Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki is az igazi gonosz?!

Ki is az igazi gonosz?!

Figyelt kérdés

Nos jó pár helyen olvastam Luciferről..

1..jó néhány helyen írják azt,hogy Lucifer jogosan lázadt fel Isten ellen mivel inkább Isten volt a "gonosz" mivel az embereket csak "rabszolga fajnak" teremtette és ez úgymond a Lucifernek nemtetszett ezért fel lázadt Isten ellen de végül "vereséget" szenvedett(Lucifer) így száműzték és emiatt lett ő a "gonosz" és végül a száműzéssel meg a mesékkel Isten elhitette az emberekkel,hogy ő a jó meg stb...nem vagyok sátánista,de én ezt elég hihetőnek talállom...

2..vagy tegyük fel h a fenti szövegem igaz és Lucifer már csak a száműzetés utánn lett gonosz?! tudjátok mivel "megbántották" és "megalázták" így belefáradt a jót akarásba mivel az emberek továbra is a "valódi gonosznak" hittek/hisznek?!

Lehetséges,hogy mind az ami a Bibliában van hazugság és valójában Isten az igazi gonosz?!

Hát szerintem elég furán fogalmaztam,de ez most lényegtelen csak annyit szeretnék kérdezni,hogy szerintettek igaz e lehet az amit leírtam és ha igen alá e tudjátok nekem valamivel "támasztani"..bármilyen választ és véleményt kérek még arról is ha hülyeséget írtam... nos elég fura de nagyon rákattantam erre a témára és mindent amit csak lehet tudni akarok róla..

és még egy olyan kérdés, hogy Lucifernek van/volt fia,mert halottam róla pár dolgot de sehol sem talállok rá "igazi" bizonyítékot...

nos a válaszokat előre is köszi :) :P

2016. jún. 27. 22:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy ülsz a kéródban, van elég zaba és látod, hogy kinn az utcán lézeng egy kiskölyök. Te megsajnálod és befogadod. Okos, ügyes, értelmes, nagyon megkedveled, tanítod, neveled, bár látod, hogy van benne valami fura, és tudod, hogy minden egyén szabadon dönt arról, hogy mit tesz és mit nem, te a legjobb tudásod szerint adod át a szeretet.

Addig semmi gond, míg csak ő van, de neked áldott jó szíved van és hozol még kettő kis árvát, mert jót akarsz nekik, szeretni akarod őket.

Az első, akivel annyira foglalkoztál, majd belegebed a féltékenységbe. Mikor látja, hogy már nincs egyedül, és te képes vagy rajta kívül mást is szeretni, akkor enged a gyűlöletnek, az irigységnek (amitől óvtad, hisz elmondtad mi lesz a következménye), de nem mer saját kezével hozzányúlni a másik két gyerekhez, így rábeszéli őket arra, hogy nyúljanak be a gyógyszeres szekrénybe és egyenek a te gyógyszeredből, mert te is azért vagy annyira okos... Meg is teszik és nem kicsit meghalnak.

Kérdés: te vagy a felelős, mert gyógyszert szedtél (ami amúgy be volt zárva), a két gyerek, mert hittek a hazugnak, vagy az első, aki azért hazudott, hogy ártson?

2016. jún. 28. 07:23
 12/13 szp72 ***** válasza:

Ha Isten gonosz, akkor semmi esélye senkinek, akkor mindenki elkárhozik.

Lehet hinni a gonosz Istenben, de ezzel eleve aláírtad a bukásodat és kárhozatodat, a Teremtőt ugyanis senki nem győzheti le.

Egyetlen esélyünk van arra, hogy egyszer minden jóra fordul, ha Isten jó, ha alapvetően jót és jóra teremtett.

2016. jún. 28. 09:29
 13/13 anonim ***** válasza:
Az a gonosz, aki TUDJA, hogy rossz amit csinál, mégis megteszi azt a rosszat, mert ha te rosszat teszel, de tudtodon kívül, mert nem tudod, hogy az rossz, akkor nem vagy annyira gonosz, minta tudtad volna. Ilyen esetben akár ártatlan is lehetsz. Pl.: nem tudtam, hogy nem szabad átmenni a piros lámpánál, mert még soha nem láttam piros lámpát, ezért ártatlan vagyok (de a törvény nem mentesít a büntetés alól, ha nem tudod a törvényt, de az mindegy, Isten viszont lehet, hogy megbocsát). Vagy az gonosz az, aki egyszer állít neked valamit, aztán rögtön elmondja a fordítottját is, hogy nem tudd, mi az igaz. Az is gonosz, aki hazudik, de az sokkal gonoszabb, aki igazat is mond és hazudik is. Pl.: ha ismersz embert, aki mindig hazudik, akkor tisztában vagy vele, hogy mire számíts, de ha hol hazudozik, hol igazat mond, akkor sokkal gonoszabb, mert akkor nem fogod tudni mi az igazság és mi a hazugság. Az igazi gonoszság az, ha valaki tudja, mi a rossz és mégis megteszi.
2016. jún. 28. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!