Mi a véleményed erről mint hívő vagy mint ateista?
Csak annyiban kapcsolódik hogy ők is úgymond "hívőnek" mondják magukat és belekeverik a kereszténységet is. Meg a Bibliát.
#6 Valami itt nekem nem stimmel.
Pont hogy Jehova Tanúi szoktak kiállni a Föld ismert alakja mellett. Még Bibliai szövegrészekkel is alá szokják "támasztani" hogy a Föld nem lapos.
Ez a 28%-os szerintem egy ócska kis troll, lehetetlen hogy Tanú legyen. Ellent mondana a többieknek akik teljesen mást mondanak mint ő.
De ezek után már más Jehova Tanúja is írhatna akár. Mert ez a trollkodás nekik is nagyon gáz.
Amennyiben a lapos Föld "elméletről" kérded a véleményemet: szóra sem érdemes butaság, miután rengetegen körbeutazták, körberepülték stb...
Amennyiben a " a Földünket miként redukálják le egy formára, a létrejöttét pedig egy véletlenre." -ről kérded a véleményemet, az meg tudatlanság, hiszen a bolygók - és a Föld sem - "véletlenül" keletkezett, hanem törvényszerűen, de ehhez a törvényszerűség és a véletlen kapcsolatával kellene tisztában lenni: nem ártana Stallingnak előszedni a középiskolai (nem tananyagcsökkentett) tankönyvet (jó: nem a mai magyart és nem az amerikait).
Ha azt kérdezed, mi a véleményem arról, hogy a "Szentírás legyőzi a tudományt", arra az a válaszom, hogy próbálja ellátni az idézett szerző teljes családját mennyei mannával a Szahel-övezetben, és várjon esőre ott. Hátha kap az égből.
A lapos Föld matematikája (a geocentrikus koordinátarendszerben mozgó égitestek pályájának leírása) nem egyszerű dolog, úgyhogy aki az "egyszerű matematikában hisz" az nem tudja, miről beszél.
Az üreges (mellesleg a lapos) Föld elméletek ellentmondanak az észleléseknek is. Rengeteg geofizikai mérés, földrengés észlelés bizonyítja mindkét dolog ellentétét. Ha ezek hamisak lennének, nem lehetne földgázt és kőolajat találni, márpedig találtak és bányásznak...
Van még valami?
3. vagyok
különös, hogy ezt keresztények is tartják, én eddig olyan interpretációkkal találkoztam, aminek a lényege az volt, hogy az ősi tudást megtiporták, és nem tiszteljük a földet (amolyan földanya koncepció) és ennek okán történnek a természeti katasztrófák, amit próbálnak globális felmelegedéssel és környezetszennyezéssel elhazudni, pedig a föld haragszik ránk
és nem ritka, hogy az ősi tudás tiprását "az egyházra" (katolikus gondolom) fogják (többek között, de kiemelten)
Kicsit irigykedem azokra az emberekre, akiknek a legnagyobb problémájuk az életben, hogy a többi ember mit gondol a Föld formájáról, és van arra idejük és pénzük hogy ebben a témában agitáljanak.
Mellesleg pedig a Föld formája nem vallási kérdés.
Meg nem is gazdasági, úgyhogy nem is igazán értem, hogy egy elvileg közgazdasági hetilap mit témázik ezen. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!