Rod Stewart Sailing című száma Istenhez szól?
Én úgy értelmezem, hogy közel akar kerülni Istenhez, de ez nagyon nehéz, és egyébként is sokat szenved, meg már abban sem biztos, hogy Isten figyel rá (--> 3. vsz. "Can you hear me?").
Jól értelmezem?
https://www.youtube.com/watch?v=2n9fFTH917M
A bárka az egyház szimbóluma, Noé bárkájára utal vissza. Noé volt az az igaz ember, aki megmenekült a családjával. Az egyház feladata, hogy az embereket "megmentsék", de nem az özönvíztől, hanem a kárhozattól. De persze az egyház itt nem a felekezeteket jelenti, hanem azt az Egyházat, amit Krisztus hozott létre.
A Bibliában több helyen is találkozunk vízzel, hajózással. Az Ószövetségben Noén kívül például Jónás, aki Isten elől akart menekülni, a "világ végére", ugyanis Tarzisz valószínűleg egy hispániai városnak a neve lehetett, ami az akkor ismert világ legszélső pontja volt. Az Újszövetségben Jézus hajóról tanított (mert elvileg jobban terjedt úgy a hang), vízen járt, lecsillapította a tengert.
Repüléssel eddig még nem nagyon találkoztam, de a madarak valóban gyakran megjelennek, főleg a galamb, aminek többféle jelentése is van. 1. remény: Noé egy galambot engedett el, ami olajággal a csőrében tért vissza. 2. áldozati állat is volt. 3. a Szentlélek egyik jelképe, "megjelenési formája", amiként hivatkozhatnak rá.
Visszatérve az eredeti kérdésre... Tehát, akkor istenkeresésként is lehet értelmezni. Értem. Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!