Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Máté 13:24-30 verseiben ki...

KZitus kérdése:

A Máté 13:24-30 verseiben ki a gazda? , kik a szolgái? , és ki az ellenség?

Figyelt kérdés
ja és mi a búza?

2016. máj. 18. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nos roviden: Jezus a gazda, szolgai a kereszteny (Jezus koveto) hivok es az ellenseg ..na azt aszem ugyis tudod.:)
2016. máj. 18. 17:14
 2/10 A kérdező kommentje:
köszönöm :-)
2016. máj. 18. 17:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Ja elfelejtettem a buzarol infokat kozolni.

Nesze:

[link]

2016. máj. 18. 22:46
 4/10 Kiss Éva Judit ***** válasza:

Szia!

"Jézus megjövendölte, hogy elferdítik a tanításait. Ezt mondta: „Az egek királysága ahhoz az emberhez hasonlítható, aki jó magot vetett a szántóföldjébe. Míg az emberek aludtak, jött az ellensége, gyomot vetett a búza közé, és elment.” Amikor a szolgái felhívták a figyelmét a gonosztettre, és engedélyt kértek a gyom összeszedésére, a férfi meglepő módon így rendelkezett: „Nem, nehogy véletlenül a gyom összeszedése közben kiszaggassátok a búzát is. Hadd nőjön együtt mind a kettő az aratásig; és az aratási időszakban megmondom az aratóknak, hogy előbb szedjék össze a gyomot, és kössék nyalábokba elégetésre, aztán menjenek, gyűjtsék be a búzát a tárházamba” (Máté 13:24–30).

Jézus magyarázata szerint a szemléltetésében szereplő ember, aki búzát vetett a földjébe, őt magát jelképezi, a magok pedig az igaz keresztényeket. Az ellenség, aki gyomot vetett a búza közé, nem más, mint „az Ördög”. A gyom a törvénytelen, hitehagyott embereket jelenti, akik hazug módon Isten szolgáinak mondják magukat (Máté 13:36–42). Pál apostol tovább részletezte, hogy mire lehet számítani: „Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal, és közületek is támadnak majd férfiak, akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni, hogy maguk után vonják a tanítványokat” (Cselekedetek 20:29, 30)."

2016. máj. 21. 15:50
 5/10 anonim ***** válasza:
Csodálatosan tudtok másolni. Egyik bemásolja az őrtoronyból a kérdést, a másik meg a választ. És ilyenkor privit is írtok egymásnak, ahogy szoktátok? Tényleg, jut eszembe privi: hol van a tegnapelőttig levelező partnerem? :( eltűnt a kérdéseim után :(
2016. máj. 21. 20:02
 6/10 Kiss Éva Judit ***** válasza:
Egy nyomozó veszett el benned ;-)
2016. máj. 22. 08:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Nahat...ha igy tudom hogy alkerdes nem faradok a buzarol infokat gyujteni...
2016. máj. 23. 16:53
 8/10 anonim ***** válasza:

A Szent Lélek azt mondta, hogy én vagyok az ellenség. Én ellen fogok állni mindennek, amit felállitotok rólam, bárkinek bármit aki csak találkozik velem. Én fogom szúrni a partizósok szemét, a csalárdak szemét, a tagadók szemét. Nálam lesz az ami a szivüket keseriti, de nem azért mert nekem van, hanem mert nekik nincs, és az keseriti el őket. hogy úgy éltek, hogy folyton eltévesztették azt, mégis vágynak rá a szivük mélyén. Mily hatalmas dolog az, szinte képtelen annyira tökéletes és mindenki vágyik rá, elképzeli, de vhogy mégis Hozzám Került....... XD

Aki a szolgám lenne (kevés van) annak beszélnék a belsőbb titkairól, van annak sokféle világa, rengeteg alakja, szine, és még a mennyország mögött is van... vagy az őskáoszon kivül, ua, mert az is a Lélekből van csupán és anyag, igaz hipertér és tökéletes mutatja az állapotát, de csak mint mutatóeszköz és tőle függ, nem Maga Az, az a Lélek... nem lehet kiszámolni, de különbözőféleképp szereti az embereket, és élteti őket, mert az emberben is megvan az ami az anyagot teremtette... tehát ha elmondod és másnak vagy mindenkinek tetszik, anyagot teremtesz vele, és az megfagy és lesz belőle anyag, ugyanannyi eséllyel hogy rossz mint jó de nagyon és új lesz... majd kiderül mi lesz :$$

2016. jún. 13. 09:32
 9/10 anonim ***** válasza:
tudjátok mi ilyen manipulálhatatlan dolog még? például a szerencse, vagy az elözö életeknek az izéje, rendszere, meglátása személy szerint.. annak látása nem változik soha, de minden szinten mást látnak meg belöle az emberek, és mindennap másról szól, látható már az elsö szinttöl felfele (megmondja hogy Ki Vagy!!).. az elsö szint totál random jön mindenkinek, addig nem ismeri sötétben jár... a többihez meg 1 év, kicsivel több kell, sokminden le van irva a buddhizmusban is, 10 szint van pl... de mind1, ezek a dolgok totál véletlen jönnek, megjelennek és nem tünnek el, és onnantól kezdve, elérvén a szintet, igazak lesznek és pont passzol reinkarnációsan is, bármennyire nem tudták is elötte, mert csak halványan sejteni lehet alig érezhetöen észrevehetetlenül... és vigyázat, az irásaim fél nap alatt elévülnek, ezért mindig ujat kell irni, ami másról szól, mert Az változatos rengetegféle módon :)
2016. jún. 13. 10:04
 10/10 anonim ***** válasza:

„Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal, és közületek is támadnak majd férfiak, akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni, hogy maguk után vonják a tanítványokat” (Cselekedetek 20:29, 30)."

Lényeges idézet kedves Kiss Éva Judit!

Alaposabban vizsgálva a vers útmutatóként szolgál arra mutatva, hogy megtudjuk külömböztetni a hamis vallási vezetőket.

"hogy maguk után vonják a tanítványokat"

Ezek azt akarják, hogy a tanítványok őket kövessék. Krisztus helyére teszik magukat azt hirdetve, hogy rajtunk keresztül üdvözülsz.

Krisztus szavai:

„Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."

János 14:6

De tudják-e, hogy valójában kit/mit kell követnie minden tanúnak?

“Jehova arra használja fel a szellemét, hogy az akaratának megfelelően irányítsa a szervezetét. Ezékiel látomásában Jehova szervezetének égi részét egy égi szekér jelképezi, amely megállíthatatlanul halad előre, hogy véghezvigye Jehova szándékát. Mi határozza meg, hogy merre menjen a szekér? A szent szellem (Ez 1:20, 21). Ne feledjük el, hogy Jehova szervezetének két része van: egy égi és egy földi. Ha az égi részt a szent szellem irányítja, nyilván ugyanez igaz a földi részre is. Ha engedelmeskedünk az útmutatásnak, amelyet Isten szervezetének földi részétől kapunk, és lojálisan követjük azt, azzal kimutatjuk, hogy lépést tartunk Jehova égi szekerével, és együttműködünk a szent szellemével (Héb 13:17).” (Az Őrtorony, 2010. 4/15. 9-10. oldal)

Megfigyelte, hogy hányszor fordul elő ebben a 2010-es őrtorony idézetben Krisztus neve, akit követni kellene?

Egyszer sem.

Ideje lenne elgondolkodni.

Üdv!

2016. jún. 13. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!