Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Örömmel fogadhatják-e a hü...

Örömmel fogadhatják-e a hü keresztények a hitehagyottakat akár személyesen, akár az irodalmuk olvasása által?

Figyelt kérdés

2János:9,10

Roma.16:17,18

#fogadás #hitehagyott #keresztènyek
2016. jún. 24. 18:10
1 2 3
 11/23 KZitus ***** válasza:
elnézésedet kérem kedves kérdező, hogy nem neked írtam :-)
2016. jún. 25. 18:42
 12/23 KZitus ***** válasza:

Kedves 9-es

"Az a helyzet,hogy hiába hivatkoztok Bibliai idézetekre,ha még köszönni sem akartok a hitehagyottaknak." - nem hiába hivatkozunk rá, mert a Biblia vezeti a mindennapjainkat. Ez egyeseknek tetszik, másoknak nem. Legyen mindenkinek a lelkiismerete szerint :-)

Miért nem köszönünk:

János apostol arra utasította a keresztényeket, hogy ne fogadjanak hitehagyottakat az otthonukba. Ezt írta: „Ha valaki elmegy hozzátok és nem ezt a tudományt viszi, ne fogadjátok azt be házatokba, és azt ne köszöntsétek; mert a ki köszönti azt, részes annak gonosz cselekedeteiben” 2János 10, 11

"Ugyanis ez a legfőbb paranccsal ellentétes." - Biblia szerint a legfőbb parancsolat ez: „Szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész elméddel.” - nos ha a kiközösítettel a Biblia tanítása szerint viselkedünk, nem szegjük meg az legfőbb parancsolatot.

"Ők is ugyanolyan emberek,mint ti." - fizikailag igen, de Isten másként tekint rájuk, mint ránk, akik ragaszkodunk igazságos törvényeihez. Róluk ezt írja a Biblia : 2Péter 2:20–22

Bizonyos, hogy ha, miután Jézus Krisztus, az Úr és Megmentő pontos ismerete által kimenekültek a világ erkölcstelenségéből, megint belekeverednek ugyanezekbe, és legyőzetnek, akkor az utolsó állapotuk rosszabb lett az elsőnél. Mert jobb lett volna, ha nem ismerik meg pontosan az igazságosság ösvényét, mint hogy, miután pontosan megismerték, elforduljanak a nekik átadott szent parancsolattól. Az történt velük, amit az igaz példabeszéd mond: „Az eb visszatért a maga okádásához, és a megfürdetett disznó, hogy a sárban hemperegjen.”

Nos biztosan egyetértesz azzal, hogy az Istenhez hűséges emberek, aazok nem ilyenek....

"De a vezetőiteknek ez nem számít,csak az,hogy a hatalmukat védjék." - mivel a mi vezetőnk Jehova és Krisztus, nekik nincsen szükségük arra, hogy a hatalmukat védjék....

"A hitehagyottak már rájöttek arra,amire ti még nem,hát ezért nem szabad velük még csak beszélnetek sem." - az igaz, hogy egyáltalán nem akarom tudni mire jöttek rá a hitehagyottak, mert a fenti idézetben benne van az, Isten hogyan tekinti őket. Nem az én tisztem foglalkozni velük. A fél éltemet "kint" Sátán világában töltöttem, úgy hogy tudom mitől szabadultam meg, miből menekültem ki....nem kell, mások tapasztalása hozzá.

"Ennek nem a szeretethez van köze,ezt csak nektek hazudják." - nekem Isten még soha nem hazudott, sem senki más a gyülekezetben ahova tartozzom....olvasom annyit a Bibliát, hogy ezt rövid időn belül észrevenném.

Sajnálom, hogy tele vagy előítélettel...nem jó tanácsadó.

Nem ismerem a vallásod, nem is érdekel, de soha nem "szidnám", ahogyan te tezeed a mokét, mert nem csak a legfőbb parancsolat a fontos, de legalább annyira a második legfontosabb is.

Keresztényi üdvözlettel.

2016. jún. 25. 19:07
 13/23 A kérdező kommentje:

9#.En arra szeretnèk reagálni amit a ki közösitettel kapcsolatosan sèrelmezel.A kiközösitettet mind barátomat ès testvèremet nem szeretnèm vádolni, mert az ember mikor èvek ès èvtizedeken keresztül naponta barátkozik,legalább anyira fáj nekem is mind neki,sőt mivel meg kemènyitette magát nekem jobban fáj.

De nem fáj az amit tett,sőt a bünt amit tett mert a barátságunkat az ő büne rontotta meg:akár paráználkodott,lopott,verekedett stb.

