Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » El tudod képzelni az új világot?

El tudod képzelni az új világot?

Figyelt kérdés

"Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem említtetnek, még csak észbe sem jutnak."

(Ézs 65:17)

2016. jún. 17. 08:28
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves 12:39!

Az a vélemény, hogy az agyunknak mindössze néhány százalékát használjuk ki, egy elterjedt mítosz, ami a tudomány mérlegén nem áll meg:

[link]

Másrészt nincs bizonyíték arra, hogy az örök életben lesz technikai fejlődés. Az eszkatologikus leírások alapján az örök élet semmiben sem másabb, mint egy ókori ember élete, annyi különbséggel, hogy nincs ott halál, - bár az (Iz 65,20) alapján ez vitatható, úgy látszik, hogy Trito-Izaiás idejében [Kr.e. 450 körül] még nem volt kiforrott teológiai tanítás az eszkatologikus halhatatlanságról - és békesség van.

Dante

2016. jún. 17. 13:21
 12/17 anonim ***** válasza:
Te tudod.
2016. jún. 17. 14:19
 13/17 KZitus ***** válasza:
53%

Szia

El, és már nagyon várom azokat az áldásokat is amelyről a Jelenések 21 rész első verseiben is olvashatunk:-)

2016. jún. 17. 17:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Zita és te biztos vagy abban, hogy ott leszel!? :)...nagyon öntelt lettél hallod..ez igen!
2016. jún. 17. 18:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Öntelt? Ettől miért lenne öntelt, kedves kérdező? Jézus vére által már biztos lehet benne, hogy örök életre jut, ha megtisztult a bűneitől.
2016. jún. 18. 10:38
 16/17 anonim ***** válasza:
Én a magam részéről qrvára utálnám, ha örökké kéne élnem. Imádom az életet, és igyekszem belesűríteni mindent, amit csak lehet. De ha tudnám, hogy sohasem fogok meghalni, nem lenne, ami motiválna, hiszen millió évem lenne bármit megcsinálni, kipróbálni. Én azt vallom, nem az a fontos, hogy mennyi év volt az életedben, hanem az, hogy mennyi élet volt az éveidben.
2016. jún. 18. 11:47
 17/17 Molnár Sándorné ***** válasza:
50%

T. Kérdező!

Nem csak elképzelni tudom, hanem erről leirás van az Ésaiás könyvében. Ott részletesebben közli, hogy milyen lesz az élet. Ha megengeded, itt leirnám neked. Ésaiás 65:21-25:

"Házakat épitenek és bennük lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.

Nem ugy épitenek, hogy más lakjék benne: nem ugy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszu lesz népem élete, és kezik munkáját elhasználják választottaim.

Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Ur áldottainak magva ők, és ivadékaik velük megmaradnak.

És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.

A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör szalmát eszik, és a kigyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztitanak sehol szentségemnek hegyén, igy szól az Ur."

Ésaiás 35:5,6, - "Majd szökell a sánta, mint a szarvas..."

"A vakok szemei megnyilnak".

Ésaiás 33:24 - "Egyetlen lakos sem mondja, beteg vagyok."

Zsoltárok 72:16 - " Bőven lesz gabona a földön."

Jelenések 21:4 - "Letöröl minden könnyet a szemükről, és nem lesz többé halál, sem kesergés, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé."

János 5:28,29 - "Mindazok, akik az emléksirokban vannak, kijönnek."

Az uj, megtisztitott földön már nem lesz betegség, öregség és halál sem.

Üdvözlettel: Judit!

2016. jún. 19. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!