Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek tényleg igaz az,...

Szerintetek tényleg igaz az, hogy félre vezetik a keresztényeket a különböző vallási felekezetek? https://www.youtube.com/watch? V=WRTQv0i_oWM

Figyelt kérdés

A Bibliára hivatkozva vezetik félre őket, hogy nehogy Jézust ténylegesen megismerjék (vagy félre ismerjék), és közvetlen kapcsolatba kerülhessenek vele?

És ha tényleg félre vezetik őket, akkor ez mégis kinek az érdeke?

2016. júl. 12. 11:00
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
2016. júl. 12. 11:01
 2/12 anonim ***** válasza:

nem, ez egy tipikus conteo video, csak itt kereszteződött egy kis szektásággal, ez is tipikus "mindenki hazudik neked, de mi megmutatjuk az igazságot, mi és a mi csodás tévedhetetlen vezetőink"

még ha igaza is lenne a csókának, h kamu az egész, hát nem úgy ahogy ő mondja, csak szerencséje lenne

pl mintha kitalálnám h van még a naprendszerben 5 bolygó amiről ne mtudunk, de csak így random kitalálnám, és akkor pár év múlva tényleg találnának, én meg előadnám h látnok vagyok pedig csak szerencsém volt

2016. júl. 12. 11:54
 3/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Ezt úgy hívjuk: féligazság. Valóban igaz, hogy Isten élő igéje az Úr Jézus Krisztus, és az is valódi veszély, ha valaki a betű szerinti Bibliához ragaszkodik, mert "a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít" (II.Kor. 3:6).

Az azonban hazugság, hogy "a különböző vallási felekezetek a Bibliára hivatkozva félre vezetik az embereket, nehogy Jézust ténylegesen megismerjék."

Én azt gondolom, hogy egyik felekezetnek sem célja az embereket félrevezetni, való igaz, hogy a formai vallásosság egy reális veszély a kereszténységben, de ez nem a felekezetek tudatos félrevezetése miatt van így, hanem az emberi természet miatt, ami igyekezik mindig a könnyebbnek látszó utat választani, mert a Jézussal való találkozás az ember életét megváltoztatja, és az emberi természet nem szereti a változást.

Üdv. Péter

2016. júl. 12. 12:05
 4/12 anonim ***** válasza:
9%

Én ugyan nem vagyok megkeresztelve, nem olvastam a Bibliát, csak néhány részletet, de de szerintem félreértitek az egészet.

Mármint a videót. A videóban nem Isten vagy a Biblia hamisságáról van szó, hanem egyszerű logikáról, logikailag pedig igaza van, teljes mértékben - legalábbis szerintem.

A videó állítása: A Biblia nem Isten, Isten az Isten.

Következik a kérdés, hogy akkor mi a Biblia? Tudjuk, hogy Isten szava, de nem Isten maga. Tehát nem a Bibliát kell imádni, hanem Istent. A Biblia csak egy közvetítő Isten és ember között.

Nem tudok erre konkrét példát mondani, talán úgy lenne megfogalmazható, hogy a Bibliában foglaltakat felülírja Isten akarata, de ez sem jó, hiszen ez azt feltételezné, hogy Isten akarata különbözhet a Bibliától (és ki vagyok én, hogy ilyet állítsak?).

Hm, talán egy nagyon sarkított példa lehetne erre a "Ne ölj!" megszegése, ha azért ölsz, mert másképp nem tudod megállítani azokat, akik a rád / a családodra támadnak. Szerintem(!) azzal, hogy megölnéd a támadót, nem te követnél el bűnt Isten szemében, hanem a támadó, amiért megtámadott.

Ellenben a Biblia azt írja elég világosan, hogy "Ne ölj!", ezért - mondjuk - egy mai nyugati, elkorcsosult, hitetlen keresztény talán egyezkedni kezdene, esetleg meg sem próbálna védekezni, sőt, talán még a Bibliát is felhasználná, hogy igazolja amiért nem állt ki magáért, a családjáért és az igazságért - ami így szintén bűn Isten szemében, tehát így nem csak a támadó, de ő is bűnt követett el.

-> Kevesebb bűn "van elkövetve", ha a megtámadott védekezik, és megöli a támadót (természetesen ez feltételezi, hogy nincs más módja a dolog rendezésének).

Ez csak az én találgató okfejtésem, mint mondtam, nem olvastam a Bibliát, megkeresztelve sem vagyok, egyszerűen csak érzem, hogy Jézus velem van, és segít nekem.

2016. júl. 12. 14:26
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Valószínű.

Hiszen maga Sátán is tud érvelni a Bibliából, Jézus esetében is megtette, amikor megkísértette Isten Fiát.

Jézus nem hozott létre vallást, hanem az Istennek járó imádatot állította helyre. Mivel egy Isten van, egy imádat, és tanítás van, a Többire Jézus azt mondja a Bibliában, hogy nem tudja elismerni ezeket, mert nem az Atya akaratát teszik, Hanem egyéni elképzelések alapján tesznek Jézus nevében akár csoda dolgokat is.

2016. júl. 12. 15:41
 6/12 anonim ***** válasza:

Szia!

