Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kerülhetünk pokolra?

Miért kerülhetünk pokolra?

Figyelt kérdés
Isten miért küldi pokolra a melegeket? (egyébként miért küldd oda bárkit is, ha annyira szeret? Mármint melegnek lenni miért bűn? (nem vagyok az, csak kérdezem) És mi van azokkal, akik azért nem hisznek Istenben, mert az Egyház, és annak a múlt és jelenbeli tevékenysége téríti őket el?

2016. máj. 18. 21:25
1 2 3
 11/22 Inkviziciós detektív ***** válasza:
47%
Sajnos az Ortorony titeket is csak sotetsegben oriz..Csuszdazni fogtok lefele az ustbe. xd
2016. máj. 18. 22:27
 12/22 szp72 ***** válasza:
0%

A homoszexuális irányultság önmagában még nem bűn, hanem egy betegség, egy ferde hajlam. A homoszexuális vágy kiélése, a homoszexuális aktus, az már viszont tényleg bűn. Ahogy pedofil vagy a szadista hajlam is csak hajlam, egy betegség, csak a kiélése bűn.

Isten igazságos és irgalmas bíró minden szempontot és mentő körülményt figyelembe fog venni. Ha valaki önhibáján kívül nem hisz, akár egyes keresztények gyalázatos viselkedése miatt, s tényleg jóhiszeműen folytatott homoszexuális tevékenységet még üdvözülhet.

2016. máj. 18. 22:54
 13/22 anonim ***** válasza:
2016. máj. 19. 08:01
 14/22 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Sziasztok!

Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat, egy kép rajzolódik ki arról, hogy magát a bűn lényegét figyelmen kívül hagyjátok itt többen:

Jakab 1:15 Mikor aztán a kívánság megfogant, bűnt szül, a bűn pedig, mikor teljességre jut, halált hoz világra. A bűn zsoldja a halál Róma 6:23

Ha megvizsgáljuk ezt a biblia verset:

Máté 5:28 „Én pedig azt mondom nektek, mindaz, aki kitartóan néz asszonyra, hogy szenvedélyre gyúljon iránta, már házasságtörést követett el vele szívében”

rádöbbenünk, hogy "a kitartóan néz asszonyra" – nyilván a szövegkörnyezet is fontos -, már házasságtörést követ el, pedig a szexnek még semmi nyoma.

Már a gondolata is a bűnhöz vezet, miért ne lenne ez így azokkal is, akik homoszexuálisok? Sajnos aki ezen fantáziál – mert ahogyan írjátok beteg -, előbb utóbb elköveti azt, amiért halál jár.

Valóban, mondhatnátok, hogy ott van a megbocsátás. Csak, hogy Isten az olyan tetteket, amit nem bánnak meg, vagy megbánás után szándékosan tovább gyakorolnak - azaz nem tesznek ellene semmit, hogy ne folytassák továbbra is: cigi, túlzott alkohol fogyasztás, drog, mohóság(evés szex stb), homoszex – azokat nem tudja valódi megbánásnak tekinteni, amiért jár a megbocsátás. Ez olyan, hogy azt mondom leszoktam a cigiről. Igen ám, de egy év múlva újra rágyújtok. Akkor ez nem leszokás volt, hanem egy évig szüneteltettem. Isten segítséget ad, erőt ahhoz, hogy leszokjunk a test rossz kívánságaitól. Ha hagyjuk.

Sajnos annak aki kimondta, hogy legyünk toleránsabbak a homoszexuálisokkal, ugyan olyan nagy a bűne, mint annak, aki teszi azt. Szembe megy Isten törvényével, amit fentebb már megemlített valaki.

A Biblia a homoszexualitást ahhoz a szexuális kapcsolathoz hasonlítja, melyet a démonokká vált lázadó angyalok folytattak a nőkkel Noé napjainak Vízözöne előtt (1Mózes 6:4; 19:4, 5; Júdás 6, 7). Isten mindkét tettet természetellenesnek tekinti.

