# 5 Ez hülyeség. A kérdés egyébként is a reformátusok összességére, a vallás tanítására utalt, nem magánemberek személyes hitére. A református vallás tanítása szerint van Szentháromság.
Ja, és tanulj meg írni: a Biblia nagy kezdőbetűs, és nam "bibliába", hanem Bibliában.
5#.Itt a GYIK-en,keresed a helyesirást,hát itt nekeresd mert mindenki fuserál.
De a hiba nem ott van neked,hanem ott amit irtam,hogy itt Erdèlyben több megkèrdezèsek után ez jött le nekem.
Ès mièrt keresed egyebütt a hibát, ha valaki nem azt irja amit vársz?
"itt Erdèlyben több megkèrdezèsek után ez jött le nekem"
- aham, akkor szerintem Unitáriusokkal beszéltél, ők nem hiszik a Szentháromságot, a Reformátusok hiszik.
# 7 Érdekes, én is én is itt, Erdélyben élek, reformátusként, és még soha nem találkoztam az általad említett jelenséggel. Te unitáriusokkal beszélhettél, akiket könnyű összetéveszteni a reformátusokkal, hasonlóak a templomaik, a papjaik majdnem pontosan ugyanolyan palástot viselnek, és ugyanazon a Teológiai Intézeten tanulnak, csak más karon és szakon, mint a reformátusok (a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézetben képezik az unitáriusokat és az evangélikusokat is).
Tehát csak valami tévedés lehet, amit írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!