Vajon a multban, jelenben és a jövőben is csak a Zsidok voltak, vannak és lesznek az Isten népe?
Szia!
Erről csak a saját mítoszgyűjteményük nyilatkozik így.
Keresztégy(vallások), zsidó, muszlim
Ez a három gondolja ezt magáról, a többi javarészt, főleg az ázsiai vallások, magasról leszarják ezt a témakört...
A budhizmus pl a saját nyugalmaddal a végső megsemmisülésre törekvéssel senkire nem akar ráerőltetni semmit...
A jelenések.5:9.ezt irja."És énekelének új éneket mondván:Méltó vagy,hogy elvedd a könyvet és megnyisd annak pecséteit :mert megölettél ,és meváltottál minket Istennek a te véred által,minden ágazatbol és nyelvből és népből és nemzetből.
Ennek a biblia versnek fényében megláttuk,hogy nem csak a zsidók az Isten népe,hanem a föld minden népéből valok akik az Atya akaratát cselekszik Jézussal az élen.
Utolsó, pont ezt akartam mondani hogy én sosem hallottam keresztényként hogy kiválasztottak lennénk.
Inkább érzem az iszlámmal kapocsolatban.
A keresztes hadjáratok pedig valami elmebeteg félreértelmezése Volt a bibliának, lehetséges hogy pont ez folyik most az iszlámmal is. (állítólag fiatalabb vallás, ők most jutottak el erre pontra.
Jézus Krisztussal a kiválasztottságuk beteljesedett, hisz ott inkarnálódott egy eldugott kis városkában a LOGOSZ, ahogy azt a próféták megjövendölték.
Akkor is így van, ha egyesek ezt nem fogadják el, mint ahogy akkor sem fogadták el a vallási vezetők, és halálra kínozták a Megváltót.
1-es téved, ma már minden ember kiválasztott lehet - aki megtalálja magában a Világ Világosságát, Krisztust. Akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik, és ezért halálra kínozzák, vagy lefejezik, mint ahogy azt Teréz anya szolgáló, gyógyító, segítő nővéreit nemrég tették.
Szervusz.
A múltban voltak. Ábrahámnak tett ígérete miatt, mert Ők a leszármazottjai.
Ám azzal hogy a messiást megölték, Isten elvetette mint Test szerinti népet, és Szellemi Izraeliták lettek az új népe, akik minden nemzetből valók. Lehet Izraelita származású, de változtatnia kell a gondolkodás módjában ezen a Téren.
(Galácia 3:23–25) . . .. 24 A Törvény következésképpen Krisztushoz vezető nevelőnk lett, hogy hit folytán nyilváníttassunk igazságossá. 25 Most azonban, hogy a hit elérkezett, nem vagyunk már nevelő alatt.
A Keresztények már nem a Mózesi törvény alatt vannak, mint nevelő alatt, mert elérkezett a messiás.
Már nem szabályoknak kell megfelelni, hanem erkölcsi alapelveknek, ami magasabb szintű a törvény betűjénél,
Egyébként pedig maga a Teremtő is kijelentette ezt:
(Jeremiás 31:31, 32) . . .új szövetséget kötök Izrael házával és Júda házával. 32 Nem olyan szövetséget, amilyet ősatyáikkal kötöttem azon a napon, amikor kézen fogtam őket, hogy kihozzam őket Egyiptom földjéről. »Azt a szövetségemet ők megszegték, noha én férjuruk voltam nekik«. . .
(Máté 21:43) 43 Ezért mondom nektek, hogy az Isten királyságát elveszik tőletek, és olyan nemzetnek adják, amely megtermi gyümölcseit.
Valójában nekik lett volna kiváltságuk a nemzeteket Isten törvényére, erkölcsi értékeire, és a tiszta imádatra tanítani, de sajnos Ők a szövetség követét, elutasították, és még meg is ölték.
Így nem feltétele test szerinti Izraelitának lenni ahhoz, hogy Isten "Izraeléhez" tartozzunk. Más feltételek vannak
# 5
"A keresztes hadjáratok pedig valami elmebeteg félreértelmezése Volt a bibliának, lehetséges hogy pont ez folyik most az iszlámmal is."
A keresztes hadjáratok az egykori keresztény területek újbóli visszafoglalását tűzték ki célul. A közvetlen kiváltó ok pedig az volt, hogy a helyi iszlám hatalom megtiltotta a keresztényeknek a szentföldi zarándokhelyek felkeresését. Amíg ezt nem tiltották, a keresztes hadjárat sem jutott senki eszébe. (Ha már felhoztad ezt a történelmii példát, akkor legyünk precízek.)
8#
Köszi a kiegészítést.
Ennyire részletesen nem tudtam, rég tanultam történelmet, és akkor Sem remekeltem.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!