Szerintetek ki a legtekintélyesebb keresztény vezető Magyarországon?
"Ezen kívül Isten Szelleme bizonyságot tesz az Ő választottjáról, csak fül kell hozzá a hallásra, és ha már megvan, akkor hallgatni kell rá. Akit Ő igazol, azt kövesd, és nem tévedsz el soha."
Ez azért kicsit merész kijelentés (mondhatni istenkáromlás). Németh Sándorra vonatkoztatsz olyan dolgokat, ami egyedül Jézusra igaz. Átkozott az, aki emberekben bízik.
"Ez azért kicsit merész kijelentés (mondhatni istenkáromlás). Németh Sándorra vonatkoztatsz olyan dolgokat, ami egyedül Jézusra igaz. Átkozott az, aki emberekben bízik."
Átkozott az, aki a jót gonosznak mondja, a gonoszt pedig jónak. Ha kicsit visszaolvasol, én nem mondtam egyetlen nevet sem, hanem azt mondtam el, hogy honnan lehet felismerni egy szellemi értelemben vett tekintélyt. Ha Erdő Péter, vagy a római pápa megfelel annak, amit írtam, vagyis Isten Szelleme bizonyságot tesz róluk, hogy Ő küldte őket, akkor ők Isten emberei. Ha Tőkés Lászlóról, Hegedűs Lórántról, vagy bármelyik másik egyházi tekintélyről bizonyságot tesz Isten Szelleme, hogy Ő küldte őket, akkor ők Isten emberei. Ha azonban Isten Szelleme nem tesz bizonyságot egy adott emberről, aki azt állítja, hogy köze van Istenhez, akkor az bízik emberben, aki az ilyen embernek hitelt ad, és követi. Ha Németh Sándorról nem tesz bizonyságot Isten Szelleme, akkor én valóban emberben bízom, és kiteszem magamat a Jeremiás 17 átkának. Ha azonban bizonyságot tesz róla Isten Szelleme, akkor te Istennek a kritikusa vagy. Teszed ezt azért, mert azt gondolod, hogy Isten Szelleme csak Jézusról tesz bizonyságot, Jézus választottairól nem. Ha ismernéd a Bibliát, tudnád, hogy Isten Szelleme a tanítványokról is bizonyságot tett, hogy Ő küldte őket Jézus nevében, különben mi igazolhatta volna őket az emberek előtt ?(Rm 1,9; 8,16; 2Kor 1,23; Fil 1,8; 1Thes 2,5)
Tényleg nem mondtad, hogy Németh Sándorról beszélsz, de legyél kicsit őszinte, nem rá gondoltál? Nem róla mondtad azt, hogy aki őt követi, nem téved el soha? Vagy esetleg nem csak rá gondoltál, és vannak mások is, akiket, ha követek, nem tévedek el soha?
Mondok egy más nevet: Derek Prince. Vele mi a helyzet? Rá is vonatkozik az, hogy aki őt követi, nem téved el soha? Ezt azért kérdezem, mert ha jól tudom, Derek Prince alapítói tekintély volt a HGY-ben. De áruld el nekem azt, hogy miért nem lehet most kapni az utolsó könyvét "Az egyházba bejött zűrzavar"-t?
Most akkor ki tévedett el? Kit kövessek, hogy ne tévedjek el soha?
Azt gondolom, hogy istenkáromlás felemelni egy embert Jézus szintjére és azt mondani rőla, hogy ha őt követjük, nem tévedünk el soha. Veszélyes játék az ilyen.
16
Mo.-ra vonatkozott a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!