Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek ki a legtekintélye...

Szerintetek ki a legtekintélyesebb keresztény vezető Magyarországon?

Figyelt kérdés
Pl. Németh Sándor....?

2016. júl. 7. 17:37
1 2
 11/18 Sunshinedoll ***** válasza:
Matolcsi
2016. júl. 7. 22:09
 12/18 anonim ***** válasza:
Az a legtekintélyesebb, akinek a legnagyobb a felelőssége, ugyanis a tekintély Isten országában mindig a felelősséggel jár együtt. Ezen kívül Isten Szelleme bizonyságot tesz az Ő választottjáról, csak fül kell hozzá a hallásra, és ha már megvan, akkor hallgatni kell rá. Akit Ő igazol, azt kövesd, és nem tévedsz el soha. A GYK oldala nem fog eligazítani ebben a kérdésben. Ha keresztény vagy, akkor van benned valaki, aki eligazít. Le kell csendesedni, és figyelni rá, ha pedig szól, akkor engedelmeskedni.
2016. júl. 7. 23:49
 13/18 anonim ***** válasza:
Elsősorban az a legtekintélyesebb földi keresztény vezető aki eleget tesz a Bibliában foglaltaknak, vagyis megtartja Isten parancsait ( pl amiket Jézus a hegyi beszédben elmondott) Nálunk katolikusoknál ugye van egy hierarchia , melynek élén a prímás áll vagyis az aki az egész magyar egyházat vezeti (a mindenkori esztergomi érsek) Más keresztény egyházakban (evangélikus református) nincs meg a hierarchia olyan szigorúan tehát ha jól tudom a reformátusoknál minden egyházközség önálló, melyet a lelkész és a választott világiak vezetnek, de természetesen mind a két protestáns felekezetben vannak püspökök, de további, magasabb tisztségek ( érsek, bíboros, pápa) nincs. A gyülekezetekbe nem tudom ez hogy megy mivel én katolikus vagyok, ezért nem tudom, és hülyeségeket nem akarok írni. Nekem ez a véleményem
2016. júl. 9. 21:41
 14/18 anonim ***** válasza:

"Ezen kívül Isten Szelleme bizonyságot tesz az Ő választottjáról, csak fül kell hozzá a hallásra, és ha már megvan, akkor hallgatni kell rá. Akit Ő igazol, azt kövesd, és nem tévedsz el soha."

Ez azért kicsit merész kijelentés (mondhatni istenkáromlás). Németh Sándorra vonatkoztatsz olyan dolgokat, ami egyedül Jézusra igaz. Átkozott az, aki emberekben bízik.

2016. júl. 10. 12:24
 15/18 anonim ***** válasza:

"Ez azért kicsit merész kijelentés (mondhatni istenkáromlás). Németh Sándorra vonatkoztatsz olyan dolgokat, ami egyedül Jézusra igaz. Átkozott az, aki emberekben bízik."

Átkozott az, aki a jót gonosznak mondja, a gonoszt pedig jónak. Ha kicsit visszaolvasol, én nem mondtam egyetlen nevet sem, hanem azt mondtam el, hogy honnan lehet felismerni egy szellemi értelemben vett tekintélyt. Ha Erdő Péter, vagy a római pápa megfelel annak, amit írtam, vagyis Isten Szelleme bizonyságot tesz róluk, hogy Ő küldte őket, akkor ők Isten emberei. Ha Tőkés Lászlóról, Hegedűs Lórántról, vagy bármelyik másik egyházi tekintélyről bizonyságot tesz Isten Szelleme, hogy Ő küldte őket, akkor ők Isten emberei. Ha azonban Isten Szelleme nem tesz bizonyságot egy adott emberről, aki azt állítja, hogy köze van Istenhez, akkor az bízik emberben, aki az ilyen embernek hitelt ad, és követi. Ha Németh Sándorról nem tesz bizonyságot Isten Szelleme, akkor én valóban emberben bízom, és kiteszem magamat a Jeremiás 17 átkának. Ha azonban bizonyságot tesz róla Isten Szelleme, akkor te Istennek a kritikusa vagy. Teszed ezt azért, mert azt gondolod, hogy Isten Szelleme csak Jézusról tesz bizonyságot, Jézus választottairól nem. Ha ismernéd a Bibliát, tudnád, hogy Isten Szelleme a tanítványokról is bizonyságot tett, hogy Ő küldte őket Jézus nevében, különben mi igazolhatta volna őket az emberek előtt ?(Rm 1,9; 8,16; 2Kor 1,23; Fil 1,8; 1Thes 2,5)

2016. júl. 10. 14:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Tényleg nem mondtad, hogy Németh Sándorról beszélsz, de legyél kicsit őszinte, nem rá gondoltál? Nem róla mondtad azt, hogy aki őt követi, nem téved el soha? Vagy esetleg nem csak rá gondoltál, és vannak mások is, akiket, ha követek, nem tévedek el soha?

Mondok egy más nevet: Derek Prince. Vele mi a helyzet? Rá is vonatkozik az, hogy aki őt követi, nem téved el soha? Ezt azért kérdezem, mert ha jól tudom, Derek Prince alapítói tekintély volt a HGY-ben. De áruld el nekem azt, hogy miért nem lehet most kapni az utolsó könyvét "Az egyházba bejött zűrzavar"-t?

Most akkor ki tévedett el? Kit kövessek, hogy ne tévedjek el soha?

Azt gondolom, hogy istenkáromlás felemelni egy embert Jézus szintjére és azt mondani rőla, hogy ha őt követjük, nem tévedünk el soha. Veszélyes játék az ilyen.

2016. júl. 10. 17:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Nem arra reagálsz, amit írtam, hanem arra, amit gondolsz, hogy én mire gondoltam, amikor írtam. Akiről Isten Szelleme bizonyságot tesz azt kell követni, abban, amiről Isten Szelleme bizonyságot tesz. Ha akarod, lemehetünk egészen kisiskolás szintig is. Nincs tévedhetetlen ember. De vannak Istennek emberei. Amiben tévednek, abban őket sem kell követni. De hogy miben tévednek, és miben nem, azt egyedül Isten Szelleme tudja megmutatni. Ne lovagoljunk szavakon. Ha nem érted, mire gondoltam, akkor kérdezd meg, és ne a szavaimat akard ellenem fordítani. A szavak szavak, csak korlátoltan tudják kifejezni a gondolatokat. Az biztos, hogy János apostol szerint a hívők kenetet kaptak a Szenttől, és az eligazítja őket. A kenetre kell hallgatni, az pedig a hívő szellemében van. Akiben nincs meg ez a kenet, az bibliai értelemben még nem hívő, nem keresztény.
2016. júl. 10. 23:30
 18/18 A kérdező kommentje:

16

Mo.-ra vonatkozott a kérdés.

2016. júl. 15. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!