Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ilyenkor nyaron nagyon sok...

Ilyenkor nyaron nagyon sok legy jon be a hazba es legycsapoval allandoan megolom mindet es meg elvezem is, ez bun?

Figyelt kérdés
ezert letezik hogy a pokolra jutok?

2016. júl. 14. 11:16
 1/9 anonim válasza:

Igen óriási bűn, mindenféleképpen a pokolban fogsz majd égni! XD

De ha ezt bűnnek vesszük, akkor szerintem az emberek 90%-a bűnös, és a pokolban fog megrohadni.Mert mindenki megpróbál csinálni valamit az idegesítő legyekkel(légyírtí spray, légyfogó csapdák...stb.)

2016. júl. 14. 11:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Inkább gusztustalan.
2016. júl. 14. 11:33
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Nem bűn, hanem tudatlanság. Már rég felszereltem volna egy szúnyoghálót.
2016. júl. 14. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:

"Nem bűn, hanem tudatlanság."

A tudatlanság is bűn. ;)

2016. júl. 14. 13:19
 5/9 anonim ***** válasza:

A tudatlanság legfeljebb akkor nevezhető bűnnek, ha választott életforma, különben inkább nevezhető hasonló állapotnak, mint az éretlenség. Az éretlenség is akkor tekinthető bűnnek, ha valaki szándékosan kerüli a napfényt, a vizet és az ásványi nyomelemeket, direkt a vegetációs működéshez szükséges hőmérséklet alatt él, hogy ne kelljen felnőni. Ez valóban bűn. Ha azonban nem ez áll az éretlenség hátterében, akkor van rá gyógyszer, és nem is számít bűnnek. Ilyen a tudatlanság is. Vagy te máshogy látod?

Más kérdés, hogy vajon nem kifogásolható-e valakit tudatlannak aposztrofálni azért, mert más megoldást választ, mint egy "tudós"? Vagy azért, mert ebben az esetben nem gondolt arra, ami a másik embernek azonnal az eszébe jutott? Vajon le lehet-e vonni általános érvényű következtetéseket egy emberről egyetlen kritérium alapján? Vajon a tudatlannak minősített embernél magasabb szinten van-e az, aki egy huszárvágással letudatlanoz valakit azért, mert számára nem szimpatikus tevékenységet végez? Javaslom, hogy elhamarkodott kijelentések helyett inkább gondolkodjunk el ezen is.

Amúgy nálunk van szúnyogháló, mégis vannak bent legyek. Ha tehetem le is ütöm őket minden lelkiismeretfurdalás nélkül. De nem lelem örömömet benne.

2016. júl. 14. 21:00
 6/9 A kérdező kommentje:
itt is van szunyoghalo megis bejonnek. egyaltalan van olyan hogy vkinek nincs szunyoghaloja?
2016. júl. 14. 22:09
 7/9 anonim ***** válasza:
Hagyj meg néhány pókot, máris kevesebb légy lesz és a lelked is békésebb lesz...
2016. júl. 15. 00:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Miért lenne bűn? Nem embereket ölsz, hanem legyeket.

Én nem szívesen ölök meg semmilyen állatot, de, ha a házadban van, akkor jogos. Például, sajnálnék patkányokat vagy egereket megmérgezni, mégis megtenném, mert veszélyeztetik az egészségem. A legyek is lehetnek veszélyesek, mert minden koszba belemennek, fertőzéseket terjesztenek és beköphetik az ételt.

2016. júl. 15. 02:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Amikor kaméleonom volt, azt csak körbevittem a lakásban, és nagy pontossággal leszedte a húsz-harminc centi távolságra megközelített legyeket. Persze a kaméleon kényes állat, csak ezért senkinek sem ajánlanám. De hatékony eszköz még a légypapír és a légycsapó is. A chemotoxtól lepotyogott legyek sokszor magukhoz térnek, ezért célszerű rájuk lépni.

Harminc évvel ezelőtt lelkiismereti okokból nem bántottam sem a legyeket, sem a szúnyogokat. Ha darazsat láttam a vízben fuldokolni, akkor kiszedtem. Amikor a Balaton tele volt katicákkal, a majdani feleségemmel együtt hordtuk ki őket a partra. Amikor mentem a járdán, figyeltem a lábam elé, nehogy rálépjek valami apró rovarra. Akkor még nem voltam keresztény, ezért meglehetősen individualista világkép szerint gondolkodtam. Mindenki furcsán nézett rám, akkoriban ugyanis még nem voltak a hasonló nézetek elterjedve, mint manapság. Én azonban fogékony voltam a démonok tanításaira más területeken is, így lehettem volna sok azóta már divatos nézetnek az úttörője, ha nem tértem volna meg 1990-ben. Ezek közül csak egy a legyek, szúnyogok megkímélése. Ám ez bibliai szempontból több, mint tarthatatlan.

Isten az ember hatalmába helyezte a Földet, és uralkodnia kell rajta, aminek része az is, hogy kordában tartja a kártevőket, illetve az is, hogy él a gyümölcseivel, például halászik és vadászik is, illetve szaporít is állatokat azért, hogy később megegye őket. Az állatokkal való ok nélküli kegyetlenkedés természetesen bűn, de azért akik ezt egy lapon emlegetik az emberekkel való kegyetlenkedéssel, azok igencsak el vannak tévedve.

2016. júl. 15. 05:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!