De itt nincs vège mert holnapok alatt ha büneit megbánja nemközösül ki.Tovább megyek ha kiközösült bármelyik percen kèrheti a visszahelyezèsèt ha folytatja a kiközösitès előtti keresztènyi èletèt.

Ès ez a hoszadalmas segitsèg után sem tesz lèpèst kiközösült marad,mert ugye ő azt mondja nem tagja tovább a gyülekezetnek.

Most a gyülekezetnek sem könyü mert elveszitett egy testvèrt,barátot.De ki a hibás:az aki megmakacsolja magát ès nem hagyja el a bünös èlete ès nem tud tovább keresztènyi alázattal èlni.

Erre sok bibliai idèzet van,hogy kell eljárni egy kiközösitettel miközben bármikor ha kèri es jön a gyülekezetbe tapsal fogadhassák.

Csel:20:30."

Ès közületek is támadnak majd fèrfiak,akik kiforgatott dolgokat fognak beszèlni,hogy maguk után vonják a nyájakat"

2:Jánis:10."Ha valaki elmegy hozzátok,ès nem ezt a tanitást viszi,soha ne fogadjátok az othonotokba,se ne is köszönjetek neki soha"

2Pèter.3:3.Mert elöbször is tudjátok azt,hogy az utolsó napokban,gunyolodok jönnek majd a gunyolodásukkal,akik a saját kivánságaik szerint járnak"Pál tovább mondja ne egyetek velük ne is köszöncsètek".

Tisztelt 9-es, láthatod mennyi probálkozás van,hogy testvèrünk ès barátunk maradjon meg testvèrnek ès barátnak.De ha a fenti bibliaversek szerint ellensèggè válli, sőt támadja a gyülekezetet,ki a hibás.

Mèg sok biblia vers van èn csak ezeket irtam le ,ebböl megèrtheted ki a hibás ki az ellensèg ès a bibliai tanács szerint mièrt nem köszönünk.

Kedves 9-es hidd el nekünk az az eveszett testvèr jobban fáj mind neked.

2016. jún. 25. 20:29
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem kell örömmel fogadni, de fogadni kell őket, hogy egy másik oldaláról is megismerjétek azt a közösséget, ahová tartoztok, és így hitelesebb képet kapjatok.

Jehova Tanúi nem kritizálhatják a vezetőiket, nem kritizálhatják a tanításokat, nem beszélhetik meg a többiekkel, hogy valami talán nem úgy van. A legtöbb más hitű embernek erről kevés az információja.

Jehova Tanúi szerint az összes többi keresztény közösséget méltán kritizálják, az ő közösségüket azonban rágalmazzák. Mégis, miért kivételes az ő közösségük?

A közösségmegvonásra azért van szükségetek, hogy visszakényszerítsétek az embereket a vallásba, zsarolva őket a családjukkal és a barátaikkal. De vajon őszinte híve lesz-e egy ilyen ember Jehovának? Nem. Ő továbbra is úgy gondolja, ahogy akarja, de ezt nem mutatja, hanem képmutatóvá válik. Ugyanígy, akik benne vannak, és másként gondolják, azok is a képmutatást és a hazugságot választják, hogy el ne veszítsék a családjukat. Vajon ilyenek a hű és igaz keresztények?

A bibliarészletek pedig nem a másként gondolkodók kiközösítését célozzák. És még a kiközösítő eljárásotok sem bibliai. Beszéltek-e a gyülekezet adott tagjával négyszemközt, vagy hatszemközt, vagy viszitek-e az ügyet a gyülekezet elé? Nem. Három vén tárgyalja az ügyet a vádlottal szemben, aki nem is védekezhet, és felvételt sem készíthet.

2016. jún. 25. 21:38
 15/23 anonim ***** válasza:

Zitus a fő parancsolat két részből áll,a második része,hogy "szeresd felebarátodat,mint magadat"

De te is tudod,írtad is mondandód végén.

Ne magyarázd már meg nekem,hogy tényleg szereted azt,akinek még köszönni sem vagy hajlandó,hiába még ismered is.Nem veszem be a cumit,sajnálom.

"Ők is ugyanolyan emberek,mint ti." - fizikailag igen, de Isten másként tekint rájuk, mint ránk, akik ragaszkodunk igazságos törvényeihez."

Az az Isten aki kiárasztja napját igazakra és hamisakra egyaránt,esőt ad jóknak és gonoszoknak egyformán,máshogy tekint rájuk?

Ezt te,hogy látod? Jézus tévedett és nektek van igazatok?

"De a vezetőiteknek ez nem számít,csak az,hogy a hatalmukat védjék." - mivel a mi vezetőnk Jehova és Krisztus, nekik nincsen szükségük arra, hogy a hatalmukat védjék...."

