Mikor/ mi után tekinthetjük magunkat buddhistának?
Ha megtalálod a hozzád illő vonalt, gyakorlod és esetleg menedéket vettél.
Én fél éve gyakorlom, még nem találkoztam a lámával, de buddhistának tartom magam.
Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
Utolsó: mit értesz menedék alatt?
Mi ez a hülyeség??? :D
Egyik vallás sem sátánista. Még az iszlám sem.
Nem tudom honnan informálodtál de egyik sem torelálja a sátánizmust.
Sőt a buddhizmus inkább egy békés, tiszta és nyugodt dolog.
a buddhizmusnak van sokféle változata, amibe más más a beavatottság
persze tudom ez kb olyan mint mondjuk ha nem ismernéd a kereszténységet és akkor "keresztény akarok lenni" adná magát a kérdés h protestáns, katolikus vagy ortodox :D ha protestáns akkor azon belül hol, stb stb
és erre a kérdésre a válasz a legtöbb esetben az lenne h keresztelkedni kell, néhány esetben pedig h "fogadd el Jézust személyes megváltódnak... meg majd azért keresztelkedj is meg" de persze rögtön hozzá jönne hogy de azért kéne még ismerni h miben is hisz egy keresztény stb stb :D
buddhizmusban is, van aki azt mondaná h törekedj arra hogy felismerd semmi nem létezik amit te most valóságnak hiszel, többek között te magad sem :D Mások ellenben mélyebb tanulást javasolnának és megrakodnának könyvekkel:D Megint mások azt mondanák létesíts kapcsolatot az egyik istennel(oké a keleti és a nyugati istenfogalom más, de nem lehet fordítani rendesen) aki majd segít, hogy megvilágosodj és jó eseten ellobbanj(úgynevezett "nirvana" ez az állapot a buddhizmus legvégső célja, tulajdonképpen véglelges halál) rosszabban pedig valamilyen "istenségként" szüles újjá. (itt megint nem lehet fordítani, "isten" és "isten" között is van különbség, van amelyik egyszerűen egy ember feletti létforma, de a korábban említett "istenek" olyan jó szándékú lények akik már megsemmisülhetnének de sajnálják az embereket és ez az utolsó dolog ami még ide köti őket, ezért másokat segítenek a megsemmisüléshez, és haz ez sikerül akkor már ez a vágyuk sem lesz, következésképpen ők is elérik a céljukat, ez a leghatalmasabb állapot, ezen túl már csak a nirvana van ahol mint egyén tulajdon képpen már nem is létezel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!