Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van köztetek olyan, aki hívő...

Van köztetek olyan, aki hívő és meleg/leszbikus?

Figyelt kérdés
Hogy viselitek? Hogy tudjátok összeegyeztetni a hitetekkel? Károsnak, szégyellnivalónak érzitek? Segített Jézus megváltoztatni a beállítódásotokat?
2016. jún. 4. 10:20
1 2
 11/15 KZitus ***** válasza:

# 10

Miért emeled ki a mózesi törvényből a Tízparancsolatot. Válogathatunk a Törvényből? Megtehetjük, hogy amelyik nekünk tetszik azt megtartjuk, amelyik nem azt kihagyjuk?

A zsidó népre volt érvényes a Törvény, benne a Tizparancsolattal. Én, mi keresztények vagyunk, ezért Krisztus tanítása kötelező ránk nézve.

Egyébként Krisztus a Türvényt két parancsolatba foglalta össze, ami felülírja a mózesit.

5Mózes 6:5

5 Szeresd Jehovát, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes életerődből.

Máté 22:37–40

Ő ezt mondta neki: „»Szeresd Jehovát, a te Istenedet egész szíveddel, egész lelkeddel és egész elméddel.« Ez a legnagyobb és első parancsolat. A második ehhez hasonló: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.« Ezen a két parancsolaton alapul az egész Törvény és a Próféták.”

2016. jún. 4. 19:57
 12/15 HaEv ***** válasza:
50%

Kedves Kérdező!

Ismerek olyan srácot, aki meleg volt - aztán megtért és senki nem beszélt neki arról, hogy milyen a "normális" szexuális irányultság, egyszerűen elmúlt neki...

"létezik olyan nézet, miszerint a homoszexualitás elfajzott, bűnös dolog isten szemében, de Jézus a hiten keresztül segíthet a benne hívő embereknek kigyógyulni belőle"

Ez többfordulós dolog. Isten az embert férfivá és nővé teremtette. Ez egy alap. Nem ez az egyetlen, amitől az ember eltért.

1.Mózes 6,-ban is van egy hasonló dolog (4.-6. versek):

"Isten fiai elvették az emberek leányait, akik gyerekeket szültek nekik. ..." Ha érdekel, elolvasod.

Nem az a kérdés, hogy bűn-e, hanem az, hogy Isten eredetileg másként tervezte. Az isteni rendtől tér el.

Az ember úgy állapítja meg, hogy mi a jó és mi a rossz, hogy ő saját maga az alapja az ítéletének. Ha nekem valami jó, akkor az jó, ha nekem valami nem jó, akkor az nem jó.

A jó és rossz tudásának a fájáról ezért nem volt jó szakítani. Mert az ember ítéletéből kikerült Isten. Ezáltal nemcsak az történt, hogy az ember elkezdett ítélkezni, hanem az is, hogy el AKART szakadni Istentől.

Azt tapasztalom, amikor ez a kapcsolat helyreáll, akkor helyreáll minden más. Mint amikor egy vállfára felteszel egy sarokba dobott ruhát, a helyére kerül minden.

Vannak meleg és leszbikus ismerőseim, nem hívők és szeretem őket. nem tudok mást tenni, a bennem élő Isten szereti őket és én ezt érzem... Üssetek agyon.

Nem azért nem teszek meg bizonyos dolgokat, mert tudom, hogy Isten rendje más, hanem mert egyszerűen nem éri meg. Nem az a lényeg, hogy tiltja-e a Törvény - Istennel akarsz járni vagy nem? Magad vagy magad bírája, vagy engeded, hogy Isten meggyőzzön?

Nem éri meg az erkölcstelen élet, az alkohol, a drog, a csalás, a hazugság, a gyerekbántalmazás stb. Ezek semmivel sem okoznak kisebb gondot, csak a társadalom nagyon nagy része elfogadja normálisnak. Attól még nem jók.

Teljesen felesleges bibliaidézetes lufikat fújni. Akarsz Istennel járni vagy nem, és kész.

De ha mindenáron idéznem kell a Bibliából a téma kapcsán, hát ezt idézem:

János ev. 21,

20 Ekkor Péter hátrafordult, és látta, hogy az a tanítvány, akit Jézus szeret, utánuk jön. ... 21 Mikor Péter látta ezt a tanítványt, megkérdezte Jézustól: „Uram, hát vele mi lesz?”

22 Jézus ezt felelte: „Ha azt akarom, hogy életben maradjon, amíg visszajövök, MI KÖZÖD HOZZÁ? Te csak kövess engem!”

Kiemelés tőlem.

2016. jún. 5. 11:44
 13/15 anonim ***** válasza:

Leszbikusok vagyunk, párom keresztény. Nem nagyon jár templomba, de hisz Istenben és abban, hogy mindenkit szeret, de nagyon elítéli a fundamentalista kereszténységet. A hite segítette végig a nehezebb időszakokon, szóval nekem nincs jogom bíráskodni.

Én speciel ateista vagyok.

2016. jún. 5. 12:40
 14/15 anonim ***** válasza:
Beteg világ ez.
2016. jún. 20. 21:45
 15/15 anonim ***** válasza:

"A jó és rossz tudásának a fájáról ezért nem volt jó szakítani. Mert az ember ítéletéből kikerült Isten. Ezáltal nemcsak az történt, hogy az ember elkezdett ítélkezni, hanem az is, hogy el AKART szakadni Istentől.

Azt tapasztalom, amikor ez a kapcsolat helyreáll, akkor helyreáll minden más. Mint amikor egy vállfára felteszel egy sarokba dobott ruhát, a helyére kerül minden.

"

Nekem nem segitett ez a kapcsolat és nem is nagyon került a helyére semmi az első felakasztott ruhától.

2019. márc. 15. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!