Az Ószövetség "Istene" és Jézus két különböző személy?
Értem ez alatt a rengeteg ellentmondást, illetve a
"szemet szemért, fogat fogért" és a "szeresd ellenségeidet" elvek ellentétességét.
szervusz.
Igen.
Előbbi öröktől fogva létező Teremtő Isten, utóbbi Isten első alkotása akit Fiának nevez.
Az "Ószövetségben" Isten Ábrahámnak és leszármazottjainak ígéretet tesz, hogy ennek a vonalán fog megszületni a megváltó, vagy is akit később Jézus néven ismerünk meg a Földön.
Azért, hogy azokat akik szeretnének Isten uralma mellett szeretne élni a földön, azoknak vissza adja az örök élet lehetőségét, a feltámadás által, de addig várni kell és sajnos még mindannyian meghalunk.
Jézus megszületéséig vigyázni kellett a választott népre, és a vérvonalra, így törvényeket adott, hogy ez alapján éljenek és vigyázzanak magukra.
Miután Jézus megszületett, és lerakta az életét az emberek számára, már nem betű szerinti törvények alatt maradunk, hanem a törvény mögött húzódó alapelvek szerint kell élni, Jézus új parancsolatot adott,
"szeressétek egymást, ahogy Én szerettelek titeket"
A keresztények azonosító jele az önfeláldozó szeretet, és ez az életük minden területén megmutatkozik,
Hogy ezt egységesen Isten népebe tudja tartani szerte a Földön, tanításban részesülnek, és igyekeznek elsajátítani a krisztusi szeretetet, miközben végzik a rájuk bízott feladatot, vagy is az evangélium és tanítvány képző munkát,
De nem hivatásként, hanem a minden napi életükbe iktatva, ezért a keresztények dolgoznak, és igyekszenek fenntartani magukat, miközben családjuk is van
"Ez meggyőződés kérdése ,de szerintem erről felesleges vitát folytatni ,mert nem jutnánk dűlőre."
->Nem is szeretnék erről vitát folytatni. Én nem mondom, hogy Jézusról szó van a Tanakban, de azt sem mondom, hogy nincs. Két dolgot azonban tudok: az első az, hogy a Tanak kutatás terjedelmesebb terület mint hittem, és ebben a bibliatudomány tud segíteni nekem, ami a szent szövegek történelmi hátterének a feltárásával foglalkozik. A második pedig az, hogy véleményem szerint az evangélisták elfogultak voltak, amikor a Tanakban található szövegeket Jézusra magyarázták. Nem mondom, hogy mindig, de hogy bizonyos esetekben igen, az biztos.
Dante
Szia!
Olyannyira különböző, hogy a szanhedrin ószövetségi törvényekre hivatkozva végeztette ki Jézust.
Nem.
Az Ószövetségben és az Újszövetségben ugyanaz az Istenség mutatkozik be.
A Biblia korántsem az ellentmondásairól híres, épp ellenkezőleg, ha egy témában összegyűjtjük a verseket, akkor harmoniába kerülnek. Ellentmondás csak akkor van, ha egy bibliával ellentétes elméletbe be akarjuk beszuszakolni.
"Az nem világos, hogy Jézus miért áll szinte szöges ellentétben azzal az Istennel, aki az Ószövetségben van."
Azért,mert Jézus Jézus.Mások meg mások voltak.Egy erőszakos,primitív szinten lévő ember,hogyan látja Istent?
Úgy,amilyen ő saját maga.Ezért sötét elméje "igazságos" "bölcs" vagy akár "szerető" tulajdonságokra hivatkozik amikor Isten nevében buta dolgokat tesz,pl.emberkínzás,gyilkosság.
Jézus soha nem is mondott olyat,hogy mindent,ami a Bibliában szerepel Isten nevében,azt el kell fogadni helyesnek.Ennek ellenkezőjét csak azok a vallásosok hangoztatják,akiket sikeresen meghülyített a vallás az értelmetlen Biblia-fanatizmussal.
Jézus,és az Ószövetség Istene egy.Ezt Ő maga is többször állította.(Az egy Isten,egy megnyilatkozása.)
Az ószövetség embere Ádám,és Éva után,csak villanásokra találkozhatott Istennel,s a hiányos istenképet nemzete pozitívnek hitt tulajdonságaival egészítette ki.
Amikor az élő Isten Fia bemutatta jellemét,csupán 3 ember ismerte fel benne Istent:Péter,a jobb lator,és a megfeszítését levezénylő római parancsnok.
Annyira eltorzították istenképüket,hogy nem látták,hallották,ami az orruk előtt történt.
Istenről,kötelességünk lemosni mindazt a rágalmat,amit a tudatlanság rárakott.Erre Jézus élete ad etalont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!