Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki elutazik egy muszlim...

Ha valaki elutazik egy muszlim országba (nőkre gondolok most), akkor azt miért bámulják meg az arab férfiak? Többi lent!

Figyelt kérdés

Az előbb olvastam egy másik kérdést és a válaszok között sok olyat is olvastam, hogyha a lány (nő) rövid nadrágba/ szoknyába és ujjatlanba vagy kivágott felsőbe megy akkor megbámulják őt a férfiak. Ez miért van? Illetve azt is olvastam, hogy látványosságokba be sem engednek, ha nem megfelelő az öltözet. Ez is a vallás miatt van?

Nagyon érdekel! A válaszokat előre is köszönöm!

2016. júl. 2. 23:18
 1/9 anonim ***** válasza:
96%
Mert vannak országok ahová ha megy egy turista akkor alkalmazkodnia kéne az adott országhoz. A legtöbb muszlim országban alap, hogy egy nő nem megy miniszoknyába. Vannak országok ahol tanácsolják a nőknek, hogy a hajukat takarják el kendővel. Vannak helyek ahol elvárás, hogy nincs kint a térd, váll, has. Turistaként tiszteletben kell tartani más országok kultúráját, vallását. Egyébként Magyarországon sem szabad miniszoknyában, topban bemenni a Bazilikába.
2016. júl. 2. 23:23
 2/9 anonim ***** válasza:
64%
sok országban az utcán nem látnak olyat - ezért prostituáltnak, szabad prédának nézik - tudják, hogy nem az, de ez kényelmes nekik
2016. júl. 2. 23:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert látványosság. Képzeld el egész életében tetőtől talpig lefedett nőket látott csak az utcán, erre jön egy nő akinek a fél teste kint van. Persze hogy megnézi. Amúgy én voltam Kuala Lumpurban, ahol a legtöbb ember muszlim, de sokan voltak akik nem tetőtől talpig voltak takarva az ott élők közül is, szóval így nem nézték meg azokat a turistákat annyira akik kivágott cuccokban voltak. Én első nap próbáltam hosszú nadrágban lenni, tisztelve a lakosság azon részét, de rosszul lettem a melegtől szóval következő nap már rövidnadrágban voltam (tekintve hogy ez nem volt elvárás). Kambodzsában azonban angkor wat templomaiba nem lehetett bemenni csak hosszú nadrágban és olyan pólóban ami takarta a vállat, szóval ott muszáj volt. Törökországban egy templomba meg csak kendőzve lehetett bemenni. A vallás miatt van, ha mindenhol nem is tartatják be, szent helyeken mindenképp. Amúgy igen, itthon se mész be mindenhová nem megfelelő öltözetben.
2016. júl. 3. 00:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja amúgy a Kambodzsai az nem muszlim vallás, ez kicsit félreérthetőre sikeredett:D Csak azt akartam érzékeltetni vele hogy más vallásokban is van ilyen.
2016. júl. 3. 00:26
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezt leginkabb azzal tudnam erzekeltetni, hogy kepzelj el egy lanyt amint vegigmegy Pest forgalmas utcain bugyiban meg melltartoban. Ugye, rengetegen megbamulnak? Na, most mivel egy muszlim orszagban mas a merce, ezert ott ha vegigmesz egy rovidnaciban (most nem azt a fenekvonalas villantosat kepzelem) meg mondjuk egy topban, akkor az mar naluk hasonlo kategoria, hiszen latszik a feneked, a melled vonala. Es a nagy tobbseg (meg a ferfiak is) barmily hihetetlen nem azert fognak megnezni mert szepnek talaljak a latvanyt, hanem hogy elszornyulkodjenek es aztan visszafordulva orvendezzenek a feleseguket latvan hogy annak nem az termeszetes hogy idegen ferfiaknak mutogatja magat. Valahogy igy all ossze ez a bamulas.

A turistalatvanyossag mecsetekben pedig no alapveto hogy ugy nem lep be hogy arcan, labfejen es kezfejen kivul barmi is latszana (egyebkent ma mar sokan elfelejtik ezt, de anno a noknek kereszteny tempolokba lepve, illetve imadsag kozben is el kellett fedniuk magukat).

2016. júl. 3. 07:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Miért, itt is ez van. p-csaszoknya, és dudálnak rád a kamionosok, személyautósok el akarnak vinni, kiszólogatnak az építkezésekről, hogy mit csinálnának veled stb. Ha kivágottabb ruhában PICIT többet mutatsz, vagy jobb alakod van, a legtöbb férfi a melleddel beszél, vagy csak szimplán nyáladzik, ilyen a világ.
2016. júl. 3. 10:01
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

a muszlim országokban nem az utcán mutatják a testüket és ezért ez szokatlan nekik

egy iráni előadáson vetített képek közt voltak egy boltban szép lenge estélyi ruhaszerűségek Hol hordják? kérdezték. Hát bizony otthon, zárt ajtók mögött a férjurának felveszi a Seherezádé ruhát a nő... / már az üzletebe, felpróbálni is csak egy család mehetett be egyszerre

2016. júl. 3. 10:10
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. júl. 3. 19:10
 9/9 anonim ***** válasza:
én meg azt nem értem ,hogy ha valaki elutazik más országba ahol teljesen más a kultúra mért nem lehet alkalmazkodni ameddig ott van. és utána meg csodálkozik ha zaklatják.mini szoknyába rázni magad egy olyan helyen ahol mások "takarót" hordanak elég nagy provokáció szerintem.
2016. aug. 16. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!