Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúinál ez hogy megy?

Jehova tanúinál ez hogy megy?

Figyelt kérdés
Ugye én úgy hallottam,hogy a kiközösített tagokkal nem tarthatnak kapcsolatot,be is ismerte nem is egy tanú már,hogy beszélni sem beszélnek ex-tanúkkal. A gond ott van,hogy viszont beszélnek ex.tanúkRÓL. Ha velük nem beszélnek,így a nézeteltéréseket sem tudják megvitatni,akkor róluk másoknak miért beszélnek? Csak mert ez a megoldás eléggé "háta mögött kibeszélés" szagú,hogy pl én mondom-mondom a magamét egy emberről egy másiknak,de amikor az illető megérkezik,akkor hozzá aztán nem szólok,csak folytatom a kibeszélését,mintha ott se lenne. Nem voltam sose tanú,mielőtt jönne az az illető,aki már vagy 500 felhasználót megvádolt itt,hogy kiközösített,épp emiatt érdekel,hogy náluk ez hogy megy? Mert ha egy adott illetővel nem beszéltek,akkor ne beszéljetek róla se.

2016. júl. 27. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Hagyjad, ne keresd bennük a logikát, értelmes választ se várj tőlük, mindjárt jönnek a hosszú bibliai idézetekkel, aminek semmi köze a témához.
2016. júl. 27. 14:11
 2/7 A kérdező kommentje:
Pedig jó lenne erre választ kapni,mert egyértelműen öngól az egész így,mert az meg van tiltva,hogy a kiközösítettel beszéljen,ha valami problémája van vele,de az már nincs,hogy egy másik embernek beszéljen róla a háta mögött. Olyan,mintha én összevesznék a párommal,hozzá nem szólnék egy szót se,de azért mennék 6 barátnőmhöz egyesével arról beszélni,hogy a párom mekkora szemétláda..:D
2016. júl. 27. 15:05
 3/7 anonim ***** válasza:
Én olyat is hallottam hogy beszélnek kiközösített tanúkkal is. De ez nem általános dolog!
2016. júl. 27. 18:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Amikor én felhoztam,hogy ez nem normális így,hogy nem beszélnek velük,akkor azt hozta fel az egyik,hogy még egy asztalnál se ülhetnek a kiközösítettekkel..szal nem tagadta le,inkább még nyomatékosította az állítást,persze volt már olyan,amit te mondasz,itt is láttam,hogy nem tudott a tanú tovább ülni a kezein,és legépelt 600 sort az ex-tanúnak.
2016. júl. 27. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Szervusz.

aki ilyet tesz, az nem alkalmazza a Tanultakat.

A következményeit lefogja aratni, azokkal együtt akik meghallgatták a kibeszélését.

Ugyan is senkiről nem szabad pletykálni, vagy más dolgába avatkozni

Esetleg megemlíthető, ha valaki nem tudja, hogy mely személy van kiközösítve, hogy aki nem tudja, helyesen tudjon eljárni.

S itt be kell fejezni.

Szégyellje magát az aki ilyet tesz, megfogja kapni a jutalmát.

2016. júl. 27. 18:52
 6/7 KZitus ***** válasza:

Szia

Azt hiszem a kommentedből értettem meg a kérdésed lényegét.

"Pedig jó lenne erre választ kapni,mert egyértelműen öngól az egész így,mert az meg van tiltva,hogy a kiközösítettel beszéljen,ha valami problémája van vele,de az már nincs,hogy egy másik embernek beszéljen róla a háta mögött." - azthiszem igazzán erről van szó, és a példád is jó.

Nos most én a kkiközösítettről írok neked, de nem egy adott konkrét személyről. Amit írhatok róla az az, amit a Biblia is ír. Gondolom nem ez a probléma.

Viszont bárkiről, aki ki van, vagy nincsen kiközösítve a háta mögött beszélni róla, vagy kibeszélni - nos ez egyáltalán nem keresztényi. Ilyen nem tehet a tanú sem, és az sem, aki kereszténynek nevezi magát. Mert ezt tíltja a felebaráti szeretet.

A kiközösített iránt ugyan nem mutatunk érdeklődést, de ha visszatér a Teremtőjéhez, éppen olyan örömmel fogadjuk, mint a tékozló fiút az édesapja - Atyánkat utánozva ezzel.

Így volt ez az 1 sz.i keresztények idejében is. Ha a kiközösített visszatért, Pál azt tanácsolta a gyülekezetnek:

„bocsássatok meg kedvesen (a bűnbánó vétkesnek), és vigasztaljátok őt, hogy túl nagy szomorúsága valamiképpen el ne nyelje az ilyet.” 2Korintusz 2:5–8.

Nem dolgunk mások elítélése, főleg nem: "másik embernek beszéljen róla a háta mögött"

2016. júl. 27. 19:11
 7/7 A kérdező kommentje:
De aki személyekről beszél,és nem magáról a kiközösítésről? Mert volt,aki konkrét személyről beszélt (jó,persze nem név szerint,de személyről/személyekről volt szó)
2016. júl. 27. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!