Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha valaki felnőttként betér a...

Ha valaki felnőttként betér a zsidó vallásba, annak kötelező a körülmetélés?

Figyelt kérdés

Kiskorban/születésnél még oké, de aki már elmúlt 18 éves, és önszántából betér a zsidó vallásba, annak kötelező érvényű a körülmetélés?

Olvastam, hogy a született zsidóknál sem csinálja ezt mindenki. Akkor?

2016. máj. 25. 16:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, a reform irányzatnál is kötelező (legalábbis Európában, h Amerikában mi a helyzet, azt nem tudom), ugyanúgy kell az orvosi papír ami komoly betegséget igazol, mint máshol. Ezt komolyan is veszik, sőt elvileg a betérőknek szóló tájékoztatójukban még az is kikötés, h zsidó orvos kell h legyen a kiállító (hogy ezt hogyan akarják ellenőrizni, hát passz...☺).
2016. jún. 5. 10:00
 12/17 anonim ***** válasza:
#11: Európai reformoknál kötelező? O.-
2016. jún. 5. 11:04
 13/17 anonim ***** válasza:
Bizony, a körülmetélés és a mikvében való alámerülés is kötelező.
2016. jún. 5. 11:16
 14/17 MQDA ***** válasza:
Az egészségügyi, orvosi probléma például vérzékenység kizáró ok a betérés szempontjából.
2016. júl. 19. 16:34
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Az egészségügyi, orvosi probléma például vérzékenység kizáró ok a betérés szempontjából."

A durván szektás zsidóknál biztosan, de mint tudjuk a zsidó vallás marhára nem egységes.

2016. júl. 19. 18:27
 16/17 anonim ***** válasza:
Igaza van az utolsónak, csak bizonyos haszid szektáknál (ott sem mindegyiknél) kizáró ok a krónikus betegség, testi fogyatékosság. Szerintük az ilyen ember ugyanis nem hívható fel a Tórához, ami ugye a zsidóság lényege. A maradék 90%-a a zsidó irányzatoknak nem szab egészségügyi feltételeket a betéréshez.
2016. júl. 21. 23:24
 17/17 anonim válasza:
100%

Szerintem felejtsd el ezt a vallást!Kerüld amennyire csak tudod!

Egy vallás se oké,ha test csonkítást,nemek közti különbséget vagy más valláshoz tartozók elpusztítását,lenézését hírdeti!(nem zsidókra gondolok az pusztításnál ne hogy féreértés legyen)

Kiskorban ,meg csecsemőkorban sem oké,hogy akaratod ellenére megfosztanak a tested egy darabjától és pont akinek szeretnie,óvnia kellene okozz komoly fájdalmakat!Nem oké hogy ehhez akarnak egy vallást kötni.Meghogy gyermekekkel ilyet tesznek,sokszor még érzéstelenítőt se basználva.Az bizony kínzás

Ezt az egészet emberek találták ki!

Emberi kéz írta a különböző bibliákat és ha bele írjuk,hogy isten ezt parancsolta akkor emberek ezrei bàrmire képesek.

A népírtások,keresztes háborúk is istenre hivatkozva,emberi érdekek miatt történtek.

Isten elég okos,szerintem ha nem akarta volna nem teremti oda.

2017. júl. 22. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!