„Isten [átadta őket] gyalázatos nemi vágyakozásoknak; mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel, s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést, és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal, s ocsmányságot cselekedtek” (Róma 1:26, 27)."

Összefoglalva: nincs mentség.Azonban, a Biblia nem sugall arra, hogy gyűlöljük őket!

Istennek a homoszexualitásról alkotott nézetét nem lehet felhígítani. Az 1Korintusz 6:9, 10-ben a Biblia egyértelműen kijelenti, hogy a „férfiakkal háló férfiak” is azok között lesznek, akik „nem fogják örökölni Isten királyságát”. A 11. vers azonban ezt a vigasztaló gondolatot is hozzáfűzi: „Pedig ilyenek voltak némelyek közületek. De tisztára mostak, de megszenteltek, de igazságossá nyilvánítottak benneteket Jézus Krisztus, a mi Urunk nevében, és a mi Istenünk szellemével.”

(Forrás némely idézethez: www.JW.org Library)

2016. máj. 19. 08:07
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

Kedves Éva!

Ezt írod: "A Biblia a homoszexualitást ahhoz a szexuális kapcsolathoz hasonlítja, melyet a démonokká vált lázadó angyalok folytattak a nőkkel Noé napjainak Vízözöne előtt (1Mózes 6:4; 19:4, 5; Júdás 6, 7)."

Elolvastam az igéket, de egyikben sincs szó olyan démonokká vált lázadó angyalokról, akik nőkkel folytattak volna szexuális kapcsolatot.

Az első ige 1Mózes 6:4 Séth és Noé leszármazottjainak keveredéséről szól, a második 1Mózes 19:4-6 Sodoma lakóinak homoszexuális támadásáról szól, míg a harmadik ige Jud. 6,7 azokról az angyalokról akik elhagyták az ő lakhelyüket, valamint Sodoma és Gomora és a körülöttük lévő városok lakóiról, akik paráználkodtak.

Üdv. Péter

2016. máj. 19. 08:52
 16/22 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Köszi Péter az észrevételedet.

Ha szó szerinti összehasonlításként akarjuk érteni, akkor igazad van. Azonban az, hogy az 1Móz 6:4 „amikor az Isten fiai együtt háltak az emberek lányaival……..” 19:5 Szodoma férfiai körül vették a házat……..Kiáltoztak Lótnak ezt mondva: Hol vannak a férfiak, akik tehozzád jöttek az éjjel? Hozd ki őket, hadd háljunk velük!; és az utolsó, magyarázat arra, hogy mindenki aki szándékosan szembe megy Isten törvényével, annak egy vége lesz. A Judás 6,7 Az angyalokat pedig, akik nem őrizték meg eredeti állásukat, hanem elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyét, örök bilincsekben, sűrű sötétségben tartja fenn a nagy nap ítéletére. 7 Ugyanígy Szodoma és Gomorra, meg a körülöttük levő városok, miután csakúgy, mint az előbb említettek, féktelenül paráználkodtak, és a test után mentek, hogy természetellenesen éljenek vele, figyelmeztető példaként vannak elénk állítva, örök tűznek bírói büntetését szenvedve el.

Összefoglalva: Az olyan szexuális tevékenységet magába foglaló cselekedetek, amelyek nem szerepeltek a Teremtőnk eredeti szándékában: sokasodjatok és töltsétek be a földet, vagy az angyalok esetében: elhagyták a maguk megfelelő lakóhelyüket a szex-ért, Isten halállal büntetéssel fizet.

Logikus, hiszen egy homoszexuális kapcsolatból nem születhetnek utódok, az angyaloknak pedig olyan erőszakos utódaik lettek az embertől, akik óriás termetűek voltak és nagyon erőszakosak. A vízözönre éppen ezért volt szükség, ahol el is pusztult az összes ilyen engedetlen.

