reméljük mi is! a 11 nagyon szépet írt...
Talán pont az a baj, hogy"túl közel" van..
"A mindenséget átható Isten magamnál is közelebb van hozzám" - mondta Eckhart mester.
A szem nem látja önmagát.
Holott van a szem és a működése tapasztalható is...
Néha egész váratlanul jön az intuíció - amikor megérzed: Igen.
"Mint fürdőző combját ha hal
súrolta s tovalibbent –
így néha megérezheted
önnön-magadban Istent"
„ A lég, a fellegek, az erdő,
Mikéntha minden zengene…
A föld, a csillagok, a tenger,
Minden szívemmel van tele.
És mintha mind lobogna, égne;
Rajongna, élne szikla, rög…
Állat, virág, fa, sőt az ember
Érezne tégedet, Örök!…
[…]
És mintha mind belém ömölne,
Az óceán s a csillagok,
Szín és sugár, dal, illat, éter:
Úgy érzem, én minden vagyok."
Komjáthy Jenő: Az örök dal (részlet)
»Néha úgy érzem, hogy vki vagy vmi vigyáz rám.«
Ő az, a te saját isteni kiléted aki vigyáz rád, nem egy valaki rajtad kívül.
Légy figyelmes ezekre a pillanatokra, Ő az aki nagy veszélyben figyelmeztet, aki figyelmedet felhívja valamire, vagy eltereli olyan dolgoktól melyek jobb ha nem szembesülsz vele. Ő az aki titokban megdorgál (lelkiismeret) és Ő az aki nyíltan megjutalmaz. Ő az aki, látomásokhoz, csodákhoz folyamodik ha valami számodra nagyon fontos és éber tudatodat más módon nem érheti el. Igen Ő a te Istened, az én Istenem, minden ember Istene Bennünk, a saját isteni kilétünk, az ÉN VAGYOK, a Krisztus minden emberben.
Légy figyelmes megérzéseidre, azokra a pillanatokra, mikor úgy érzed valaki vagy valami vigyáz rád, Ő a te isteni kiléted, a Krisztus benned. A figyelem az, melynek segítségével Isteni kilétedre ébredhetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!