Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus tanítása szerint,...

Jézus tanítása szerint, Istent imádni igazán csak úgy lehet ha minden vagyonunkról lemondunk és őt szolgáljuk?

Figyelt kérdés

Mert hiába tartom én be a 10 parancsolatot ha közben gazdag vagyok nem ? Pont erről szól a gazdag ifjú története , tehát amit igazából kérdezni akarok hogy akkor most mi is a pontos helyzet a gazdagokkal , bekerülhetnek a mennyországba ?

A későbbi korok keresztény tanításai úgy vélekednek hogy a gazdagok is bekerülhetnek , Pál apostol volt az aki ugye a kereszténységet kibékítette kora valóságával és esélyt adott a gazdagoknak is ... De ez nem csalás ? Pál teljesen máshogy beszél mint ahogy Jézus ...

Nagyon ellentmondásodnak találom Jézus és Pál gondolatiságát a vagyonról és a üdvözölésről ... most hogy is van ez akkor ?

2016. máj. 28. 22:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

"Mert hiába tartom én be a 10 parancsolatot ha közben gazdag vagyok nem ? Pont erről szól a gazdag ifjú története , tehát amit igazából kérdezni akarok hogy akkor most mi is a pontos helyzet a gazdagokkal , bekerülhetnek a mennyországba ?"

Fontos megérteni,hogy a gazdagsággal önmagában semmi baj nincs,nem elítélendő.A gazdagnak nem azért nehéz bejutni Isten országába mert gazdag,hanem azért,mert rabja a vagyonának,ezáltal nem tud szeretni.Ez a rabság folyamatos félelmeket kelt benne,hiszen tudja,hogy egyszer vége lesz,ezért csak hajszolja,gyakran másokat kizsákmányolva,és tovább zsugoriskodva,harácsolva.Ez a saját lelki nyomorához vezet,nyilván nem fogja a mennyben érezni magát,hiába gazdag.

Személyesen ismerek olyan gazdagot,aki nem nézi le az embereket,ezreseket osztogat az utcán koldusoknak,segítőkész,nincs elszállva magától,kiegyensúlyozott,beszélgetős típus,humoros.

Tehát úgy gondolom,ez a különbség gazdag és gazdag között.

2016. máj. 29. 20:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!