Érdekesség: Jézus ezt mondta: Lukács 17:26 „26 Továbbá, ahogy Noé napjaiban történt, úgy lesz az Emberfiának napjaiban is: 27 ettek, ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és elérkezett az özönvíz, és mindnyájukat elpusztította.”

Gondolom, ezzel a kis kiigazítással már egyértelmű, hogy helyén valóak a bibliaversek. ;-)

2016. máj. 19. 17:24
 17/22 anonim ***** válasza:

Kedves Éva!

Egyáltalán nem egyértelmű. Sőt. Engem egyenes felháborít ez a fordítás, amit bemásoltál, mert a görög szöveg egyáltalán nem ezt írja. "Ugyanígy Szodoma és Gomorra, meg a körülöttük levő városok, miután csakúgy, mint az előbb említettek, féktelenül paráználkodtak, és a test után mentek, hogy természetellenesen éljenek vele" ez egy igazán elrettentő példája lehet minden fordítónak, hogy hogyan nem szabad fordítani!

Az eredeti görög szöveg: "ὡς Σόδομα καὶ Γόμορρα καὶ αἱ περὶ αὐτὰς πόλεις, τὸν ὅμοιον τρόπον τούτοις ἐκπορνεύσασαι καὶ ἀπελθοῦσαι ὀπίσω σαρκὸς ἑτέρας"

Szó szerint: mint Szodoma és Gomorra és az őket körülvevő városok akik hozzájuk hasonlóan paráználkodtak és jártak másik test után"

Nem tudom látod-e a különbséget. Ha megvizsgálod a 5-7-ig terjedő verseket, akkor láthatod, hogy a 6. és a 7. vers egymástól teljesen különböző példákat hoz fel azért, hogy az 5. versben látható állítást: "akik hitetlenekké lettek elveszítette" - 6. vers mint az angyalokat és 7. vers mint az embereket. Az angyalok bűne nem a paráznaság volt, mint ahogyan azt az általad bemásolt fordítás sejtetni engedi, hanem az, hogy "elhagyták a lakhelyüket" a 7. versen belül található hasonlítás pedig nem az angyalokhoz történik, hanem a Sodoma és Gomorra - és a körülöttük lévő városok viszonylatában!

Az angyaloknak nem lettek utódjaik az emberektől, hanem Séth fiainak lettek utódja Kain leányaitól. Nézd csak meg az 5. fejezet Mózes első könyvében kiknek a nemzettségtábláját sorolja fel? Ennek a gondolatmenetnek a folytatása a 6:1-2.

A vízözön nem az angyalokat pusztította el, hanem az embereket.

Üdv. Péter

2016. máj. 19. 19:55
 18/22 Kiss Éva Judit ***** válasza:
0%

Szia Péter! SZEMÉLYES ÜZENETEIDET LEGKÖZELEBB PRIVÁTBAN KÜLD, MERT EZ TISZTELETLENSÉG A KÉRDÉS FELVETŐJÉVEL SZEMBEN. HA VELEM NEM ÉRTESZ EGYET, ÉS NEKEM CÍMZEL EGY ÜZENETET, AKKOR AZT TÉNYLEG CSAK NEKEM CÍMEZD, NE KÜRTÖL MAGADRÓL SZÉT MINDENT, HOGY TE MILYEN KÉPZETT VAGY, MERT LEHET, H BELEBUKSZ.

Szerintem Te itt arra hajazol, hogy Jehova tanúit lehord, bebizonyítsd, hogy a tanításuk hamis, a Biblia amit használnak rossz. Az, hogy beidézed a görög szöveget, teljesen felesleges az átlag embernek, csupán szemfényvesztésnek jó. Hiába teszed be ügyesen, ettől nem leszel hitelesebb, ugyanis, amit most nekem írtál, az még magyarul is ugyan az!

"Engem egyenes felháborít ez a fordítás, amit bemásoltál, mert a görög szöveg egyáltalán nem ezt írja."

