Bibliát olvasó kereszények véleménye érdekelne. Szerintetek mit jelent ez?
„Az egek királysága tíz szűzhöz lesz hasonlítható, akik fogták a lámpáikat, és kimentek, hogy fogadják a vőlegényt” (Máté 25:1).
Kit jelképez a vőlegény? Jézus nyilvánvalóan saját magáról beszél, hiszen egy másik alkalommal is úgy utalt magára, mint vőlegényre (Luk 5:34, 35. És kiket jelképeznek a szüzek? A példázat szerint a szüzeknek az a feladata, hogy álljanak készen a vőlegény fogadására, és ne hagyják kialudni a lámpáikat. Figyeljük meg, hogy Jézus hasonló utasításokat adott a felkent követőiből álló kicsiny nyájnak. Ezt mondta nekik: „Legyen felövezve derekatok, és égjen a lámpátok, ti magatok pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják urukat, amikor az visszatér a menyegzőről” (Luk 12:32, 35, 36. Emellett ihletés alatt Pál és János apostol is tiszta szüzekhez hasonlította Krisztus felkent követőit 2Kor 11:2; Jel 14:4. Világosan látszik tehát, hogy Jézus a Máté 25:1–13-ban feljegyzett példázatot a felkent követőinek szánta tanácsként és figyelmeztetésként.
Szia!
Akkor most mi is a kérdés? :-)
Üdv. Péter
Az kedves Péter, hogy ki mit ért a Máté 25:1 alatt?
Bocsánat ha nem voltam eléggé érthető:-)
2-es
Jeremiás 9:24
„Aki dicsekszik, inkább azzal dicsekedjen, hogy éleslátása van, és ismer engem, tudva, hogy én vagyok Jehova, aki szerető-kedvességet, jogot és igazságosságot gyakorlok a földön; mert ezekben gyönyörködöm” — ez Jehova kijelentése.
Jó megfogadni a Biblia tanácsait, akkor is, amikor válaszolunk egy felebarátunknak :-)
KÖSZÖNÖM 5-S, HOGY LEÍRTAD SZEMÉLYES VÉLEMÉNYEDET, DE NEM A KÉRDÉSRE VÁLASZOLTÁL, BÁr ÉN AZT IS TOLERÁLOM.(bocsi a nagybetükért, véletlen)
Én, általában ha nem akarok egy kérdéssel foglalkozni, tovább lépek:-)
De neked ebben sem kell követned, írd csak ki az indulataidat, hátha holnap hasznát veszik a körülötted élő emberek :-)
ismét az 5-snek
Vallási kérdésekről beszélgetünk, akkor téged miért idegesít ez? vallási oldalon, vallás témában? :-)
Szivesen elolvasnám a te válaszodat is a kérdésre:-)
Nem kell haragudni :-)
Szia !
Nincs kérdés mert a kérdést megválaszoltad ezert még a nagy tudású teologus a (100% Peter) sem tudta megválaszolni DDD
Szerintem KZitus félelmetesen nagy butaságot írsz, feltéve persze ha egyáltalán jól értem.
Szóval csak 144 ezernek kell éberen vigyázni Krisztus érkezését, a többi keresztény bármit csinálhat?
S akkor a 10 szűzből az öt balga azt jelenti, hogy a 144 ezerből 72 ezer még sem jut be az égi reménységbe?
Kedves szp72
Ezt tényleg nagyon félreértetted. Semmi ilyenről nem írtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!