mi lesz a véged?
2016. aug. 8. 19:50
 6/12 KZitus ***** válasza:
0%

Úgy van, ahogyan az első válaszoló írta - legalább is a Biblia szerint

De a "mestermunkás" szó értelmezésében benne van az is, hogy Jézus az Atyjától tanult mindent, így vált mestermunkássá.... és együtt hozták létre a világegyetemet és minket is.

Azért egyszülött, vagy elsőszülött, mert Jézust egyedül teremtette meg Isten, minden mást közösen hoztak létre.

2016. aug. 8. 20:18
 7/12 KZitus ***** válasza:
0%

"Hamis tanító, tudod mi lesz a véged?" - nem inkább a saját végeddel kellene foglalkoznod?

Hiszen az ő "vége" Isten kezében van, nem egy ember elképzelése fogja megszabni - senki "végét" :-)

2016. aug. 8. 20:21
 8/12 anonim ***** válasza:
#7 Ezt akkor is szoktátok mondani magatoknak, amikor árulónak, hitehagyottnak, és minden szörnyű dolognak elmondjátok a többi egyházat?
2016. aug. 8. 20:56
 9/12 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez a vita jehova nem vezet. :-))
2016. aug. 8. 21:46
 10/12 anonim ***** válasza:
Biblia ugy irja, hogy Jehova által lett minden.
2016. aug. 9. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!