Készítsd el a saját értelmezésű Bibliádat, add ki, és használd azt. Ha rosszul fordítasz, és úgy tanítod a magad igazságát, az legyen a Te bűnöd. De ne kritizálj ilyen bután:

"Ugyanígy Szodoma és Gomorra, meg a körülöttük levő városok, miután csakúgy, mint az előbb említettek, féktelenül paráználkodtak, és a test után mentek, hogy természetellenesen éljenek vele" (Írtam én,)

Te ezt:

"Szó szerint: mint Szodoma és Gomorra és az őket körülvevő városok akik hozzájuk hasonlóan paráználkodtak és jártak másik test után"

NEM NEM LÁTOM A KÜLÖNBSÉGET, MERT N I N C S! Ne akarjál már a kákán is csomót találni. Persze jó munkát, ha neked ez örömöt szerez.

Tudom, hogy itt sok olyan ember van, aki szeretne kitűnni a teológiai tudásával, de én megmaradok a Bibliánál: Példabeszédek 14:15 A tapasztalatlan hisz minden szónak, de az eszes meggondolja lépteit

Semmi mást nem írok - ha tetszik tanítok -, mint ami benne van.

Ezt írod: "Az angyaloknak nem lettek utódjaik az emberektől, ......"

Ez viszont pont olyan ferdítés, amilyeneket Sátán alkalmaz. Fele igaz, fele nem. Az óvatlan, vagy ahogyan fentebb idéztem a Bibliából, a tapasztalatlan még el is hiszi amit írsz.

Sajnos azonban ezzel az állításoddal teljesen félrevezeted az embereket, a saját elképzelésed szerint, amivel én óvatosabb lennék, nehogy a papok sorsára juss, akik ugyan ezt teszik. (János 7:18 Aki magától szól, a maga dicsőségét keresi; aki pedig annak dicsőségét keresi, aki küldte őt, igaz az, és nincs abban hamisság.)

Az angyalok legnagyobb bűne - ha tetszik Neked, ha nem - az volt, hogy nagyon tetszettek nekik a földi nők, így elhagyták azt a dimenziót, amit nem tehettek volna meg, és "házasságra" léptek a földi nőkkel, amikből születtek a Nefilimek, Nefilek, vagy ahogyan Te akarod, majd lefordítod. Az óriások. Ez sajnos elvitathatatlan.

1Mózes 6:2És láták az Istennek fiai az emberek leányait, hogy szépek azok, és vevének magoknak feleségeket mind azok közül, kiket megkedvelnek vala.

és

6:4 Az óriások valának a földön abban az időben, sőt még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok, kik eleitől fogva híres-neves emberek voltak.;

Amit Ádám utódairól írtál félig megint igaz, hiszen valóban lettek utódok. De amiről én beszéltem, az nem az ő utódaik, hanem ahogyan a Károliból idéztem, az angyaloktól származott Nefilek.

Jön egy következő csavar, amit feleslegesen hoztál elő azért. Nem az angyalok elpusztítására kellett volna koncentrálnod, hanem az utódaikra -akikről úgy tűnik nem is tudtál -, akik elpusztultak a vízözönben. Nyilván az angyalokat nem lehetett elpusztítani, de azt, hogy mi lett velük a Biblia is megírja. Te azonban a rossz értelmezést alapjában TUDOD(!) rólam. Vicces :-)

EGY BIZTOS. ÍRD MEG AZOKAT AMIKET CSAK AKARSZ, DE EZEK CSAK VITÁKAT SZÜLNEK, KÖZTEM ÉS KÖZTED. ÉRTELME SEMMI!

NEM FOGOK REAGÁLNI itt a nyílt fórumn, mert én itt nem híveket gyűjtök, vagy dicsőséget. A NEKEM CÍMZETT ÍRÁSAIDAT, VAGY PRIVÁTBAN KÜLDÖD, VAGY MEGVÁLASZOLATLANUL MARADNAK. NEM ITT VAN A HELYE A MI NÉZETKÜLÖNBSÉGÜNK MEGVITATÁSÁNAK.