Pont a napokban beszélgettünk a feleségemmel arról, hogy ha valaki elmegy teológiát tanulni, aztán elkezd szolgálni az adott egyházban, amelyiknek a teológiáját elvégezte, akkor innentől kezdve meg van kötve a keze. Innentől kezdve nem taníthat mást, mint amit az az egyház képvisel. Ha fel is ismer valami tanítást, ami nem helyes náluk, akkor nem mondhatja azt, hogy holnaptól ő hirdetni fogja az igazságot, mert nagyon hamar ki fogják penderíteni onnan.

Minden egyháznak van egy nagyon jól felépített tanításrendszere, ami mind olyan, mint egy kalitka. És vagy bent van az ember egy ilyen kalitkában, vagy kint. De ez a tanításrendszer, ez a kalitka arra való, hogy bezárják oda a hívőket. És a kalitkán belül mindenkinek abban kell hinnie, hogy az ő kalitkájuk a legjobb. És tudod, miből vannak a kalitka rácsai?

BIBLIA VESEKBŐL, és azok MAGYARÁZATAIBÓL!

Ez tartja ott a hívőket a kalitkán belül. Erre való nekik a Biblia. Nem Istenhez vezetnek el, hanem egy egyházi rendszer rabjaivá és szolgáivá teszik az embereket. Manipulálnak a Biblia szavaival. Azt mondják rá, hogy az Isten Igéje, de érdekes módon még egyetlen egyházi vezetőtől sem hallottam, hogy azt mondta volna saját magukra vonatkoztatva, hogy

"e nép vezérei hitetőkké lettek, és a kiket vezetének, elvesztek." Ésa 9:16

Azt mondják a Bibliáról, hogy Isten Igéje, de ameddig ők prédikálnak a Bibliából, Isten biztosan nem fogja ezt mondani róluk.

Üdv.

2016. júl. 12. 19:58
 7/12 anonim ***** válasza:
Aki lepontozott, elmondaná hogy miben és miért nem ért velem egyet?
2016. júl. 12. 21:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Nincs idő végig nézni. Ez is biztos valamilyen "nálunk az igazság" szektás bigyó. De mondjuk nem is vagyok a témába érdekelt ,mert nem keresztény vagyok.

Szép napot!

2016. júl. 13. 10:35
 9/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Szerintem pedig nagyon nem helyes általánosítani. Bizonyára vannak olyan teológusok, lelkészek, papok, akik így gondolkodnak ahogyan a #6-os hozzászóló írta, de számtalan ellenpéldát lehet felhozni.

Én például református családban nőttem fel, 15 évesen tértem meg, és 18 évesen jártam Teológiai előkészítőre a Ráday utcába. Aztán műszaki pályára mentem, és soproni egyetemen ismertem meg az adventistákat. Végül a teológiát ott végeztem el. A nyitottságom azonban a mai napig megőriztem, és bár szoktam tanítani, prédikálni, soha nem kötött gúzsba az amit a teológián tanultam.

A tanításokban igen nagy különbségek vannak nálunk is. Vannak akik liberálisabbak, vannak konzervatívok, és természetesen ultrakonzervatívok is. Nem kell, hogy mindenki egyformán lássa a világot, a 28 hitelven kívül mindenki úgy gondolkodik, ahogyan az Isten vezeti. Éppen ettől lesz színes az egyház. Mi egy felekezet-közi mozgalomból születtünk, és az egyház ezt a mozgalmiságát a mai napig megtartotta.

De pl. a reformátusok között is találsz különböző gondolkodásmódú embereket. Például sokan felismerték már, hogy a csecsemőkeresztség nem helyes, és ezek az egyházon belül nem is gyakorolják.

Üdv. Péter

2016. júl. 13. 14:48
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Szerintem valamit félre értetek a videóban. Nem általánosításról és egybemosásról van szó benne, hanem éppen az egybemosás sátáni csapdájáról.

Tehát a Bibliában ami benne van az természetesen mind hiteles, és valóban minden Istentől ihletett. Nem is ezzel van a baj, hanem pontosan a mindent egybemosásról.

A videóban azt állítja ez a fiatal, hogy Jézus tanítását, az evangéliumokat a Biblia más részeire hivatkozva adnák egészen más értelmezést, mint ahogyan azt Jézus tanította.

Az Evangélium tele van Jézus azon tanításával, amely pontosan, hogy ellentétes tartalmat adott, mint ahogyan azt a próféták tanították.

Pld:

„Hallottátok, megmondták a régiek, szemet szemért, én pedig azt mondom nektek inkább szeressétek ellenségeiteket”

Tehát az-az egybemosás, és általánosítás, amely szerint, ami a Bibliában benne van, az mind Isten szava, biztosan téves és normálisan gondolkodó ember ezt el sem hiszi, mivel Jézusról lehet elmondani, hogy ő valóban Isten, de a prófétákról ugyan ezt nem lehet elmondani. Amit a próféták mondtak, az isteni ihletésű, de nem az Isten szava. Amit viszont Jézus mondott, az valóban az Isten szava. És, ha Jézus azt mondja, hogy Isten Igéje, isten szájából származik, akkor a próféták szájából származó szavak, egészen biztos, hogy nem az Isten szavai.

Szerintem igaza van a videóban szereplő fiatal baptista lelkésznek, a keresztényeket tényleg átverték a Bibliával, az által hogy Jézus tanításait a prófétákra hivatkozva másítják meg.

Igen, mivel a legnagyobb hazugság az, amikor az igazság két hamisság közé van elrejtve, ezért kellet az evangéliumokat a próféták iratai közé „kanonizálni”, összemosni?

2016. júl. 14. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!