Mellébeszélsz,de te is tudod.Amúgy egy másik tanú írta az alábbit egy másik kérdésben arra a témára,hogy Jehovát nem a helyes nevén szólítják:

"Emberek milliói vannak megsértve, nem beszélve arról, hogy a Teremtő nevéből űznek gúnyt!"

Szólj már neki légy szíves,hogy nem kell védenie ilyen elszántan Jehovát,mert nincs rá szüksége.Úgy látszik ő nem tudta ezt.

"A fél éltemet "kint" Sátán világában töltöttem, úgy hogy tudom mitől szabadultam meg, miből menekültem ki....nem kell, mások tapasztalása hozzá."

Aki kilép tőletek,korántsem biztos,hogy ugyanazt tapasztalja meg,mint amiben te éltél.Viszont ezt nem fogod tőle megtudni,mivel szóba sem állsz vele.Nevezhetjük ezt vak ítélkezésnek? Nem jó tanácsadó,sajnálhatod.

2016. jún. 25. 23:14
 16/23 anonim ***** válasza:

15#.Tisztelt felhasználó:Tegyünk mindha vallásilag semlegesek volnánk,és vizsgáljuk meg egy/két mondatban,melyik vallás a környezetünkben a legtisztább,ugy gyakorlatban,tanításban és természetesen a Bibliából igazolható is legyen.

Mert ahogy látom Jt.elmarasztalod a többit nem említed mivel nem is az volt a kérdés.Részünkre,hogy könyebb legyen kezdhetnénk a gyakorlatbol.Hogy lessz valaki Jt.-a?

Köszönöm.

2016. jún. 26. 08:14
 17/23 Roxy333 ***** válasza:
Jézus azt mondja,hogy szeresd ellenségedet,de mivel azt is írja a Biblia,hogy nem test és vér ellen van tusakodásunk,innen kiderül,hogy a "hitehagyottak" nem szó szerinti ellenségek,hanem azok,akiket az ember ellenségeknek tart. De hogy tudnád szeretni felebarátodat,mint magadat,ha nem is hagyod megszólalni,és annyira sem méltatod,hogy egy levegőt szívj vele? :) Jézustól szerinted jogosan kérdezték,hogy miért ül együtt paráznákkal,stb? Mit mondott utána? Hogy a betegeknek van szükségük az orvosra,nem az egészségeseknek. Ő védte a paráznákat,mindig kiállt értük,amikor a tanítványai meg támadták. Ezzel összhangban van a teljes kizárás,és a hitetlenek/elveszettek kerülése?
2016. júl. 2. 19:22
 18/23 Roxy333 ***** válasza:
Másrészről pedig keresztény fejjel elég beképzeltségnek tartom,hogy valaki azt mondja egy hitetlennek,hogy "te úgyis butaságot mondasz,én meg nem ereszkedek le hozzád". Elég fellengzős ahhoz képest,hogy amiben több egy keresztény egy hitetlennél,azt SEM magának köszönheti,hanem kegyelem által,hogy "senki ne dicsekedjék". Akkor kérdem én,milyen jogon érzi magát bármelyik hívő is többnek egy elveszettnél,amikor ő maga is csak kegyelemből lehet az,aki? Nem mi szereztük ezt magunknak,és nem érdemeltük mi meg,míg mások nem,ezt kellene végre belátni.
2016. júl. 2. 19:28
 19/23 KZitus ***** válasza:

Kedves Roxy333

"Másrészről pedig keresztény fejjel elég beképzeltségnek tartom,hogy valaki azt mondja egy hitetlennek,hogy "te úgyis butaságot mondasz,én meg nem ereszkedek le hozzád"." - nem mond neki ilyet :-)

Azt teszi a keresztény, amire a Biblia tanítja: kérlek ne feledd el, olyan egyénről van szó, aki pontosan tudja, mit jelent a kiközösítés, még azelőtt ismerte a kiközösítés körülményeit, MIELŐTT megkeresztelkedett.

" Elég fellengzős ahhoz képest,hogy amiben több egy keresztény egy hitetlennél,..." - hatalmas a külömbség a kettő között. Erre maga Pál mutatott rá:

1Korintusz 5:9–11

9 Levelemben azt írtam nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba paráznákkal, de nem úgy értve, hogy általánosságban e világ paráznáival vagy a kapzsikkal, a zsarolókkal vagy a bálványimádókkal. Különben bizony ki kellene mennetek a világból. Most azonban azt írom nektek, hogy ne keveredjetek többé egy társaságba senkivel, akit testvérnek neveznek, de parázna vagy kapzsi+ vagy bálványimádó vagy szidalmazó vagy részeges vagy zsaroló. Az ilyennel még csak együtt se egyetek.

