Ha valaki elutazik egy muszlim országba (nőkre gondolok
most), akkor azt miért bámulják meg az arab férfiak?
Többi lent!
Figyelt kérdés
Az előbb olvastam egy másik kérdést és a válaszok között sok olyat is olvastam, hogyha a lány (nő) rövid nadrágba/ szoknyába és ujjatlanba vagy kivágott felsőbe megy akkor megbámulják őt a férfiak. Ez miért van? Illetve azt is olvastam, hogy látványosságokba be sem engednek, ha nem megfelelő az öltözet. Ez is a vallás miatt van?
Mert vannak országok ahová ha megy egy turista akkor alkalmazkodnia kéne az adott országhoz. A legtöbb muszlim országban alap, hogy egy nő nem megy miniszoknyába. Vannak országok ahol tanácsolják a nőknek, hogy a hajukat takarják el kendővel. Vannak helyek ahol elvárás, hogy nincs kint a térd, váll, has. Turistaként tiszteletben kell tartani más országok kultúráját, vallását. Egyébként Magyarországon sem szabad miniszoknyában, topban bemenni a Bazilikába.
2016. júl. 2. 23:23
2/9 anonim válasza:
sok országban az utcán nem látnak olyat - ezért prostituáltnak, szabad prédának nézik - tudják, hogy nem az, de ez kényelmes nekik
2016. júl. 2. 23:34
3/9 anonim válasza:
Mert látványosság. Képzeld el egész életében tetőtől talpig lefedett nőket látott csak az utcán, erre jön egy nő akinek a fél teste kint van. Persze hogy megnézi. Amúgy én voltam Kuala Lumpurban, ahol a legtöbb ember muszlim, de sokan voltak akik nem tetőtől talpig voltak takarva az ott élők közül is, szóval így nem nézték meg azokat a turistákat annyira akik kivágott cuccokban voltak. Én első nap próbáltam hosszú nadrágban lenni, tisztelve a lakosság azon részét, de rosszul lettem a melegtől szóval következő nap már rövidnadrágban voltam (tekintve hogy ez nem volt elvárás). Kambodzsában azonban angkor wat templomaiba nem lehetett bemenni csak hosszú nadrágban és olyan pólóban ami takarta a vállat, szóval ott muszáj volt. Törökországban egy templomba meg csak kendőzve lehetett bemenni. A vallás miatt van, ha mindenhol nem is tartatják be, szent helyeken mindenképp. Amúgy igen, itthon se mész be mindenhová nem megfelelő öltözetben.
2016. júl. 3. 00:24
4/9 anonim válasza:
Ja amúgy a Kambodzsai az nem muszlim vallás, ez kicsit félreérthetőre sikeredett:D Csak azt akartam érzékeltetni vele hogy más vallásokban is van ilyen.
2016. júl. 3. 00:26
5/9 anonim válasza:
Ezt leginkabb azzal tudnam erzekeltetni, hogy kepzelj el egy lanyt amint vegigmegy Pest forgalmas utcain bugyiban meg melltartoban. Ugye, rengetegen megbamulnak? Na, most mivel egy muszlim orszagban mas a merce, ezert ott ha vegigmesz egy rovidnaciban (most nem azt a fenekvonalas villantosat kepzelem) meg mondjuk egy topban, akkor az mar naluk hasonlo kategoria, hiszen latszik a feneked, a melled vonala. Es a nagy tobbseg (meg a ferfiak is) barmily hihetetlen nem azert fognak megnezni mert szepnek talaljak a latvanyt, hanem hogy elszornyulkodjenek es aztan visszafordulva orvendezzenek a feleseguket latvan hogy annak nem az termeszetes hogy idegen ferfiaknak mutogatja magat. Valahogy igy all ossze ez a bamulas.
A turistalatvanyossag mecsetekben pedig no alapveto hogy ugy nem lep be hogy arcan, labfejen es kezfejen kivul barmi is latszana (egyebkent ma mar sokan elfelejtik ezt, de anno a noknek kereszteny tempolokba lepve, illetve imadsag kozben is el kellett fedniuk magukat).
2016. júl. 3. 07:34
6/9 anonim válasza:
Miért, itt is ez van. p-csaszoknya, és dudálnak rád a kamionosok, személyautósok el akarnak vinni, kiszólogatnak az építkezésekről, hogy mit csinálnának veled stb. Ha kivágottabb ruhában PICIT többet mutatsz, vagy jobb alakod van, a legtöbb férfi a melleddel beszél, vagy csak szimplán nyáladzik, ilyen a világ.
2016. júl. 3. 10:01
7/9 anonim válasza:
a muszlim országokban nem az utcán mutatják a testüket és ezért ez szokatlan nekik
egy iráni előadáson vetített képek közt voltak egy boltban szép lenge estélyi ruhaszerűségek Hol hordják? kérdezték. Hát bizony otthon, zárt ajtók mögött a férjurának felveszi a Seherezádé ruhát a nő... / már az üzletebe, felpróbálni is csak egy család mehetett be egyszerre
2016. júl. 3. 10:10
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. júl. 3. 19:10
9/9 anonim válasza:
én meg azt nem értem ,hogy ha valaki elutazik más országba ahol teljesen más a kultúra mért nem lehet alkalmazkodni ameddig ott van. és utána meg csodálkozik ha zaklatják.mini szoknyába rázni magad egy olyan helyen ahol mások "takarót" hordanak elég nagy provokáció szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!