2016. máj. 20. 07:10
 19/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kedves Éva, ez egy fórum, és tekintettel arra, hogy nem személyes vagy felekezeti kérdésről van szó, így azt gondolom semmiféle tiszteletlenség nincs abban, ha egy menet közben felvetődött kérdést tisztázunk.

Úgy tűnik, te új vagy itt és nem ismersz, de ha figyelmesen elolvasod a a kommentemet, akkor láthatod, hogy nem hajazok semmire, főképp nem Jehova tanúinak lehordására, tekintettel arra, hogy őket meg sem említettem még utalásként sem a kommentemben.

A vita lezárásaként hadd idézzem dr. Hertz rabbit akinél szebben én sem tudnám megfogalmazni:

"Több ősi népnél megvolt az a hit, hogy hajdanában létezett egy óriási termetű és erejű ember-fajta, amely emberi anyáktól és isteni apáktól származott; és feltehetnők, hogy ezeknek a legendáknak a visszhangja a bibliai elbeszélés. Philo, Josephus és a Jubileumok Könyvének szerzője ezeket a pogány legendákat tévesen belemagyarázták a Bibliába. Azonban a Genezisben nincs nyoma lázadó vagy „bukott angyaloknak”; az angyali és emberi lények egymásközti házasságának eszméje túlságosan idegenszerű a zsidó gondolkodás számára. Ennek a résznek mitológiai értelmezését a multban számos zsidó és nemzsidó magyarázó visszautasította, sok új magyarázó viszont felújította. Egyesek a „bené elóhim”-ot így fordítják: „a nagyok fiai” (a költői szövegekben „elóhim” sokszor

„hatalmast” jelent, v. ö. Zsolt. XXIX,1). Ezek a versek tehát azt állapítanák meg, hogy az előkelők fiai asszonyokat vettek maguknak a nép leányai közül, akik nem voltak elég erősek az ellenállásra. Ezek a házasságok a zabolázatlan szenvedély eredményei voltak és mutatják a féktelenséget és az elnyomatást abban a korban. „Isten fiai” egyébként azokat is jelentheti, akik Istent szolgálják és Őneki engedelmeskednek, akik az iránta való szeretetben nevelkedtek, mint Atyjuk és Jótevőjük iránt (Ex. IV,22; Deut. XIV,1; XXXII,5; Jezs. I,2; Hós. II,1). Megfelel a bibliai felfogásnak az, hogy azokat, akik Isten igaz szolgálatához tartoznak – Sét fiait – „Isten fiai”-nak nevezik, míg velük ellentétben a Káin utódaitól származó leányokat „az emberek leányai”-nak nevezik (Ibn Ezra, Mendelssohn, S. R. Hirsch, W. H. Green). Az 1–4. versek azokat a végzetes következményeket mutatják be, amelyek abból keletkeztek, hogy Sét jámbor fiai keveredtek azokkal, akik istentelen civilizációt fejlesztettek, és akik a művészet és tudomány minden haladása ellenére romlottságban és kétségbeesésben pusztultak el. A

vegyesházasság által Sét fiai lezüllöttek az istentelen faj színvonalára; és megérdemelték a sorsot, amely – egy család kivételével – az egész emberiség osztályrészévé lett. Ezek a versek a Tóra első intései a vegyesházasságok ellen." (MÓZES ÖT KÖNYVE ÉS A HAFTÁRÁK - Szerkesztette: DR. HERTZ J. H. A BRIT BIRODALOM FŐRABBIJA)

Üdv. Péter

2016. máj. 20. 10:26
 20/22 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Péter!

Privátban írok, de itt ennyit csak megjegyzek:

Érdekes ez a gondolat: „túlságosan idegenszerű a zsidó gondolkodás számára”;

nekik az is túlságosan idegenszerű volt/van, hogy Jézus volt a Messiás :-(

Ilyennek a szavát elhinni!?

2016. máj. 20. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!