Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan találtátok meg istent?

Hogyan találtátok meg istent?

Figyelt kérdés

2016. júl. 23. 22:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%
Isten az út az igazság és az élet, Én nekem nem kellett megtalálnom mert ahogy szent Pál írja: " Benne élünk mozgunk és vagyunk. Isten aki van aki volt és aki eljön újra
2016. júl. 24. 13:38
 12/20 A kérdező kommentje:
Még mindig nem értem, nem látom, nem hallom. Néha úgy érzem, hogy vki vagy vmi vigyáz rám. Vmiben hinni kell, magamban hiszek, de keresem istent, remélem megtalálom.
2016. júl. 24. 14:02
 13/20 anonim ***** válasza:
52%

reméljük mi is! a 11 nagyon szépet írt...

Talán pont az a baj, hogy"túl közel" van..

"A mindenséget átható Isten magamnál is közelebb van hozzám" - mondta Eckhart mester.

A szem nem látja önmagát.

Holott van a szem és a működése tapasztalható is...

Néha egész váratlanul jön az intuíció - amikor megérzed: Igen.

"Mint fürdőző combját ha hal

súrolta s tovalibbent –

így néha megérezheted

önnön-magadban Istent"

[link]

2016. júl. 24. 14:07
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
Elküldte a szolgáit, hogy a segítségemre legyenek.
2016. júl. 24. 17:52
 15/20 anonim ***** válasza:
#14: Nem inkább a tanúit? :3
2016. júl. 24. 18:41
 16/20 anonim ***** válasza:
17%
Magadban keresd,ne kívül.Ha befelé figyelsz,meghallod a válaszokat.Bölcsek,okosak,megnyugtatóak lesznek,innen fogod tudni,hogy érdemes bízni bennük.
2016. júl. 24. 19:43
 17/20 anonim ***** válasza:
A kék ég, az emberi test, a férfiak és nők létezése és a köztük levő vonzerő, a szaporodás és egy gyermek kifejlődése és növekedése, az a megannyi növény és állat, az érzéseink, a levegő, a napfény, az évszakok, a természet sok látványos szépsége... én nem hiszek abban, hogy ezek csak úgy maguktól alakultak volna ki az úgynevezett "nagy bumm"-ból, a semmiből. Van Isten és nagyon is törődik velünk, csak mi ezekhez a tényezőkhöz baromira hozzászoktunk anélkül, hogy elgondolkodnánk, hálásnak kéne lennünk, mert az emberen kívül tökéletes minden. Az ember szabad akaratot kapott, saját maga dönti el, hisz-e Istenben, Ő így sem mond le rólunk, amíg élünk, hogy az ún. örök életre lehetőséget kapjunk. Én ebbe hiszek.
2016. júl. 24. 21:11
 18/20 anonim ***** válasza:

„ A lég, a fellegek, az erdő,

Mikéntha minden zengene…

A föld, a csillagok, a tenger,

Minden szívemmel van tele.

És mintha mind lobogna, égne;

Rajongna, élne szikla, rög…

Állat, virág, fa, sőt az ember

Érezne tégedet, Örök!…

[…]

És mintha mind belém ömölne,

Az óceán s a csillagok,

Szín és sugár, dal, illat, éter:

Úgy érzem, én minden vagyok."

Komjáthy Jenő: Az örök dal (részlet)

2016. júl. 24. 22:36
 19/20 anonim válasza:
87%
Instán tuti fent van, de ha nem találod, akkor talán Snapchatezik.
2016. júl. 25. 01:09
 20/20 pelgrim ***** válasza:

»Néha úgy érzem, hogy vki vagy vmi vigyáz rám.«

Ő az, a te saját isteni kiléted aki vigyáz rád, nem egy valaki rajtad kívül.

Légy figyelmes ezekre a pillanatokra, Ő az aki nagy veszélyben figyelmeztet, aki figyelmedet felhívja valamire, vagy eltereli olyan dolgoktól melyek jobb ha nem szembesülsz vele. Ő az aki titokban megdorgál (lelkiismeret) és Ő az aki nyíltan megjutalmaz. Ő az aki, látomásokhoz, csodákhoz folyamodik ha valami számodra nagyon fontos és éber tudatodat más módon nem érheti el. Igen Ő a te Istened, az én Istenem, minden ember Istene Bennünk, a saját isteni kilétünk, az ÉN VAGYOK, a Krisztus minden emberben.

Légy figyelmes megérzéseidre, azokra a pillanatokra, mikor úgy érzed valaki vagy valami vigyáz rád, Ő a te isteni kiléted, a Krisztus benned. A figyelem az, melynek segítségével Isteni kilétedre ébredhetsz.

2016. júl. 28. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!