" Akkor kérdem én,milyen jogon érzi magát bármelyik hívő is többnek egy elveszettnél,amikor ő maga is csak kegyelemből lehet az,aki?" - senk sem érezheti magát külömbnek a másiknál még ilyen esetben sem. Csak annyi a külömbség, hogy egyik ragaszkodik Isten alapelveihez, a másik elhagyta azt.

Krisztus azt mondta, "térjetek meg". Van olyan ember, aki megtér, majd visszatér oda, ahol a megtérése előt volt. Az ilyen személyekről azt írja a Biblia : "Bizonyos, hogy ha, miután Jézus Krisztus, az Úr és Megmentő pontos ismerete által kimenekültek a világ erkölcstelenségéből, megint belekeverednek ugyanezekbe, és legyőzetnek, akkor az utolsó állapotuk rosszabb lett az elsőnél. Mert jobb lett volna, ha nem ismerik meg pontosan az igazságosság ösvényét, mint hogy, miután pontosan megismerték, elforduljanak a nekik átadott szent parancsolattól. Az történt velük, amit az igaz példabeszéd mond: „Az eb visszatért a maga okádásához, és a megfürdetett disznó, hogy a sárban hemperegjen.”2Péter 2:20-22

" Nem mi szereztük ezt magunknak,és nem érdemeltük mi meg,míg mások nem,ezt kellene végre belátni." -ezzel egyet tudok érteni: a bűneink miatt semmire nem vagyunk érdemesek, minden amink van, ki nem érdemelt ajándék az Alkotónktól.

2016. júl. 2. 20:59
 20/23 anonim válasza:

17,18#Tisztelt Roxy.

Valoszinü,hogy te a Jehova tanuitol kiközösültèl ès azèrt vagy enyire a kiközösitèsre rászálva.

Előbször is szeretnèm a Pál szavait figyelmedbe ajálni az/1kor.5:9-11."Azt irtam nektek ama levelembe ,hogy paráznákkal ne társalogjatok.10.De nem általában e világ paráznáival,vagy csaloival,vagy bálványimádoival;hiszen igy ki kellene e világbol mennetek.11.Most azèrt azt irom nektek,hogy ne társalogjatok azokkal,ha valaki atyafi lètère parázna,vagy csaló,vagy bálványimádó,vagy szidalmazó,vagy rèszeges,az ilyennel mèg eggyüt se egyetek.

Megvizsgálva a biblia verseket ėrtelemszerüen Pál azt mondja ,a világbol nem lehet kimenni velük kell lenünk,ès ide jön be a te alitásod amit Jèzus mondott"szersd ellensègede".

Továbbá Pál azt mondja a 11 versben,"aki testvèrnek mondja magát"de gyakorolja a bünt azzal ne is együnk".A kettő kètfèle.Avilági bünözők es a testvèr aki bünöző.

Igy kell megvizsgálni a kiközösitès fogalmát.

Ezek akik kiközösülnek a bünük miatt,nem bánják meg azt,mert ha megbánnák,nemközösitenèk ki.Igy tovább gyakorolva büneiket,makacsul kitartva mellette.

Matè.18:17."Ha azokra nem halgat mondd meg a gyülekezetnek:ha a gyülekezetre sem halgat,legyen előted olyan mint a pogány ès a vámszedő" Ennek a biblia versnek a fènyèbe láthatod mièrt nem köszönünk.Nem az Őrtorony miatt hanem a biblia vers miatt,mert az Őrtorony a biblia versből táplálkozik.

2Thesszalonika.3:6."A mi Urunk Jèzus Krisztus nevèben pedig,rendeljük nektek,atyámfiai,hogy vonjátok el magatokat minden atyafitol,aki rendetlenül èl,ès nem ama utasitás szerint,amelyet mi tölünk kaptatok".

2.János.10."Ha valaki elmegy hozzátok ès nem ezt a tudományt viszi,nefogadjátok be azt a házatokba ès azt ne köszöntsètek"

Most ha a tanuk a bibliával öszhangban cselekszenek,mièrt rosszak?

A kiközösitett minden hat holnapban fel van keresve kèt vèntől,tudakozva,hogy mèg ragaszkodik-e a bünös èletmodhoz vagy bánta-e meg azt,hogy visszatèrhessen a gyülekezethez ès ha jelèt adja vissza van fogadva ès ha nem máskor is felkeresik.Ugy,aahogy te mondod az nem igaz,nincs elhagyva,de az Isteni alapelveket be kell tartartani,mert az Isten nèpe ilyen kell legyen.

2016. júl. 3. 10:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!